U poslednje vreme poceo sam malo da cujem ventilator na grafickoj kao da se cuje cak cak malo dok se okrece, radi sve je OK i mogu da pojacam, smanjim i graficka je u garanciji jos. Da li mogu u servisu to da mi nameste ili da im odnesem mozda novi hladnjak za nju? Mislim da ih zamolim da mi zamene sa tim sto kupim. Necu da izgubim garanciju na graficku i da ja cackam.
Uzeo sam ga danas za moj Sapphire 5870, pa ću kad se vratim sa posla slikati detaljno demontažu starog i montažu novo cooler-a. Jeste jaka cena, ali vredi.
Sam i ne mogu jel tako mali srafciger niti imam niti znam to da radim. Grafika je Gigabyte. Ma samo jos malo posle cu ovaj kom najverovatnije bratu dati za neka 2 meseca. Samo cu monitor i tastaturu ostaviti. Ja sam u fazi trazenja jeftionog lap topa koji ce biti zrtvovan da bi sledeci komp radio super dobro sa legalnim antivirusom i najvaznije legalnim Windows 64bit. A komp ce biti kao konzola u stvari.
:: :: http://tinyurl.com/64wmll :: :: Uzeo sam ga danas za moj Sapphire 5870, pa ću kad se vratim sa posla slikati detaljno demontažu starog i montažu novo cooler-a. Jeste jaka cena, ali vredi ::
Aj postavi da vidim bas kako izgleda. Postavi slike i ako menjas heatsink da naucim nesto za buduce grafike. Samo kazem nisam siguran da li to ubija garanciju, ludo je raditi za godinu dana stare grafike ako nemas garanciju. Nesto joj kvrcne i cao. Bacis 200-300-400e.
Jel bi imao ja nekog resenja za hladjenje dve 5870 koje su jedna do druge i nemam mesta za Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus... Kolko kontam mogu samo vodene blokove da ugradim a gde da nadjem to kod nas?
Nosio sam da ljudi vide sta je ali oni mucenici nemaju uslove da provere da li se cuje ili radi i sta. Sada je komp u servisu u gigatronu pa ce oni da vide sta je. Za kuler nedao bog da idem ponovo. Pravim i blog gde ce osteceni moci da ispricaju sta radi banda koja nema uslove da proba grafiku. Nema veze nosicu komp pa neka onanisu pa kada zavrse da pricamo kao ljudi. Sta ne radi a nema reklamaciju kupicu u gigatronu a posle sklopiti intel six core, evga, corsair dominator 2533 MHz da pokazem ljudima gde zive.
Nema morate kupovati u firmama velikim inace cete kao ja nositi kartu na reklamaciju kod ljudi koji imaju 50 Kompova a nenaju gde da probaju stvari. Kazacu i ko su kada se zavrsi sve. Oni nagadjaju sta je a sta god da je morace da poprave a ja sam cutao jel je komp morao ceo u servis. Sada kada bude gotov vracam se tamo gde sam kupio grafiku da rese problem.
ne u gigatronu ce da poprave sta treba i da vide sta pravi problem. A posle idem u firmu gde sam kupio grafiku neka u zemunu da vidim zasto nece da se ponasaju kao ljudi. Mene ne zanima sta je mozda i zasto se cuje nesto unutra. Hocu da se ne cuje kao kada sam je kupio. Mozda ce naci gde da je probaju dok stoji kao kod mene. Ili cu da im snimim zvuk pa nek objasne inspekciji. Tajming je idealan da se neka takva firma prozove.
Verovatno cu morati plocu da menjam. Ostalo moze na reklamacijuPlocu cu onda uzeti u gigatronu i da oni nameste i da radi sve. Crveno crna moze ATI i NVIDIA zajedno.Jedino molim boga da napajanje nekako se ispostavi da radi jel srbija nema sem mog nista zanimljivo. I onda moram odmah da jurim za to. A sve ce biti skoro najbolje ili najbolje za AMD ne moze da se napaja sa necim sto je ...pa dobro. to nema govora o silver ili da nike full modular ili neka losija firma posto ce morati da trpi duplu grafiku 750W. Nisam hteo prvo duplu ali mozda nvidia dodje i ovde.
Kako da im pokazem da se cuje vent kada stoji u kucistu a ne na ploci napolju? A za gigatron Iskreno najvise me strah kada menjaju plocu za H70, uuu o tome ne smem da mislim jel ja ga najbolje namestim. Neka lome ono plavo sranje zbog sundjera od H70. Oni moraju na drugu plocu da je ne ostete. Sledeci post pisem kada je sve sve gotovo da hvalim koga treba i pljujem ko zasluzi.
Au brate šta napriča ti, sve je nasumice, samo je falilo još da kažeš kako si se iznervirao što si kupio pasulj u Maxiu a ono u Idei 30 dinara jeftiniji :S
Samo ti znaš šta si hteo da kažeš... __________________ Scourge of PCBerza
Pasulj je jeftiniji 30% u Idei?! Sto ne rece ranije! :D
:: Au brate šta napriča ti, sve je nasumice, samo je falilo još da kažeš kako si se iznervirao što si kupio pasulj u Maxiu a ono u Idei 30 dinara jeftiniji : :: :: Samo ti znaš šta si hteo da kažeš.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
u pravu si bolje je napraviti blog posvecen iskustvima sa raznim prodavnicama. Moci ce svako da napise utiske pod uslovom da tacno kaze sta je kupio ili se zali. Imacemo ono zasta dajemo pare ja garantujem. svakakve patriotske budalastine imaju bjog a u njima nema nista da da objasnjenje u kakvoj septickoj jani zivimo. E pa i ja zivim ovde i hocu da bez straha kupim deo za komp i da se ne razmisljam da li radi. Prodavci hoce eu a da zezaju. Nagadjaju sta se cuje u grafici i tako vratili. Mozda je ovo a mozda je ono, nisu resili. Jel treba da se derem tamo OTVORI JE, REKLAMACIJA, jel mora to. Da znam kada odem opet prekinucu ga u pola reci kada krene da objasnjava i staviti u komp koji nosim ja sa drugom grafikom koja radi i inspekcijom ma liniji.
Nazalost gigatron ima dosta posla i nisu mi mogli reci koliko moram da cekam tako da sutra popodne ili prekosutra idem po komp. Ostavicu napajanje samo da testiraju. Ionako ja znam to da namestim a imam sada priliku iz hrvatske da mi donesu, posle bi morao da cekam opet a ovo moze da se oduzi. Napajanje ce uzeti drug ako radi. Nisam racunao da to moze da se ceka ko zna a mora ploca mozda grafika, a ttreba mi komp.
Evo samo da su rekli u Gigatronu ne valja to to i to presao bi preko puta i kupio Crosshair IV i 6970 I DeathAdder. Vec sam usao da se dogovorim sa ljudima da rezervisem, gledao, pitao kada stize. Ali u servisu i posle 10 dana nisu mogli da mi kazu da li je graficka ispravna i nisam mogao da kupujem kod njih. Crkao dabogda na mestu ako nije tako. Samo je trebalo da kazu sta nije u redu da udjem kupim predjem preko puta i dam im da nameste. Cestitajte mi na ogromnom dobitku na kladionici. Nije bas nebeski ali moze fina grafika i ploca da se kupe.
Vlado 011 oh pardon, izvini, ti si ipak jako cool klinac , `Wlado011` iz kod sela si ti pobegao i dosao u BG? Nemoj pogresno da me shvatis, ja nisam Beogradjanin, niti planiram da zivim u Beogradu, ali ti si toliko nepismen decko + pricas totalne nebulozne + nepovezane i nelogicne recenice + Wlada ili npr. N3n4d i slicne bljuvotine zbog kojih se Vuk prevrce u grobu, pa to sve u kompletu je strasno. Kazes da imas 30 godina, nadam se da nisi ozbiljan i iskren , jer ako stvarno imas 30 trebalo bi da te je sramota i to debela. Dodjes ovde da se kurcis kako ces da kupujes neke komponente koje su inace extra skupe za nas standard,neke sli varijante za grafike, komp ce da ti sluzi kao konzola za igranje a najvaznije ti je legalan windows i antivirus?!?! A inace ne znas tri recenice da sklopis u kojima nema barem 5 pravopisnih gresaka.Nadam se da si neki trol ili zajebant , ali mislim da gresim.
Da zaboravio sam nabavio sam Windows 7 64bit. Kakav SLI, kakav standard. Sta ja imam sa tim??? Ko se jos kurchi sa dobrim kompom. Pomahnitao si. Ja nisam sklopio komp dok prethodno nisam sredio stan da zivim kao covek i sam, drugu kakav mi je komp takve su mi neke druge stvari. Ako pomenem tako skupe delove stvarno mi je zao ako vi to gledate sa strane nekoga ko nema za to. Ja za to nisam kriv. Bolje se zalozite svi da kada idete da kupite mozete da probate komponentu kao patike, auto, TV, pantalone, frizider i prestanite da gutate ozbiljne stvari i pravite se da se ne desavaju a da se kachite za nesto nasta gledam kao da kucam SMS. Srbima je jos samo pravopis ostao. Recimo gledam onu emisiju kada Apolo 13 zamalo otisao u 3 lepe i razmisljam da su u KOC-u bili nasi ljudi, pa njima bi sve radilo kako treba a gore eksplozije. E za kraj da ti kazem da je meni pradeda rodjen uj Bgd mozes da proveris. A nimalo mi nije bitno da li sam napisao dva slova umesto jednog ili podkacio i jos neki taster uz onaj koji treba. Dosao sam da vidim da ponudim nekome na poklon nesto ali sada sam se predomislio jer isticite nebitne stvari a za bitne se pravite da se ne dogadjaju. Mislio sam na DDR3 memoriju. Sacuvacu je mozda ce nekome dobro doci.
Gde bih mogao da odnesem grafiku da mi lepo testiraju da vidim da li da je prodam(koliko mogu da dobijem za nju) ili da je reklamiram??? Verovatno je stvarno glupo da mi stoji 5870 Eyefinity u ormanu. Mozda bi nekome odgovarala cena i ta grafika.
I ploca GA790XT USB3 sa njom ne znam sta je a mozda se nje moze nesto da se iskoristi ili da je neko popravi. To ako treba nekome poklonicu mu.
Grafika je testirana i radi.POTPUNO ISPRAVNA KARTA KAO STO SU MI REKLI U EWE. Nema nikakav problem sem sto se cooler cuje malikice kao satic ali iritira. Cak cak kada je brzina na normalnoj kada se fan ubrza onda se to ne cuje vise. Ali na 5870 ne treba brze jel su te karte hladnijhe 15C od 6900 serije. E sada razmisljam da li ceo komp da nosim i da mu ne dam da prilaze sem da cuju da je grafika. Posto je oni u servisu obrnu naopacke a imaju napajanje koje toliko zuji da to ja u zivotu nisam video. Ortak lepo ponese monitor kablove stavimo jel cujete, dobro izvoloe resite, svaki vas predlog napisite mi lepo da imam napismeno i vidimo sae u roku u kom treba da resite. Sada mi se ne zuri imam 6970. Da je otvore ne smeju jel cu slikati srafove aparatom visoke rezolucije, a to ce se videti ako su dirali srafove.
Problem oko zamrzavanja je pravvila GA-790XT USB3 i ona ce proci ovako. Posto sve drugo radi oswim ploce, osim ako nekome ne treba ploca da je testira i mozda uzme neki deo sa nje ako moze i ostalo neka posalje pp.
Sta se koj KU*AC ovde desava!? `Ortak lepo ponese monitor kablove stavimo jel cujete...` - Ili si IZUZETNO nepismen pa nisi stavio zareze (sto je najmanji problem ovde), ili niste normalni pa hocete da cujete(?) kablove.
ako je tebe neko ovde razumeo sta pokusavas da kazes,onda toj osobi koja te je razumela,treba dati nob(l)esovu nagradu:) znaci gomila nepovezanog teksta u tvojim postovima,uzas!!!
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647196. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.