Skoro sam poceo da koristim Firefox 4 beta, i primetim s` vremena na vreme da mi je gpu usage 100%, iako nista od programa i igrica nije aktivno osim Firefox-a. Reinstaliram Win 7 x64, stavim AMD drajvere 11.2 i opet nakon nekog vremena, iz cista mira gpu ode na 100%. Graficka je Sapphire HD5850 Citao sam na netu, dosta ljudi ima taj problem i kazu da je u pitanju Firefox 4 beta, akseleracija za gpu. Mrzelo me da sada nesto mnogo testiram da li jeste ili nije, da li su krivi i drajveri ili ne... pa ako neko ima slican problem, neka se javi. Evo i slike kako to izgleda:
Isto je i na intel-nvidia kombinaciji, znači puca i baguje katastrofalno. U toku dana pukne bar jedno 10-ak puta. A kriva je sama verzija jer dok mi se lisica nije apdejtovala sve je radilo ko sat.
Ok, znaci nije do drajvera. Moraju jos da porade na cetvorci. Puca i meni, i cesto se zamrzava na po 10 sekundi, ipak je to beta verzija, ali ovo za gpu je katastrofa.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Isto je i na intel-nvidia kombinaciji, znači puca i baguje katastrofalno. U toku dana pukne bar jedno 10-ak puta. A kriva je sama verzija jer dok mi se lisica nije apdejtovala sve je radilo ko sat :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: Phenom-en 555 B :: Asrock 890FX DeLuxe :: 2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 160 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: WD zelembać 1T :: ::
Da zatvorimo krug, puca i na AMD/NVIDIA varijanti, ubi koliko brljavi, i pod WIN 7 i XP. Jos neko se zalio na Flash Player, u verziji 10.2.152.26 mi je napravio bar desetak picvajza, pucanje, uzasno usporenje ucitavanja, enormo punjenje memorije...
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
utice na stabinost sistema itd... 10.2 je ok .Interesantno je da je ovo prvi uocio Steve Jobs iz Aplle-a ,(propuste na flash player ),a u Adobe se kleli kako to nije do njih.
i cim sam je otvorio prvi put odmah, poruka odmah updejtujte na adobe flash player 10.2 ,10.1 utice na stabilnost sistema bla bla ,a stavio sam bio 10.1.A plus ko stavlja beta to su problemi na kvadrat.
Steve Jobs primetio malo morgen (a malo nahten)! Ja sam verovatno
28.02.2011. 23:18
status: user broj poruka: 10999
prvi koji je koristio beta 10-ku (imao sam tada jos 9800GT) i svi brauseri su padali kao snoplje, skokovito-hirovito zauzece procesora... Stevica je siljio onu stvar na iPhone3... - - - - - - - - - - - - - - - - - Kada sam to (u vezi flash plugin-a) izneo na Guru3D, svi su bili sumnjicavi - verovali su da je u pitanju drajver za NV...
Steve Jobs je primetio generalno propust na flash player-u ,ne samo na Mozilla.Guslaj malo.Ne mislis valjda da on pravi stotine milijardi dolara tako sto prica bezveze.
Pravo da ti kazem on je to rekao samo sa jednim razlogom :), a to je da se poveca prodaja u app store-u :), da se free flash igre odj*bu u sirokom luku :), samo da bi on mogao da obrce kesovinu :). Ali nema veze, Samsung ih gazi na svim poljima, jos nije u tablet segmentu, ali tu se tek zalece :).
Pozdrav!
:: Steve Jobs je primetio generalno propust na flash player-u ,ne samo na Mozilla.Guslaj malo.Ne mislis valjda da on pravi stotine milijardi dolara tako sto prica bezveze.
Flash was highlighted by Symantec as having one of the worst security records of any software during 2009. In fact, Flash has been determined to be the number one reasons that macs crash.
Znam sve to :), imaju i oni par pogreski naravno, ali Apple ima mnogo vise razloga da gleda svoj posao, jer kakve oni greske prave to je nedopustivo. Evo i Verizon iPhone 4 ima problem sa reception-om, a sa druge strane daju kritiku nekome o Flash-u, ubacuju multitasking posle 3 god. od izlaska iOS-a :),... Ako Flash podrzava toliko drugih tableta, ne vidim nikakav razlog da se on ne pojavi na iUredjajima :). Na Mac-u imaju click to flash :). Ja ti kazem koja je pozadina toga, zasto bi neko kupio bilo koju igru na app store-u kada ima tonu besplatnih flash igrica ? To odmah dovodi do manjka profita,...
Nije flash sjajan ali, ali tesko da se danas nesto bez njega moze zamisliti.
Pozdrav!
:: imas sajtova o ovome koliko volis.A probaj da instaliras flash player 10.1 na Mozilla pa ces da vidis koju ces poruku da dobijes od Mozilla :: :: :: http://www.guardian.co.uk/technology/blog/2010/apr/29/steve-jobs-flash-ipad-letter-dea :: :: :: Steve Jobs slams Adobe Flash in open letter - and maybe kills it for mobile (updated :: :: Insecure, power-hungry, inappropriate for touch devices, never ready, outdated - there`s not really anything the Apple chief likes about Flash :: :: http://www.sitesketch101.com/steve-jobs-vs-the-adobe-flash-playe :: :: :: Flash was highlighted by Symantec as having one of the worst security records of any software during 2009. In fact, Flash has been determined to be the number one reasons that macs crash.
Ali sada se ispostavlja da je tacno ono na sta je on ukazivao ,upucujem te ponovo da probas da instaliras flash player 10.1 na Mozilla .Dobices poruku od Mozilla da bi trebao odmah da se prebacis na 10.2 jer 10.1 uzrokuje nestabilnost sistema.Druga stvar taj Apple koji je trenutno jaci od MS-a moze da kupi Adobe sa svojim jednomesecnim prihodom.Tako da je pametnije Adobe da radi na poboljsanju softvera nego da dokazuju da su u pravu ,a pokazalo se da Adobe ima itetkako bagove.
Obrade, obraduj nas i malo spusti ton koji je NEPRILICNO visok!
01.03.2011. 00:00
status: user broj poruka: 10999
Niko te nije viljuskom ubo u guzu!
Ono sto sam napisao odnosi se na ponasanje flash-a u praksi. NIKADA nisam imao NIKAKVIH problema sa verzijom 9.xxx (u kombinaciji sa tadasnjim softverom i hardverom)... Kada bi smo zazirali od `generalnih propusta` niko ne bi imao Window$ (koji je sam po sebi generalni propust - ne Steva Poslovnic, nego HILJADE ljudi su pisale o generalnim i NEIZLECIVIM propustima u kernelu od 95-ice do W7...).
Re: Obrade, obraduj nas i malo spusti ton koji je NEPRILICNO visok!
01.03.2011. 00:04
status: user broj poruka: 7723
Opet si pio neku brlju ,ne citas sta pisem.Ubedi (ubodi) sam sebe u to sto pises.To ako ti ili ja nismo imali probleme ,ne znaci da drugi nisu imali probleme.
:: Niko te nije viljuskom ubo u guzu :: :: Ono sto sam napisao odnosi se na ponasanje flash-a u praksi. NIKADA nisam imao NIKAKVIH problema sa verzijom 9.xxx (u kombinaciji sa tadasnjim softverom i hardverom).. :: Kada bi smo zazirali od `generalnih propusta` niko ne bi imao Window$ (koji je sam po sebi generalni propust - ne Steva Poslovnic, nego HILJADE ljudi su pisale o generalnim i NEIZLECIVIM propustima u kernelu od 95-ice do W7...) :: ::
ako se neko seca pre neki dan zalio sam se na problem zamrzavanja FF-a ali ne beta nego verzije 3.6.13 i probao sve zivo - reinstalaciju, dodavanje jednog po jednog add-on-a, deinstaliranje raznih toolbarova itd. Prvo sam sumnjao na skype toolbar pa na autopager add-on itd, medjutim kucanje se nastavljalo.
Jednom prilikom kad se zakucao ostavim ga tako da stoji i odem da iskuliram negde. Vratim se za sat, a na ekranu BSOD koji kaze ati drajver blabla...
Od kada sam deinstalirao taj novi catalyst i vratio se na neki stariji, problema vise nema...
Ne znam zasto sam vam sve ovo napisao ali mozda moze nekom da pomogne. U svakom slucaju ne skodi... A cim ne skodi znaci da koristi...
Galaxy S, Samsung Galaxy Tab 10.1 ? Pogledaj malo specs Galaxy S 4 G, bice ti neke stvari jasne ?
@obrad evo instaliran je upravo, dok sam na berzi, CPU usage je od 5-10 %, kada izadjem iz FF-a, usage je oko 5 %.
Pozdrav!
:: :: Ali nema veze, Samsung ih gazi na svim poljima, jos nije u tablet segmentu, ali tu se tek zalece :) :: :: :: Kako, kako... Samsung?!?!?!? :: :: muahahahahahahahahaaaaaaaaaa
Ja sam pisao o problemu sa Adobe flash player 10.1 na Mozilla 3.6.13 .t.j Mozilla je trazila da updejtujem odmah na 10.2 adobe flash player zbog opste poznatih problema.
Evo jutros sam install 10.1 flash player (tako mi je pisalo), nista mi ne prijavljuje FF. Motorola Xoom tableti nisu se shippovali zbog famoznog 10.1 flash player-a, pa su rekli da ce dobiti podrsku za flash kada izadje 10.2 revizija.
Pozdrav!
:: Ja sam pisao o problemu sa Adobe flash player 10.1 na Mozilla 3.6.13 .t.j Mozilla je trazila da updejtujem odmah na 10.2 adobe flash player zbog opste poznatih problema.
znaci na novoinstaliranom win7 x64 sa win7 sp1.Stavim Mozilla i onda ta poruka.Ja licno nisam imao problema sa prethodnom verzijom ,niti sam gledao verziju ,samo se updejtujevalo,ali izgleda ima ljudi koji su bili pogodjeni ,ne bi dzabe Mozilla davala tu poruku.
Evo ti benchmark macbook pro 2011 u poredjenju sa prethodnim verzijama.
Najlosiji macbook pro 2011 je bolji od najboljeg macbook pro 2010.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.