Pozdrav svima. Nabavih dva gore pomenuta kulera (bili na akciji na nekim sajtovima), pa sam hteo da vidim kako bi izgledalo ako ih zajedno stavim na moju vernu graficku - referentnu Gigabyte 5870.
Evo i par skrinova FurMark-a, po 300 sekundi (sorry za matori FurMark, odavno sam shvatio da mi je graficka los OCer pa se nisam zezao u poslednje vreme).
Sto se buke tice, ACCELERO EXTREME je veoma tih. Bukvalno se na 100% ne cuje vise od ostalih ventilatora u kucistu (tri velika HAF venta, dva S FLEX-a, jedan Gentle Typhoon, i ovaj mali na R-4, koji je jos najbucniji).
@mixer93 Ako te zanima neki konkretan test, kako bi mogao da uporedis, nema frke, reci samo koji i sa kakvim podesavanjima, kako bi rezultati bili uporedivi.
@OCz Obicno i stoji, nego isprobavam jos neke ventilatore ovih dana (imam par novih od 38mm), pa mi lakse da svaki cas skidam ovaj jedan umesto dva. Mada, nije neka razlika sa dva venta, tipa 3c. Ovaj GT iznenadjujuce dobro obavlja posao i solo :)
brate nemoj da se ljutis ali ovo se granici sa ludilom.
Reci mi molim te koja je poenta ulaganje 150e u kulere za graficku za koju si sam rekao da je los oc-er + vec je prosla generacija. Za te pare i pare od prodaje si mogao uzeti novo nesto 3 x brze.
Slazem se, bilo bi. Medjutim nisam dao ni upola toliko novca. :)
:: brate nemoj da se ljutis ali ovo se granici sa ludilom. :: :: Reci mi molim te koja je poenta ulaganje 150e u kulere za graficku za koju si sam rekao da je los oc-er + vec je prosla generacija. Za te pare i pare od prodaje si mogao uzeti novo nesto 3 x brze :: :: I7 2600 + TX3 + P67 C4 :: 8gb Ripler 1600 cl :: 5850 OC edition 1 gb :: Samsung F4 raid 0 + F1 1T :: Xonar D2 + Creative Inspire T6100 :: Raven RV01 + Arkangel 850w :: VX 2450-led :: :: MacBook Air 13.3` :: :: Ajd uzdravlje :: ::
:: @OC :: Obicno i stoji, nego isprobavam jos neke ventilatore ovih dana (imam par novih od 38mm), pa mi lakse da svaki cas skidam ovaj jedan umesto dva. Mada, nije neka razlika sa dva venta, tipa 3c. Ovaj GT iznenadjujuce dobro obavlja posao i solo : ::
Kolika ce razlika biti zavisi i od same frekvencije, kao i jos par (manje bitnijih) faktora. Mada u svakom slucaju ni 3c u load-u nije malo, smirglaju se hladnjaci po par sati i za manje, a ovo se dobija samo stavljanjem jednog fana
Hehe istina, mada ja ovaj svoj I5 obicno drzim na 3.8GHz, ne trazi visok napon (bar mi jedna komponena nije zahtevna), pa se i ne greje toliko.
Imam tu dva San Ace H1011 venta, ali mi treba kontroler, posto su prebucni u punoj brzini. Mada, imaju takav pritisak vazduha da mozes kuciste s njima da cistis :)
:: :: @OC :: :: Obicno i stoji, nego isprobavam jos neke ventilatore ovih dana (imam par novih od 38mm), pa mi lakse da svaki cas skidam ovaj jedan umesto dva. Mada, nije neka razlika sa dva venta, tipa 3c. Ovaj GT iznenadjujuce dobro obavlja posao i solo : :: :: :: :: Kolika ce razlika biti zavisi i od same frekvencije, kao i jos par (manje bitnijih) faktora. Mada u svakom slucaju ni 3c u load-u nije malo, smirglaju se hladnjaci po par sati i za manje, a ovo se dobija samo stavljanjem jednog fana
E svega mi palo mi je na pamet da ti kazem da bi ti fan kontroler dobro cucnuo nego eto, mislio sam da je suvisno da to tek tako ubacim.
Kada sam video slike imas na izgled jako slicnu masinu mojoj. 932 sa crnim enterijerom, isti hladnjak, napajanje ...i onda kada pogledam i fanove bas pomislih kako ti fali jedan kontroler ..
Eto vidis! U principu svi ovi ventilatori su dovoljno tihi da mi ne smetaju ni malo, ovi od 38mm su naravno izuzetak.
:: E svega mi palo mi je na pamet da ti kazem da bi ti fan kontroler dobro cucnuo nego eto, mislio sam da je suvisno da to tek tako ubacim :: :: Kada sam video slike imas na izgled jako slicnu masinu mojoj. 932 sa crnim enterijerom, isti hladnjak, napajanje ...i onda kada pogledam i fanove bas pomislih kako ti fali jedan kontroler . :: ::
I treba druze,i treba.Naravno da mi je poznat i drago mi je kad sretnem ljude koji uzivaju u ovim stvarima i koje to ispunjava.Entuzijazam treba razumeti,nije to za svakog.Samo napred.
:: Sta cu kada volim, mislim da ti je poznat osecaj. Sto se tice jos jedne karte, ako naleti neka povoljno, ne zurim se :: :: :: :: Kad ce da padne jos jedna karta ? :: :: Lepo,pozdravljam ulozen trud i volju .Vidi se da uzivas.Drago mi je :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Oc-er ako je stabilna na 1000Mhz to je 150Mhz preko default sasvim ok po meni i vredi imati ovakav kuler na njoj sem sto je meni lepsi referentni ali ovaj je mnogo bolji naravno :)
@ TheBear Ma ok je to sto je stabilna na 1GHz, ali bih bio srecniji da ne trazi vise od 1.3v da bi radila kako treba. Par mojih dugara i ljudi sa drugih foruma lagano teraju 1GHz sa 1.25v npr. Oh well... :)
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.