Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Q9550@3.6
STRANA 1 OD 2  
solaja777 Q9550@3.6 22.02.2011. 10:20 T33883

status: user
broj poruka: 3277
Jedno pitanjce da li ovaj CPU predstavlja usko grlo sadasnjim TOP kartama ?
Trenutno imam GTX260 krajem godine nameravam uzeti nesto tipa GTX570, GTX???

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 22.02.2011. 10:27 #297840

broj poruka: 12798
Mislim da neće biti problem...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

Antimatery ............... 22.02.2011. 10:41 #297841

broj poruka: 997
Kakav crni problem, to je jos uvek vrhunski CPU jos na 3.6Mhz....
To moze da istera sve...

Sve je relativno !!!

Stripy Re 22.02.2011. 10:50 #297842

broj poruka: 4163
Ma kakvi. Bićeš miran sa njim još najmanje 2 godine.

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
Phenom-en 555 BE
Asrock 890FX DeLuxe 4
2*1GbGb DDR3 Kingston HipeX 1600
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
WD zelembać 1TB

dautovic Re: Q9550@3.6 22.02.2011. 10:52 #297843

broj poruka: 2855
Kako se ljudi zale na Fermi i na 6xxx seriju vrlo moguce da ces imati eventulanih problema sa chipsetom. Procesor ima dovoljno `snage` da istera GTX570 tj ako si gejmer u igrama taj quad ne moze biti usko grlo, nego eto kazem nisi naveo koja je ploca a bilo je problema sa Fe`mijem na p35 i p45 chipsetovima. Kod amd-voim chipsetova je drugacije...ja na `matorom` 770 bez problema vozim GTX460 HAWK.

P.S. Ovo sam ti nagovestio mogucnost, mnogo vece su sanse da to sve radi lepo.

:: Jedno pitanjce da li ovaj CPU predstavlja usko grlo sadasnjim TOP kartama
:: Trenutno imam GTX260 krajem godine nameravam uzeti nesto tipa GTX570, GTX??
::
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 22.02.2011. 11:10 #297847

broj poruka: 3351
Ni GTX460/560 nije usko grlo za C2D E8400@3.4 GHz
dautovic Re: .... 22.02.2011. 11:24 #297850

Nije on slab to sigurno, samo mnogo cesto se upotrebljava taj izraz `usko grlo`. Ja bi pre rekao da je taj E8400 nedovoljan za igre koje su optimizovane za 4 jezgra, a sve vise ce ih i biti. Mnogi su primeri kad ljudi `progledaju` prelaskom na 4 jezgra.

:: Ni GTX460/560 nije usko grlo za C2D E8400@3.4 GHz
Krecky re:Q9550@3.6 22.02.2011. 11:29 #297851

broj poruka: 393
Imam taj cpu u kombinaciji sa gtx 460. Nije da je usko grlo nego je ugusio gpu toliko da sam morao kompresor da primenim kako bih otklonio zakrcenje :)
E sad kako je sa 5 serijom ne znam. Probunari po netu, ali ne verujem da ima ikakvih problema.
Bez sale, sve radi normalno na p45 chipsetu.
Pozdrav

solaja777 ploca 22.02.2011. 11:36 #297853

broj poruka: 3277
Asus P5Q-e, p45 cipset

@Krecky
koju maticnu imas ?
dorabi1 usko grlo nece biti 22.02.2011. 11:57 #297861

broj poruka: 939

ali ce grafika `progledati` sa nekim Sandy-jem na 4.6-4.8 ,bar prema rezultatima markova.Sad koliko ces u realnom radu ti to primetiti to je druga stvar.Meni je sa q9550 na 4200mhz 5850 (OC) davala malo manje od 24 000 poena,a sa sandyjem 2500k na 4800mhz rezultat je 28 800.To je za vise od 2000 poena vise nego sto sam imao sa i7 950 ma 4.2 sa svih 8 threadova.
To je sto se tice testova,a sto se tice stvarnosti nema nikakve razlike u igrivosti igrica,na svim sistemima sve leti na max.
Krecky @solaja 22.02.2011. 12:11 #297865

broj poruka: 393
neku gigabyte :)

GA-EP45T-UD3LR

dautovic Re: usko grlo nece biti 22.02.2011. 12:16 #297867

Druze to nema veze u relanom radu(gejmingu) sto ti kazes.

Sandy na 5GHz i Phenom II X4 na 3.6GHz su pratkicno isti u ocima gejminga, razlika u frejmovima je neprimetna - dokazano testovima od strane bench redakcije.
E sad ako si zaludjenik i nisi da kazem cvrst karakter kao nama svima poznati `Lepi Sale` onda ces kupovari Sandy da bi se igrao i `uzivao u hardware-u`. On je decko od E5300 stigao do i7 950...a jedino sto zna da je da instalira igru i pokrene 3dmark...

Ljudi se zanesu i sam se zanesem ponekad pa kupim nesto sto mi ne treba, ali kako je finanskisjka situacija sve losija, sad samo ono sto `mi teba`.

:: ali ce grafika `progledati` sa nekim Sandy-jem na 4.6-4.8 ,bar prema rezultatima markova.Sad koliko ces u realnom radu ti to primetiti to je druga stvar.Meni je sa q9550 na 4200mhz 5850 (OC) davala malo manje od 24 000 poena,a sa sandyjem 2500k na 4800mhz rezultat je 28 800.To je za vise od 2000 poena vise nego sto sam imao sa i7 950 ma 4.2 sa svih 8 threadova
:: To je sto se tice testova,a sto se tice stvarnosti nema nikakve razlike u igrivosti igrica,na svim sistemima sve leti na max
dorabi1 Re: Re: usko grlo nece biti 22.02.2011. 12:26 #297869

Ako pazljivo procitas sta sam napisao,procitaces u zadnjoj recenici upravo to sto me opominjesh.Realno,nema razlike.Ali kad se pojavi Crysis 2,verovatno ce ponovo poceti sumanuto kupovanje novih CPU i GPU radi 10 frejmova vishe.Daj Boze da ne bude tako,ali mi je ostalo u secanju rezervacija Palitovh 8800gt Sonic karti u Eurolinku(R.I.P) jer sve ostalo nije bilo dovoljno.Tad su popucali ljudi na kartama 7800,7900 i sl. koje su bile skupe ko djavo,ali krizu su slabo pikale.

:: Druze to nema veze u relanom radu(gejmingu) sto ti kazes
:: Sandy na 5GHz i Phenom II X4 na 3.6GHz su pratkicno isti u ocima gejminga, razlika u frejmovima je neprimetna - dokazano testovima od strane bench redakcije
:: E sad ako si zaludjenik i nisi da kazem cvrst karakter kao nama svima poznati `Lepi Sale` onda ces kupovari Sandy da bi se igrao i `uzivao u hardware-u`. On je decko od E5300 stigao do i7 950...a jedino sto zna da je da instalira igru i pokrene 3dmark..
:: Ljudi se zanesu i sam se zanesem ponekad pa kupim nesto sto mi ne treba, ali kako je finanskisjka situacija sve losija, sad samo ono sto `mi teba`
:: ::
:: :: ali ce grafika `progledati` sa nekim Sandy-jem na 4.6-4.8 ,bar prema rezultatima markova.Sad koliko ces u realnom radu ti to primetiti to je druga stvar.Meni je sa q9550 na 4200mhz 5850 (OC) davala malo manje od 24 000 poena,a sa sandyjem 2500k na 4800mhz rezultat je 28 800.To je za vise od 2000 poena vise nego sto sam imao sa i7 950 ma 4.2 sa svih 8 threadova
:: :: To je sto se tice testova,a sto se tice stvarnosti nema nikakve razlike u igrivosti igrica,na svim sistemima sve leti na max
neXus2000 Re: Re: .... 22.02.2011. 12:28 #297870

Jes` da imam GTX260, ali na kratko sam imao 460, dok je ortak bio na zimovanju. I jedan i drugi jedu malu decu u igrama secne retko kad, ali to zavisi od optimizovanosti/zahtevnosti igre (a.k.a GTA IV i resto....i ovaj NFS zadnji) i to sto ga ja jos nadrndam na Max. :)

:: Nije on slab to sigurno, samo mnogo cesto se upotrebljava taj izraz `usko grlo`. Ja bi pre rekao da je taj E8400 nedovoljan za igre koje su optimizovane za 4 jezgra, a sve vise ce ih i biti. Mnogi su primeri kad ljudi `progledaju` prelaskom na 4 jezgra
:: :: Ni GTX460/560 nije usko grlo za C2D E8400@3.4 GHz
imarkovic Re: Q9550@3.6 22.02.2011. 13:05 #297883

broj poruka: 19012
ja imam 260 i E8400 na 3.7, daleko od toga da je usko grlo cak i ovaj procesor.. sve mi radi u full detaljima, svaka moguca nova igra koju sam probao.

:: Jedno pitanjce da li ovaj CPU predstavlja usko grlo sadasnjim TOP kartama
:: Trenutno imam GTX260 krajem godine nameravam uzeti nesto tipa GTX570, GTX??
neXus2000 Re: Re: Q9550@3.6 22.02.2011. 13:12 #297885

Ti na stocku ili nekom drugom `ladnjaku? Posto bih ja zabio na tu nekih 3.6-3.8 na stocku, jer se nadam da ce luft Anteca 900 da pomogne pri `ladjenju.

:: ja imam 260 i E8400 na 3.7, daleko od toga da je usko grlo cak i ovaj procesor.. sve mi radi u full detaljima, svaka moguca nova igra koju sam probao
:: :: Jedno pitanjce da li ovaj CPU predstavlja usko grlo sadasnjim TOP kartama
:: :: Trenutno imam GTX260 krajem godine nameravam uzeti nesto tipa GTX570, GTX??
SkyFire Vidi ovako.. 22.02.2011. 13:13 #297886

broj poruka: 18472
Sve zavisi kakav pogled imas na hw tj sta ocekujes i sa cime se zadovoljavas.
Odmah da ti kazem da je to niska frekvencija za danasnje uslove pogotovu za Fermi koji trazi sto vecu procesorsku snagu.
Vec od 200 Mhz na gore ces osetiti razliku a neka idealna visina CPU kloka za dobar potencijal karte je 4.0 Ghz!
Takodje da znas ono sto mnogi neznaju da sto je veci CPU klok povecava se minimalni fps u igri tako da je visina kloka CPU-a uvek bitna iz vise razloga.
Sa 3.6 Ghz neces imati klasicno usko grlo ali za sigurno neces ni izvuci potencijal iz karte pogotovu ne iz takve kao sto je GTX 570!

Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA.
Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail
``Tresla se gora,rodio se mis``

Antimatery E bre sky 22.02.2011. 13:21 #297889

Ako gledas dlaku u jajetu ok, vredi za 3d markove, ako igra u visokoj rezoluciji frekvencija nema mnogo uticaja da je bar 3Ghz to bar ima da se nadje na testovima,i gtx570 ima svoje grance, e sad da je 10Ghz bilo bi bolje, pa da je novi Intel Sandy opet bi bilo nesto bolje, pa da je neka svemirska arhitektura opet nesto bolje, i to bolje uvek postoji, pa posle neka volt-moduje GPU pa neka tera na tecnom Azotu opet bolje itd odosmo u vraga... Definitivno njemu nevredi da kupuje nesto kada to nije potrebno da bi se uzivalo u igrama.

Sve je relativno !!!

SkyFire ... 22.02.2011. 13:33 #297896

Nije dlaka vec se oseti.
Prvo i prvo ne znam ko te slagao da se u visokim rezolucijama ne oseca.Potencijal karte ovako snaznog chipa ce da podbaci bas na velikoj rezoluciji ako ga CPU ne moze da isprati.
Mislim da nismo na istim talasnim duizinama.Ja bar govorim za nesto provereno sto znam kako radi ne pricam na pamet teoretski!
Ima i tema na benchu pa moze da se vide razlike,cak ima i sa AMD procesorima i sl sto ce samo potvrditi ono sto ja znam vec godinama unazad!
A da limit postoji postoji.Recimo da bi to bio neki Sandy bridge.Kao arhitektura vec je dosta jaci od Yorkfielda ali njegova najveca prednost je sam direktni uticaj na gaming i visok klok za svaki dan .Moze da se izvuku jako dobre performanse.I do 4-5 FPS-a razlike u odnosu na druge platforme kao i veci minimalni FPS sto je jako bitno u zahtevnijim scenama..
P.S.Trebao si da procitas prvu recenicu mog posta pa tek onda da komentarises!
Lepo sam mu rekao sve zavisi sta ti ocekujes i kakve poglede imas na hw tj sa cime se zadovoljava!Da si to procitao sada nebi tako kometarisao.
Po meni su bacenih 300 eur u danasnje vreme velike pare ako ce karta da radi `polovicno`!

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

Antimatery ok no problem 22.02.2011. 13:37 #297902

Karta nece da radi polovicno.

Sve je relativno !!!

SkyFire Jel ti mene zezas? 22.02.2011. 13:40 #297904

Jesi video znake navoda ? :)
Nece raditi polovicno bukvalno ali nece to biti to.
Tek od neke frekvencije na 4.0 Ghz ce davati ono sto bi trebalo a na Sandy-ju ce da prodise maximalno!
Moj savet njemu je samo da podigne jos malo radni takt i to je to,ne treba nista vise.
Kako kaze Cola `Nista ja tu nebi diro`

Yours truly, Jensen.

ATI Cayman Epic Fail

neXus2000 Re: ... 22.02.2011. 13:44 #297906

Nije u tome problem, jer drajveri i sve zivo mora da se zvrlja zbog razlicitosti komponenti. Posebno igre. Kada bi imali dedicated firme (tipa udruze se AMD, Intel, IBM....u jednu firmu, tu racunam i MB, Ram....itd.) i kada bi prekinuli da iseravaju procesore na svakih pola godine, optimizovanost bi bila bruka.

The proof, mnogo davno je bilo, ortak 2.0Ghz single core (Intel, nije celeron), ja AMD 1.7, on 5200, ja 440MX, pa je meni islo sve glatko kod ortaka seckalo. To se desavalo i pre toga, desava se sad i desavace se.
4-5 frejmova vredi, ako imas karticu koja postize 30 fpsa max, u padu 10-15, ovako ako imas kartu koja proserava 50+ frejmova, pa bas i toliko nije bitno. Nema se vremena da se buljasi od silne akcije u gejmovima :))

:: Nije dlaka vec se oseti
:: Prvo i prvo ne znam ko te slagao da se u visokim rezolucijama ne oseca.Potencijal karte ovako snaznog chipa ce da podbaci bas na velikoj rezoluciji ako ga CPU ne moze da isprati
:: Mislim da nismo na istim talasnim duizinama.Ja bar govorim za nesto provereno sto znam kako radi ne pricam na pamet teoretski
:: Ima i tema na benchu pa moze da se vide razlike,cak ima i sa AMD procesorima i sl sto ce samo potvrditi ono sto ja znam vec godinama unazad
:: A da limit postoji postoji.Recimo da bi to bio neki Sandy bridge.Kao arhitektura vec je dosta jaci od Yorkfielda ali njegova najveca prednost je sam direktni uticaj na gaming i visok klok za svaki dan .Moze da se izvuku jako dobre performanse.I do 4-5 FPS-a razlike u odnosu na druge platforme kao i veci minimalni FPS sto je jako bitno u zahtevnijim scenama.
:: P.S.Trebao si da procitas prvu recenicu mog posta pa tek onda da komentarises
:: Lepo sam mu rekao sve zavisi sta ti ocekujes i kakve poglede imas na hw tj sa cime se zadovoljava!Da si to procitao sada nebi tako kometarisao
:: Po meni su bacenih 300 eur u danasnje vreme velike pare ako ce karta da radi `polovicno`
:: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: Yours truly, Jensen.
:: ATI Cayman Epic Fail
:: ``Tresla se gora,rodio se mis``
dorabi1 Re: Jel ti mene zezas? 22.02.2011. 13:46 #297909

meni je i 5850 `prodisala`, tako da o 570 GTX ne treba ni polemisati koliko bi joj jaci procesor znacio.

:: Jesi video znake navoda ? :
:: Nece raditi polovicno bukvalno ali nece to biti to
:: Tek od neke frekvencije na 4.0 Ghz ce davati ono sto bi trebalo a na Sandy-ju ce da prodise maximalno
:: Moj savet njemu je samo da podigne jos malo radni takt i to je to,ne treba nista vise
:: Kako kaze Cola `Nista ja tu nebi diro
:: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: Yours truly, Jensen.
:: ATI Cayman Epic Fail
:: ``Tresla se gora,rodio se mis``
Antimatery hahaha 22.02.2011. 13:46 #297910

Znaci navoda ovde nerade dobro slabo se vide. Ma nezezam te, sandy je jako jako dobar znamo vidi se razlika u gamingu, napredovalo se nema sta. Pa probace kada nabavi kartu od 3.6 do kolko izdrzi, mozda samo bolji kuler uzmi ako ti bas bude bolje mozda mozes i nesto malko preko 4Ghz :)

Sve je relativno !!!

neXus2000 ... 22.02.2011. 13:48 #297911

Edit....koji ne radi posle drugih poruka :)))

Najveci vizuelni bottleneck je LCD monitor od 60Hz......mada je to vise nego dovoljno :))
SkyFire Re: Re: ... 22.02.2011. 13:53 #297914

Nema ovde veze nikakvi driveri,komponente.To o cemu ti pricas se zove kompatibilnost komponenti.Danas kada imas vrhunski napredni hardver tesko moze da se desi neki bug zbog toga.Doduse desava se,eto negde Fermi nece da radi na starijim chipset=ovima ploca pa brlja.Ali nije ovde o tome bila rec.Vec o grafickom chipu i uticaju CPU-a na njega.U praksi,nepisanom zakonu ide da sto je jaci GPU potreban je mocniji CPU.Nije bez veze sto gameri sirom sveta kupuju one CPU-e od po 1000$ i pakuju na setupe mocnigh karti ,single,dual kombinacije.Naravno mogu iste performanse da se dostignu i sa jeftinijim setupom ali to je vec neka druga prica!
Ovde je stvar interne saradnje CPU/GPU.Fermi iziskuje jaci CPU i sto je veca frekvencija i snaznija arhitektura karta ce bolje da radi.
Da ti ne pricam koliko se to da osetiti na derivatima GTX 460 a kamo li sa full chipovima.
Ljudi misle kupili su i to je to sto daje ali kad stavis na mocniju platformu tek onda vidis kako karta tek moze da brije i koliko se osete razlike.
300 eur da bacim i da se zadovoljavam da mi karta svesno ne radi u njenom potencijalu samo zato sto su sad igre manje zahtevne je za mene suludo.Pa radije bi napravio kompromis i uzeo jeftiniju i slabiju kartu i igrao na istom broju FPS-a.Onda mi GTX 570 i ne treba!Uglavno danas GTX 460 i zavrsava sve potrebe do neke rez od 1080p.Sasvim dovoljno ali naravno ima bolje i sve zavisi od afiniteta i praga tolerancije u gaming-u.
P.S.Uzmi monitor sa boljim panelom pa ces da vidis sta je uzivanje.Refresh rate nece igrati presudnu ulogu ni najmanje!

:: Nije u tome problem, jer drajveri i sve zivo mora da se zvrlja zbog razlicitosti komponenti. Posebno igre. Kada bi imali dedicated firme (tipa udruze se AMD, Intel, IBM....u jednu firmu, tu racunam i MB, Ram....itd.) i kada bi prekinuli da iseravaju procesore na svakih pola godine, optimizovanost bi bila bruka
:: The proof, mnogo davno je bilo, ortak 2.0Ghz single core (Intel, nije celeron), ja AMD 1.7, on 5200, ja 440MX, pa je meni islo sve glatko kod ortaka seckalo. To se desavalo i pre toga, desava se sad i desavace se
:: 4-5 frejmova vredi, ako imas karticu koja postize 30 fpsa max, u padu 10-15, ovako ako imas kartu koja proserava 50+ frejmova, pa bas i toliko nije bitno. Nema se vremena da se buljasi od silne akcije u gejmovima :)
:: :: Nije dlaka vec se oseti
:: :: Prvo i prvo ne znam ko te slagao da se u visokim rezolucijama ne oseca.Potencijal karte ovako snaznog chipa ce da podbaci bas na velikoj rezoluciji ako ga CPU ne moze da isprati
:: :: Mislim da nismo na istim talasnim duizinama.Ja bar govorim za nesto provereno sto znam kako radi ne pricam na pamet teoretski
:: :: Ima i tema na benchu pa moze da se vide razlike,cak ima i sa AMD procesorima i sl sto ce samo potvrditi ono sto ja znam vec godinama unazad
:: :: A da limit postoji postoji.Recimo da bi to bio neki Sandy bridge.Kao arhitektura vec je dosta jaci od Yorkfielda ali njegova najveca prednost je sam direktni uticaj na gaming i visok klok za svaki dan .Moze da se izvuku jako dobre performanse.I do 4-5 FPS-a razlike u odnosu na druge platforme kao i veci minimalni FPS sto je jako bitno u zahtevnijim scenama.
:: :: P.S.Trebao si da procitas prvu recenicu mog posta pa tek onda da komentarises
:: :: Lepo sam mu rekao sve zavisi sta ti ocekujes i kakve poglede imas na hw tj sa cime se zadovoljava!Da si to procitao sada nebi tako kometarisao
:: :: Po meni su bacenih 300 eur u danasnje vreme velike pare ako ce karta da radi `polovicno`
:: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA
:: :: Yours truly, Jensen.
:: :: ATI Cayman Epic Fail
:: :: ``Tresla se gora,rodio se mis``
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs