imam ovu grafu par dana, i sta sam primetio, posle nekog malo ovekloka u Expertoolu (default je 700/1000mhz-overklok je 710/1030mhz) slika se zamrzne i onda je potreban restart sistema. Proverim temp i ona je ok - 50stepeni, spustim frekv onda radi ok. . . jbga ne zznam sta da radim, reinstalirao sam drajvere i bez promene je . . . sta bi mogao biti problem . . . sve mi smrdi da je grafa pred izdisaj . .. ko zna mozda kasnije i na default kloku pocne zamrzavat sliku . .. U 3d marku 06 mi daje 9000 poena . . . naravno kada se slika ne zamrzne . . . Inace je odlicna karta (kada radi). . . Battlefield bad company 2 igram u 1920-1080 rezoluciji , AAx1, detail na high, ostalo je na medium . . . Sta da radim i da li ja tu nesto mogu uopste i da uradim osim da je zamenim . . .
inace karta je jos pod garancijom pa da probam da je zamenim, ne znam hoce li s...a kapitalisticka (citaj trgovci) prihvatiti , jer ocigledno je do samog procesora na karti problem . . . jer kada ne diram u expertu proc a dizem samo memoriju ona radi ok (mada su promene minimalne, barem u 3d marku 06). . .
A šta bi ti? Da zameniš ispravnu grafiku za drugu ispravnu? Pa ne može svaka komponenta da se overklokuje koliko bi ti hteo. Imaš primerke koji se klokuju do besvesti kao što imaš primerke koji ne trpe ni 1Mhz overkloka. Ako ti grafika radi bez ikakvih problema pod default vrednostima ostavi je tako i ne diraj ništa. Ako je odneseš na reklamaciju proveriće ti je i vratiće ti je nazad pod konstatacijom da je ispravna. I to posle 45 dana.
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
pa da. a zasto je onda u nazivu karte `GOLDEN SAMPLE`, pa to bi tek trebalo da radi ko blesavo prijatelju.....pa nije ona za dzbe skupla od obicne GT, neki primerci idu i do 780/1200mhz, meni je ona sasvim OK i po deafaultu, al jebiga cim je pocela da zejebava onda sumnjas...pa zar nije tako...zasto je onda koji ku... i prodaju kao Golden Sample. . . SRBIJA UBIJA!!! ili ti nasa posla . . .
Golden sample se odnosi na kvalitet izrade, ne na OC potencijal...
http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0 Moje sokoćalo Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e) Asus M4A87TD/USB3 2Gb DDR3 (neka na 1066) Asus 8800GTS Čifteković 0,35KW WD zelembać 1TB
:: :: :: :: pa da. a zasto je onda u nazivu karte `GOLDEN SAMPLE`, pa to bi tek trebalo da radi ko blesavo prijatelju.....pa nije ona za dzbe skupla od obicne GT, neki primerci idu i do 780/1200mhz, meni je ona sasvim OK i po deafaultu, al jebiga cim je pocela da zejebava onda sumnjas...pa zar nije tako...zasto je onda koji ku... i prodaju kao Golden Sample. . . SRBIJA UBIJA!!! ili ti nasa posla . . .
Nisi bas sedeo na casu.Golden Sample je obelezje `probranih` primeraka chipova od kojih moze da se ocekuje dobar oc potencijal.Tako je vec neki niz godina. A fazon je sledeci sto je to GS sada samo oznaka dok je nekada golden sample zaista bio Golden Sample!Sada je pitanje da li stoje iza tog GS i u okviru kvaliteta.
:: Golden sample se odnosi na kvalitet izrade, ne na OC potencijal.. :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: Sempron 140 (X2 Athlon II 4400e :: Asus M4A87TD/USB :: 2Gb DDR3 (neka na 1066 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: WD zelembać 1T :: :: :: :: :: :: :: :: :: pa da. a zasto je onda u nazivu karte `GOLDEN SAMPLE`, pa to bi tek trebalo da radi ko blesavo prijatelju.....pa nije ona za dzbe skupla od obicne GT, neki primerci idu i do 780/1200mhz, meni je ona sasvim OK i po deafaultu, al jebiga cim je pocela da zejebava onda sumnjas...pa zar nije tako...zasto je onda koji ku... i prodaju kao Golden Sample. . . SRBIJA UBIJA!!! ili ti nasa posla . . .
slazem se sa vama prethodnom dvojicom, ali evo cisto iz zabave skoknite na gainwardov sajt pa cete videti sta pise za tu kartu: gpu 700 + mhz mem: 1000+ mhz bandwith: 64+gb/s , pa ne znam da li ste primetili sufiks +, jos jednom naglasavam SUFIKS + . . . E to znaci da svaki ma ama bas svaki primerak GOLDEN SAMPLE serije moze da podnese OC, jer to su probrani cipovi i kao takvi se prodaju . . . ali ok u mom slucaju ocigledno i nije tako....zivot tece dalje . . .
Piše i na tarabi... Piše i na autobusu banka al unutra nema para... . . .
:: :: :: :: slazem se sa vama prethodnom dvojicom, ali evo cisto iz zabave skoknite na gainwardov sajt pa cete videti sta pise za tu kartu :: gpu 700 + mh :: mem: 1000+ mh :: bandwith: 64+gb/ :: , pa ne znam da li ste primetili sufiks +, jos jednom naglasavam SUFIKS + . . . :: E to znaci da svaki ma ama bas svaki primerak GOLDEN SAMPLE serije moze da podnese OC, jer to su probrani cipovi i kao takvi se prodaju . . . ali ok u mom slucaju ocigledno i nije tako....zivot tece dalje . . .
sa jedne strane, jes neobicno da nece da mrdne ni 10ak mhz preko default, dok opet ni najbolji primerci preoverklokovanog G94 nece postici dodatni OC koji ce drasticno uticati na performanse. ___________________________________________________ http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jpg
haha....evo uspeo cisto onako iz probe radi da ga kloknem i vid cuda velikog drzi....brateeee....radi....ubo sam mu valjda frekvenciju koja odg karti (729/1080mhz), pa da vidimo danas kako ce se ponasati. . . . a vama tnks na odg. . . tj. otvaranju ociju. . .
A sta ti napaja kartu? Ona je u sustini mali potrosac,ali cisto da pitam da li imas na napajanju 6pin konektor ili je varijanta `2 molex to 6 pin? Ako je ovaj drugi slucaj da li si prikljucio oba molexa, jer karta na defoult taktu radi i sa samo jednim.
Da li pokusavas samo grafu da overklokujes ili je jos nesto nategnuto? Mozda te nesto drugo smrzava?
Nesto se secam da je bilo komplikacija sa grafikom na 945 plocama prilikom dizanja FSBa.
Nisam siguran bas 100% Ispravite me neko ako gresim.
PS. Daleko vise ces performansi dobiti podizanjem takta procesora nego mucenjem te i onako vec overklokovane grafike. Taj procesor bi trebalo da moze, prostim pomeranjem FSB sa 800 na 1000 i smanjivanjem mnozioca za 1, toliko bi trebalo da ide bez dizanja napona, ili FSB na 1066 bez diranja mnozioca sa blagom korekcijom napona ako imas dobar kuler a ne onaj tanki sto je dolazio sa e2200, da da znacajno ubrzanje.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.