Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
pomaze li jos RAM-a?
STRANA 1 OD 1
starina pomaze li jos RAM-a? 24.02.2007. 13:43 T3370

status: user
broj poruka: 37
Imam ortaka koji je stari gejmer, a takva mu je i konfiguracija. Graficka mu je ATI 9550 SE, ima 256 RAM, a maticna mu nije ni vrijedna spomena. Trenutna financijska situacija mu ne dozvoljava da uzme nesto bolje (radi u prosvjeti), ali i pored svega toga prati sve sto je novo u svijetu igara i kad procjeni da bi mogao kako-tako pokrenuti igru (makar cekao i po minut da mu lik predje 10 metara) odmah je instalira. Dusa me boli kad vidim kako prizeljkuje da zaigra nesto novije, pa me interesuje da li mu moze ista pomoci da nabavi jos makar 512 RAM-a. Znam da ni onda nece imati zvijer masinu, ali ima li neke isplativosti u takvom unaprijedjenju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markobg ne vredi 24.02.2007. 13:59 #12855

broj poruka: 18
nece mu ram nista pomoci jer je graficka krsh
Pozdrav
Marko

jeske A ostalo 24.02.2007. 15:03 #12859

broj poruka: 46
nisi naveo koji ima procesor, plocu i koliko ima rama da li 256 ili 512. Ako ima 256 pomoci ce mu jos rama a ako ima 512 neka batali.Ako ima neki stari celeron koji ima samo 128kb kes memorije to mu je glavna kocnica. Ploca mu ne znaci u tolikoj drasticnoj meri. Ako hoces od mene i kolega precizniju pomoc navedi sve komponente u njegovoj makini pa cemo naci najbolje resenje da sa sto manje para dobije iole sokocalo koje moze u low detaljima da zavrti novije igrice. Bitno je i to da li je ta ati 9550 u verziji 64 (krs) ili 128 bita (ok).

MaliAbner Grafika je krssss 24.02.2007. 20:03 #12874

broj poruka: 7769
Tako da ce vise da se naigra ako pazari neku bolju grafiku nego memoriju, mada je idealno ako moze i jedno i drugo, sve u svemu investicija od jedno 50-80€.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

starina Dodatna informacija 24.02.2007. 20:24 #12876

Zahvaljujem na odgovorima. zaboravio sam napisati da je procesor Celeron 1.7GHz. Trenutni RAM mu je, kao sto rekoh, 256 MHz

starina ispravka 24.02.2007. 20:27 #12877

Greska u kucanju. Htio sam reci RAM je 256 MB.

MaliAbner Kad pogresis 24.02.2007. 22:34 #12883

broj poruka: 7769
Kad pogresis ne moras da saljes novi odgovor dovoljno je da promenis onaj koji si vec poslao. Primeti opcije koje imas dole desno na svakom svom odgovoru.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs