Ljudi, cesto svratim na ovaj sajt da procitam savete i preporuke ljudi koji se bave ovom problematikom... Neretko i da sam priupitam nesto... Nekada sam dobijao veoma korisne savete za koje sam duboko zahvalan, nekada komentare koje bih opravdao samo sa dobijanjem `+1 post` za onoga ko bi napisao tek po neku `glupost`...
U mom zadnjem postu zamolio sam za savet u vezi izbora nove graficke karte - ATI 6870... Tada mi je velika vecina ljudi da dodam jos par hiljada i uzmem GTX 560. Poslusah savet i uzmem MSI GTX 560 Twin bla, bla... 23999 din... Juce citam, na istom forumu da je ipak od GTX560 bolja kupovina Sapphire ATI 6950 23 660dini... O cemu se tu radi?... Dal sam pogresio u izboru, tj dal su saveti korisni... I dakle sta je bolje od ove dve karte?... 6950 ili GTX 560...
Mrtva trka. Klokuje se bolesno ta 560, al ja bih verovatno uzeo u ovom slucaju 6950. Ako se predomislis, ti vrati kartu ako nije proslo nedelju dana :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
kod nas (osim leadtekove gtx 560) postoje samo verzije koje su sami proizvodjaci lepo overclockovani ,uz to imaju i bolje kulere koji povlace manje temperature i a i generalno tishe su od hd 6950 1 gb,e sad jedino sto su gtx 560 malo veci potrosaci.
Nzm da uzimam,bio bih u velikoj dilemi,sto se tice suvih performansi hd 6950 za nijansu ispred(vrlo malo,neprimetno )+manje trose,sa druge strane ove gtx 560 zastupljene na nasem trzistune imaju nize temperature,bolje hladjnjee,oc po defaultu,klokuju su ko lude.
I ja bi pre uzeo 6950, troši par vati više ali je i nešto jača. Ako više voliš nvidiju i 560 je odlična kupovina, osobito ako planiraš da je svirneš malo.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Dva posta jedan do drugog, dve razlicite informacije za istu stvar xD
@Raic- kad si kod kuce da probamo ono? Mozemo preko gmail chat-a. Obrisali mi temu, ne znam sto, a nije nista ilegalno, mislim, sve to ima na xda, a niko im ne brise, a znamo koliko je tamo sve pod kontrolom. Malo se admini zaneli :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
:: Dva posta jedan do drugog, dve razlicite informacije za istu stvar x :: :: @Raic- kad si kod kuce da probamo ono? Mozemo preko gmail chat-a. Obrisali mi temu, ne znam sto, a nije nista ilegalno, mislim, sve to ima na xda, a niko im ne brise, a znamo koliko je tamo sve pod kontrolom. Malo se admini zaneli : ::
Kako?Pa lepo....ko zna koji će best by biti za mesec,dva-godinu?Tada je to bila najbolja kupovina,kroz koji dan je to bila 6950,a sutra će biti neka Radeon 7 ili neki gtx 6 :) nisi pogrešio,ja volim Radeon,i uzeo bih Radeona,ali,kao što rekoh,nisi pogrešio.
šta god da uzmeš nećeš pogrešiti. Nego ti meni reci kako radi GTX560, pošto sam se i ja nameračio na njega (GA OC model), osim ako ne uleti neki 6950 1GB sa 3 godine garancije.
AMD Phenom II X3 720BE @3,4GHz, OCZ Vendetta 2, Gigabyte GA-MA790X-UD3P, Kingston HyperX 2×2GB 1066MHz, F3 HD502HJ, F4EG HD204UI, Gigabyte HD4870 1GB, Samsung 2232BW, CM 690 II Advanced, Chieftec CFT-650-14CS
*lumen75 Govorimo o informacijama koje sam dobio u roku od 7 dana, sto znaci da su odnosi cena i tada bili isti...
*DmasteRNo1 Nazalost jos mi nisu isporucili kartu, zato se i nerviram, kupio sam je na preporuku sa berze, a onda procitam na istoj da sam mogao i bolje da prodjem... Ja ne klokujem karte, pa ako je razlika medju karticama par procenata necu se mnogo nervirati oko toga...
Gde se može čovek zahebati ako kupi karticu od 23 iljadarke ... Neznatne su razlike ... Naravno da će svakog dana da se pojavi nešto bolje. Ja kupio matičnu ploču koju cela internet zaje`b`nica preporučuje i hvali, i nakon par dana neko napiše da ima bolja varijanta za 2€ skuplja (!) ... onda otkrijem da postoje ploče sa USB3 i SataIII standardom o čemu nisam razmišljao, pa brže bolje isplivala logika: `zahebao sam se u startu`, iako su svi trubili o toj ploči ... Eh da sam kupio i tu skuplju ploču sa USB3 i sl. čudima neko bi rekao da nije to to, naročito za OC, već da je bolja ona sa onim pajpovima i hladnjacima, i tako u nedogled. Tako da, nikada nećemo biti zadovoljni onim što smo trenutno kupili ako se budemo vladali starom oprobanom logikom: `RAZUM IZBIJA TEK KADA SVE PRODJE`!
Ne brini o Grozni Doktore nego, upravo nasuprot tome: raduj se!
15.02.2011. 15:04
status: user broj poruka: 10999
Izbegao si kupovinu LOSE (AMD) karte. Narocito si profitirao ako koristis (i) Win XP (a ne Win7 ili ne SAMO Win7). Stabilna, kvalitetna karta kojoj Crvenpickice iz serije 5xxx i 6xxx nisu dostojne ni ventilator da ciste od prasine...
Cek, jel mozda losa karta? Zasto bi uopste sebi postavljao pitanje dal da uzmem gtx560 ili 6950, aman, ono sto si narucio to uzmi i uzivaj, osim ako nisi od onih kojima je bitno da ima 2 3 5 fps-a vise u igrama!? Karta je odlicna, ima `odlicnu` cenu i sve ima da radi perfektno.
:: :: Gde se može čovek zahebati ako kupi karticu od 23 iljadarke ... Neznatne su razlike .. :: Naravno da će svakog dana da se pojavi nešto bolje. :: Ja kupio matičnu ploču koju cela internet zaje`b`nica preporučuje i hvali, i nakon par dana neko napiše da ima bolja varijanta za 2€ skuplja (!) ... onda otkrijem da postoje ploče sa USB3 i SataIII standardom o čemu nisam razmišljao, pa brže bolje isplivala logika: `zahebao sam se u startu`, iako su svi trubili o toj ploči ... Eh da sam kupio i tu skuplju ploču sa USB3 i sl. čudima neko bi rekao da nije to to, naročito za OC, već da je bolja ona sa onim pajpovima i hladnjacima, i tako u nedogled :: Tako da, nikada nećemo biti zadovoljni onim što smo trenutno kupili ako se budemo vladali starom oprobanom logikom: `RAZUM IZBIJA TEK KADA SVE PRODJE` :: ::
Nvidia GTX 560 = ATI 6870 Nvidia GTX 570 = ATI 6950
Ako je GTX 560 koštala 23 i kusur iljadarki isto kao i 6950 ... onda je bolje kupiti 6950 jer je u rangu JAČE Nvidia kartice?!? Možda se čovek ipak zahebo? Aaaa ... matori sabira dva i dva bre. I da imam tu MSI 770c45
:: može, imaš msn :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: Dva posta jedan do drugog, dve razlicite informacije za istu stvar x :: :: :: :: @Raic- kad si kod kuce da probamo ono? Mozemo preko gmail chat-a. Obrisali mi temu, ne znam sto, a nije nista ilegalno, mislim, sve to ima na xda, a niko im ne brise, a znamo koliko je tamo sve pod kontrolom. Malo se admini zaneli : :: :: ::
Ne fali ništa ... baš fina ploča za tu cenu, nego rek`o, pošto imam neki SataIII HDD valjda bi bolje i brže radio na SataIII interfejsu, jeli? bar da brže kopira fajlove i sl. To me je trebalo možda ubediti da kupim recimo MSI 870g54 ili ekvivalentni Asus ma šta već. U svakom sučaju, zadovoljan sam jer sve to fercera u HTPC kućištancetu! .) Poz
Ispada da je ATI HD6950 ipak bolja kupovina od GTX 560 Ti... Sto navodi na zakljucak da sam ovde dobio pogresnu informaciju i time stavlja sumnju na kvalitet saveta koje ljudi mogu ovde naci...
Da ne bude zabune, nisam pasionirani ljubitelj ni ATIa ni nVidiae, vec prosecan korisnik koji pokusava da dobije ono najbolje za lovu do koje dolazi teskom mukom u jos tezem okruzenju... Znaci NIKOM ne pokusavam da spocitavam los savet (put do pakla je poplocan dobrim namerama .o))... Ukoliko sam ja `lose` prosao (ovo zvuci zaista glupo premda je karta u samom vrhu liste), zelim da apelujem da ljudi malo odgovornije pristupe `savetovanju` te da ne daju pausalne procene kvaliteta metodom `od oka`...
Bilo kako bilo, hvala svim ucesnicima u diskusiji, ovo cinim samo da bi forum funkcionisao bolje i da se savetodavci mnogo ne opuste .o)
O cemu ti pricas druze? Lose si prosao, dobio si lose savete? Kupio si kartu koja je hladnija i brza od hd6950, jer je vec fabricki kloknuta (nije referentna) i ima nereferentno hladjenje koje joj omogucava da radi na 1GHz. Stvarno smo te zajebali sa svetom. HAJDE SAD SVI DA SE IZVINITE COVEKU STO STE GA LOSE POSAVETOVALI!
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.