Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
CUDNO MI SE PONASA KOMP.....TREBAM STRUCNU POMOC
STRANA 1 OD 1
ciipiripi CUDNO MI SE PONASA KOMP.....TREBAM STRUCNU POMOC 23.02.2007. 23:43 T3360

status: user
broj poruka: 8

KOMPIJUTER MI SE ZAKUCAVA KAD PROBAM DA SE KONEKTUJEM......OBICNIM 56K MODEMOM..........NE SVAKI PUT ALI HOCE TO DA MI RADI RECIMO DOK SE NE KONEKTUJEM PRVI PUT........MENJAO SAM MODEME.....POJACAO RAM NA 1.5 G STAVIO GRAFICKU ATI 9250 I INTELOV PROCESOR 3.00......I PODIZAO SISTEM PAR PUTA .....MENJAO NAPAJANJE........I KONTROLISAO VENTILATORE DA LI RADE ........I ON MI TO I DALJE RADI A JA NEMAM VISE IDEJA STA BI MOGLO DA BUDE .........A PROVERAVAO SAM I PROCESOR HADAN KAO LED (NIJE KULER)................HVALA VAM NA POMOCI UNAPRED I NA TRUDU.
MENJAO BIH GRAFICKU ZA AGP ALI NEZNAM KOJA JE DOBRA OD OVIH NOVIH ZA PUCACINE KAO STO JE ...DOOM 3 , PREY ILI OBLIVION....I TU MI TREBA POMOC.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
filni :) 24.02.2007. 00:44 #12813

broj poruka: 1220

Samo dve stvari mogu da budu...Dzabe si sve to menjao samo zbog toga..al dobro..sada bar imash jak komp :) A to su...Da modem hardverski baguje neshto... ili (shto mislim da je veca shansa) da je softverski kvar (loshi driveri) !Skini sa neta nove driver-e i probaj onda..ali pro obrishi sve stare i izvadi modem iz kompa...pa kada pobrishesh sve stare driver-e..Vrati modem.. Kada kaze da ga je nashao i krene da instalira..prekini ga..i stavi nove driver-e koje si nashao na netu...To treba da reshi problem 99%! ....Shto se tice AGP karte..Uzmi 7300GT sa DDR3 ako ima za AGP ili 7600GS....bolje od toga nema...najskuplje je oko 9.500 dinara...eto..Pozdrav...Nadam se da sam pomogao..Javi shta si uradio..
Dragg pa... 24.02.2007. 01:08 #12816

broj poruka: 2270
nisi objasnio da li si sistem renstalirao od nule. Ako jesi onda ti samo ploča ostaje. Pre nego što zameniš ploču, probaj da učitas bios defaults, reinstaliraš najnovije drivere za chipset (ako nije intel) i probaš svoj modem kod nekog drugog. Ako ništa ne upali menjaj ploču.
Koliko znam najjača grafička koja postoji za AGP je 7600GT ali traže bezobrazne pare. Ne daj se prevariti, ako ionako ideš na promenu ploče onda uzmi i PCIe graf. pa biraj šta hoćeš.
jeske Doh 24.02.2007. 02:09 #12818

broj poruka: 46
Kazes kuca kada ides na net. Ako se samo tada zakucava, problem mose da bude:
1. Ne valja modem (nije zaboden do kraja u pci slot)
2. Losh drajver
3. Modem ti se kolje sa nekom drugom pci kartom (ako je imas)
4. overklokovao si makinu pa ti pci slotovi rade na vecoj magistrali od 33mhz
5. Ploca, memorija,vga, hdd, optika, napajanje ti sigurno NE prave problem

Ovo ti vazi samo ako ti baguje prilikom konektovanja kao sto si se pozalio.
Ako te ne zeza nista od navedenog ili su ti problem PTT kablovi ili ti je uleteo neki gremlin

VMARC Re: CUDNO MI SE PONASA KOMP.....TREBAM STRUCNU POMOC 24.02.2007. 02:45 #12829

broj poruka: 9425
BRATE TI SAMO JOS STO I MONITOR NE PROMENI...
A jel si probao mozda sa 3 GB RAMA...?

Salim se, naravno :)
Naime promenio si sve sta ne treba i ostavio jedinu (i najlogicniju) komponentu ako iskljucimo varijantu modema jer si ih manjao vise kom (prim. autor :))

MATICNA PLOCA.

Pre nego je zamenis, apdejtuj bios, velike su sanse da ce ti proraditi.

PS. Nadam se da si menjao i modele modema, da nisi pokusao sa vise komada ali istim tipom.

Respect 4 Dragg. Poslusaj ga .)

::
:: KOMPIJUTER MI SE ZAKUCAVA KAD PROBAM DA SE KONEKTUJEM......OBICNIM 56K MODEMOM..........NE SVAKI PUT ALI HOCE TO DA MI RADI RECIMO DOK SE NE KONEKTUJEM PRVI PUT........MENJAO SAM MODEME.....POJACAO RAM NA 1.5 G STAVIO GRAFICKU ATI 9250 I INTELOV PROCESOR 3.00......I PODIZAO SISTEM PAR PUTA .....MENJAO NAPAJANJE........I KONTROLISAO VENTILATORE DA LI RADE ........I ON MI TO I DALJE RADI A JA NEMAM VISE IDEJA STA BI MOGLO DA BUDE .........A PROVERAVAO SAM I PROCESOR HADAN KAO LED (NIJE KULER)................HVALA VAM NA POMOCI UNAPRED I NA TRUDU
:: MENJAO BIH GRAFICKU ZA AGP ALI NEZNAM KOJA JE DOBRA OD OVIH NOVIH ZA PUCACINE KAO STO JE ...DOOM 3 , PREY ILI OBLIVION....I TU MI TREBA POMOC.
Equinoxe Nekoliko stvari kao rešenje 24.02.2007. 07:44 #12837

broj poruka: 12057

1. drajveri
2. promeni slot
3. update BIOS
4. ploča ti umire
5. možda konkretan slot (PCI) umire
6. ubi se (šala)
ciipiripi hvala 24.02.2007. 17:52 #12867

broj poruka: 8

hvala vam drugari bas ste svi do jednog duhoviti .........probacu sve sto ste naveli i ako nadjem ove graficke da kupim ,kupicu.........
1.interesujeme da li mogu da zadrzim stare komponente ako kupim novu maticnu sa PIS ekspres slotom
2. kako se update bios .....to nisam nikada radio.
HVALA VAM ...
bojank83 Ima neka tajna... 01.03.2007. 09:36 #13199

broj poruka: 69
...tu je problem windows verovatno, prvo otklonis kvar pa kupujes komponete, ako je rezlok kupovine kvar, ako si ostavio isti OS a menjao komponente nisi uradio pravu stvar, a ako si instalirao novi OS onda je verovatno, nesto sto je gore vec navedeno...

pozdrav
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs