Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Problem sa HDMI kablom ili drajverom?
STRANA 1 OD 1
OldMan Problem sa HDMI kablom ili drajverom? 07.02.2011. 02:43 T33456

status: user
broj poruka: 5

Imam monitor Samsung FX2490HD (LED sa tv-om), kada ga prikljucim na graficku karticu (SAPHIRE 5770HD 1Gb), slika je perfektna, ali mi nekako slova izgledaju `duplo`, imaju neku neprirodnu crnu boju. Da li moze da bude problem u samom kablu, posto sam cuo da i u kablovima imaju neke revizije (obo je kabal koji sam izvadio iz dvd kucnog uredjaja koji ima hdmi izlaz). Kada prikljucim normalno graficku na digitalni ulaz, sve radi normalno, ali posto je to monitor sa tv-om, imam smetnje od kablovske, pa mi treperi slika. Kada je povezano sa hdmi kablom, nema treperenja, ali su mi slova `neprirodna`...Da menjam kabal ili neke druge drajvere da stavim ili...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: Problem sa HDMI kablom ili drajverom? 07.02.2011. 07:09 #292815

broj poruka: 4537

Pokusaj sa HDMI kablom 1.4
OldMan Re: Problem sa HDMI kablom ili drajverom? 07.02.2011. 09:39 #292825

Kako da znam koja je revizija kabla? Ja imam jedan, ali ne znam koja je revizija, da li je 1.1. 1.2. 1.3 ili 1,4?
B011 ... 07.02.2011. 09:51 #292827

broj poruka: 280
Evo jednog predlozenog resenja za slican problem:

`I Had The Same Problem After Hours Of Searching The Net And No Luck I Decided To Play Around And Now I Have Full Screen And A Great Picture. Here is the Answer To Your Problems HDMI CABLE WINDOWS 7
1. Goto CCC 2. select Desktop And Displays 3. On the Small Black Arrow Under `Please select A Display` Click And select Configure. 4. select Pixel Format Tab 5. On The drop Down select RGB 4:4:4 Pixel Format (Full RGB) 6. Apply 7. Problem Solved`

Probaj malo da eksperimentises sa podesavanjima u tom delu CCC, mozda pomogne.
OldMan ... 07.02.2011. 10:06 #292830

Kod mene u CCC nema ta opcija...Imao sam najnoviju verzsiju 11.1, i tu je bilo, ja mislim da sam tu probao stavku, po stavku, ali su slova i dalje ostala ista...Sada sam se vratio na malu stariju 10,1 verziju, a tu nema ovog podesavanja?
B011 ... 07.02.2011. 10:12 #292831

broj poruka: 280
Nazalost, nisam kod kuce tako da ne mogu da proverim kako je kod mene.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs