Spojio sam komp iz 8800GT kablom VGA na VGA ulaz na LG 37LD465. `Sve` je ok stim sto na tv-u u 1920x1080 sa leve strane postoji vertikalna crna linija debljine oko 2 cm, a cela slika je za toliko pomerena udesno i za toliko isecena po desnoj strani.
Takva stvar zna da se desi i na monitoru gde se jednostavno resava sa `auto image adjust`, sto na TV-u ne postoji.
`Adjust desktop position` u nvidia panelu ne pomaze jer se slika pri takvom pomeranju na levo samo zavlaci pod crnu liniju i onda biva odsecena po levoj strani.
Da li je neko imao ovakav problem i da li je uspeo da ga resi?
Kod mene je 42inca TV, ali probaj na tv-u da podesis tako sto: napravis konekciju sa pc, predjes na pc prikaz *obavezno jer nema te opcije kad je tv prikaz*- na tv-u otvoris meni - setup - pc - position ili auto adjustment i sredi geometriju.
na svakom prikazu imam samo Adjust desktop position i kad predjem na pc prikaz menja se pozicija slike na monitoru bez uticaja na tv. Interesantno, ovaj fazni pomak ne postoji u rezoluciji 1024x768 dok se sa svakom sledecom povecava da bi na najvecoj zavrsila na tih 2 cm. Al` sta ce mi 1024, to sam mogao i na starom tv-u :p
To ti je kad povezujes preko drljavog vga kabla. Sto ne kupis dvi ili hdmi ko covek? A tako nesto kod ati/amd kartica se resavalo opcijom overscan u control centru. Vidi ako ima tako nesto. Mozda zoom opcija? I odvoj 600-700 din i kupi dvi-hdmi kabal i nemoj se izmotavas time
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
slusaj kupi HDMI i DVI u HDMI adapter..Povezivao sam i ja komp sa TV-om preko VGA ali slika je ocajna u odnosu na HDMI I da nije mi se javljao takav problem sa samsungom LE32B551 i 8600GT
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Ap
:: slusaj kupi HDMI i DVI u HDMI adapter..Povezivao sam i ja komp sa TV-om preko VGA ali slika je ocajna u odnosu na HDM :: I da nije mi se javljao takav problem sa samsungom LE32B551 i 8600G :: :: http://hd-torrents.org :: http://hd-torrents.org/torrentbar.php?/75087.pn :: ::
pa kad sam ja kupovao nigde nisam nasao DVI-HDMI kabl nego sam uzeo HDMI i DVI u HDMI adapter. Ko zna mozda covek uzme posle neku noviju karticu pa samo ubode HDMI u nju :))
E, pa nemo me tolko grdite, hteo sam vga jer na taj ulaz na tv-u mogu da dovedem i zvuk sa pc-a a preko dvi->hdmi ne mogu nego moram na posebno pojacalo sto mi nije bas uvek zgodno. Inace, slika preko vga je kod mene fenomenalna samo da nema tog pomaka. Nista, moracu sa hdmi...
Znam to je i meni prestavljalo problem. Kod mene je to na kraju ispalo ovako: http://img577.imageshack.us/img577/2825/sn853197.jpg posto mi je TV u drugoj sobi kroz zid sam vukao HDMI i kabl od zvucnika. nije bas najelegantnije resenje ali sta cu :)
pazi imam male genius koji su pored TV-a i stub na koji su nakaceni 2*10w (oni se nalaze u mojoj sobi). Ta dva su nakacena na ovaj razdelnik koji ubadam u komp. Nego sam ga izvukao da bih slikao, da ne zavlacim digitalni iza stola :))
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.