5750 moguc problem??al u svakom slucaju iritira i ako nije :(
STRANA 1 OD 1
milosikaca
5750 moguc problem??al u svakom slucaju iritira i ako nije :(
05.02.2011. 20:45
T33409
status: user broj poruka: 1081
pozdrav svima na forumu...imam nazovimo jedan problem.posedujem VTX 5750 1GB DDR5 verzija sa artic cooler-om i sada kada upalim kom prvo je mnogo spor odziv slike na monitor-u(sa starom 4850 nije bilo tih problema),kada prikazuje welcome screan u win 7 pre nego sto dodje na desktop krene da trese sliku levo/desno pa zacrni ekran i onda se pojavi desktop sa jos jednim mrdanjem slike na monitoru levo/desno...napominjem da ovaj problem nisam imao kod 4850 a pre par minuta sam probao i powercoler 5770 512mb ddr5 i identicno se ponasa(mozda malo manje trza) ostalo sve isto...hvala svima unapred na pomoci i izvinjavam se na poduzem postu nadam se da sam koliko toliko objasnio o cemu se radi.
konfa je iz potpisa win 7 x64 RTM 7600
PS.da dodam sve se to desava na samsung P2370 povezan preko DVI-a
AMD Phenom II X4 B35@3.62Ghz@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1666Mhz Exceleram CL9 ATI HD5750 1GB DDR5 PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic 2x500GB samsung F3@Raid 0,2x2TB WD Green@RAID 1
sto se tice drajvera na 4850 su bili 10.9 cini mi se pa kad sam stavio 5750 ostali su isti pa kad sam video sta se desava stavio sam ove poslednje 11.1(obrisao pa onda stavio nove).sto se tice ulaza u monitor ima samo DVI nema ni HDMI ni VGA tako da mogu samo sa DVI-em da probam
AMD Phenom II X4 B35@3.62Ghz@Xigmatek Balder Asus M4A785TD-M EVO 2x2GB DDR3 1666Mhz Exceleram CL9 ATI HD5750 1GB DDR5 PC power cooling and silencer 500W@CM690II Basic 2x500GB samsung F3@Raid 0,2x2TB WD Green@RAID 1
:: Ja bih prvo reinstalirao drajvere od grafičke a ako ne pomogne probaj drugi ulaz na grafičkoj i na monitoru, dalje nemam pojma šta. Pozdrav ::
Probaj ovo što ti je rekao tata da ubaciš u drugi ulaz, a probaj i reinstal sistema, backup-uj ga za čas, pa onda probaj. Možda se sistem gubi što nisi izbrisao drivere pre nego što si stavio novu grafiku. Male su šanse, ali probaj. A u desktop aplikacijama i igrama je l` isto imaš problema? Ili se ovo samo dešava prilikom dizanja Windowsa i neposredno posle dizanja?
Pazi, svakih mesečak dana neko postavi isto pitanje (iste logike: promenio hardver, ali ga mrzi ili baš neće da promeni drajvere i OS po potrebi), a onda se jave dvojica-trojica koji nisu imali takvih problema (ili kenjaju onako, zaludno, da bi bili protiv...), ali, ako hoćeš da poslušaš: ili se prihvati dugotrajnijeg i neizvesnijeg deinstaliranja (ali, propisnog) uz upotrebu erasera za drajvere, ili, što ti predlažem, formatiraj c particiju i instaliraj stvar iz početka. Ako se onda nešto dešava, i kod 5750 i kod 5770, NISU one 95%. 4850 je veći potrošač od obe, pa nije ni napajanje. Ostaje? - pločica, ali ne keramička, i njen bios.
sto se tice sistema mislio sam da sacekam zvanicnu verziju sa int SP1 pa da onda stavim nov win.sto se tice drajvera kazem da sam posle obrisao stare i ubacio ove poslednje 11.1 a za plocu poslednji bios 2104 kao sto je na sajtu...nije da necu vec nemam vremena da podignem ponovo sistem a jos mi samo fali da u brzini razjebem raid 1 niz na kome su mi podaci :D ...hvala svima na dosadasnji odgovorima.
PS.sto se tice drugog ulaza NEMAM drugi ulaz na monitoru samo DVI!
:: Pazi, svakih mesečak dana neko postavi isto pitanje (iste logike: promenio hardver, ali ga mrzi ili baš neće da promeni drajvere i OS po potrebi), a onda se jave dvojica-trojica koji nisu imali takvih problema (ili kenjaju onako, zaludno, da bi bili protiv...), ali, ako hoćeš da poslušaš: ili se prihvati dugotrajnijeg i neizvesnijeg deinstaliranja (ali, propisnog) uz upotrebu erasera za drajvere, ili, što ti predlažem, formatiraj c particiju i instaliraj stvar iz početka. Ako se onda nešto dešava, i kod 5750 i kod 5770, NISU one 95% :: 4850 je veći potrošač od obe, pa nije ni napajanje :: Ostaje? - pločica, ali ne keramička, i njen bios :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
pa ima jos na VGA pored DVI-a D-sub i HDMI...kako da vezem na DVI kabl??a adaptere nemam da bih probao niti DVI to HDMI kabl
Zezaj sa eraserima i kopačima tragova drajvera. Nakon deinstalacije starih drajvera, trebao bi jednom da podigneš sistem sa neprepoznatim hardverom, tj. da ti se grafulja vidi kao Standard VGA.... pa ako dođeš do tog stadija, onda opet restartuje i tek onda instaliraj nove-stare drajvere. Obično se deinstalacija drajvera odradi dok je stara kartica u sistemu... još uvek... No, probaj sa eraserima i registri cleanerima, više sranja od ovog koje imaš, verovatno nećeš napraviti. A za raid... tako ti i treba... kad muljaš gde ne treba. Kupi si SSD....
xexe...za RAID 1 nece pomoci SSD vec samo moze da dodje kao zamena za RAID 0...u svakom slucaju probacu sa eraserima(bese CC cleaner moze da posluzi ili ima nesto bolje??)?sto se tice brisanja/da se grafika vidi kao VGA adapter obavezno je tako kad sam obrisao drajver i restartovao nakon toga se tako i videlo pa sam stavio nove 11.1 i opet krenuo isti zez...preporuka za neki program za ciscenje??
:: Zezaj sa eraserima i kopačima tragova drajvera :: Nakon deinstalacije starih drajvera, trebao bi jednom da podigneš sistem sa neprepoznatim hardverom, tj. da ti se grafulja vidi kao Standard VGA.... pa ako dođeš do tog stadija, onda opet restartuje i tek onda instaliraj nove-stare drajvere. Obično se deinstalacija drajvera odradi dok je stara kartica u sistemu... još uvek... No, probaj sa eraserima i registri cleanerima, više sranja od ovog koje imaš, verovatno nećeš napraviti :: A za raid... tako ti i treba... kad muljaš gde ne treba. Kupi si SSD... :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
da napomenet 5750 prolazi furmark kao i 3d mark vantage bez problema
sad sam odradio sve sa driver sweeper-om i nema pomaka...sve isto
Onda ne znam šta bih drugo osim reinstalacije/ghostovanja mogao da ti kažem. Da ti nije tu ta stara 4850 pa da nju ubodeš, da eliminišemo grafičku kao problem? Kladim se da je nešto do sistema.
bas cu da probam sutra posto sam je dao bratu a sebi uzeo drugu da vidim dal ce isto da se desi...mada ja na ploci imam integrusu sad cu sa njom da probam pa javljam :)
:: Onda ne znam šta bih drugo osim reinstalacije/ghostovanja mogao da ti kažem. Da ti nije tu ta stara 4850 pa da nju ubodeš, da eliminišemo grafičku kao problem? Kladim se da je nešto do sistema :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
integrusa HD4200 radi ko podmazana nema takvih mrdanja slike niti bilo sta kao sa 5750/5770 ...jos neki predlog...ne verujem da je do kartica al nesto se definitivno ne mirise
:: Onda ne znam šta bih drugo osim reinstalacije/ghostovanja mogao da ti kažem. Da ti nije tu ta stara 4850 pa da nju ubodeš, da eliminišemo grafičku kao problem? Kladim se da je nešto do sistema :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
cuo sam i ja za tako nesto al da 4850 i 4200 rade a 5750/5770 ima neki zez :( neznam...ostaje mi da ih probam u nekom drugom kompu i da kod sebe probam jos neku VGA osim ako nemas jos nesto da predlozis ili bilo ko drugi?
Nemam ideja. Ako se plašiš da će ti raid pući, onda uzmi od nekog hard, pa baci neku brzu instalaciju i probaj tad. To je sve što imam da kažem. Nadam se da ćeš rešiti problem. p.s. Ako ti rade furmark i 3dmark, da li imaš problema u 2D modu? Ako je problem samo pri podizanju Wina i neposredno nakon toga, onda mislim da to može da sačeka do sledeće instalacije ili prilike da uporediš simptome na drugom kompu/hard disku, itd.
pored raid-a nemam vise slobodnih sata portova tako da to otpada...da da radi i furmark i 3dmark samo je u pitanju 2d odnosno desktop pri podizanju win-a i u njemu...jbg...al mislim da cim radi druga vga da sistem otpada kao mogucnost da zeza al opet treba sve probati...probacu obe na drugoj masini pa cu znati sta je :) hvala na svemu do sada morty :)
:: Nemam ideja. Ako se plašiš da će ti raid pući, onda uzmi od nekog hard, pa baci neku brzu instalaciju i probaj tad. To je sve što imam da kažem. Nadam se da ćeš rešiti problem :: p.s :: Ako ti rade furmark i 3dmark, da li imaš problema u 2D modu? Ako je problem samo pri podizanju Wina i neposredno nakon toga, onda mislim da to može da sačeka do sledeće instalacije ili prilike da uporediš simptome na drugom kompu/hard disku, itd :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909 :: ::
Nemoj da nas zaj... šta otpada? NAĐI neki disk od... 40Gb... 20gb bilo čiji ili ga kupi košta ko box cigara i probaj lepo šta se događa - da ne rušiš čuveni RAID koji ti ne služi ničemu, najverovatnije. A RAID DISKOVE IZVADI SKROZ IZ SISTEMA, pa ćeš imati dva sata priključka... Drugo... IMA I ATA DISKOVA još uvek... tako da imaš gde da priključiš, nemo` nas zajebawash. Pomoglo bi, i da probaš sa F8 učitavanje safe moda windowsa. Pošto je problem preživeo prve savete, ali nije doživeo moj savet, pročitao sam ponovo šta te muči. Ovako: pošto se rezolucija namešta i monitor kalibriše SVAKI puta kada su kartice serije 5xxx priključene ali ne i kartice serije 4xxx (i 4850 i 4200 integruša), i to baš kada treba - kada se učitava DRAJVER grafičke kartice - pre logo ekrana windowsa, evo šta je ostalo u igri: - vidi da li se dešava i u safe modu, kada se vga drajveri NE UČITAVAJU, ako i tada zajebawa, nisu drajveri ati-ja, ako ne, možda su, - probaj drugi monitor, sa drugim kablom, a i kombinacije, proveri spojeve još jednom, i, pogledaj da to sranjce od monitora nema neko setovanje da se samopodešava, kalibriše, šta ja zna, svaki puta kada je na dvi-u.... tako se ponaša, - dalje, da nisi imao neki program za tweakovanje vga? neki koji forsira rezoluciju, i slično? ono, profili za igre, force fixed resolution, override bla-bla? - probaj kartice kod nekog drugog...kao što si namerio, i to će odagnati sumnje, - čime si povezivao integrušu i 4850, nešto mi se čini da je D-sub/D-sub? - za 5xxx je jasno da je dvi-dvi kabal.... pa, da nije ON? - i, onda, if persist, nađi neki disk sa strane, makni raid diskove da ih ne zajebeš, skroz iz sistema pa probaj instalaciju windowsa, običnog, pa 64-bitnog...pa, ubuntu-a sa drajverima za ati... pa da vidimo. Celodnevni sex sam ti isplanirao, pa ti vidi... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
-za ATA disk cu probati samo da nabavim jedan za test -4850 i 4200 imaju DVI tako da su obe kao i 57xx bile povezane samo preko DVI-a -sto se tice drajvera kada sam ih sve obrisao i kada je bilo na VGA standard adapter sve radi kako treba i tada kao sa 4850/4200... -imam neku 15` prastaru CRT pa cu na njemu onda da probam i D-sub :) -nikakvi programi za tweak-ovanje karte nikad nisam ni koristio niti bilo sta slicno... -karte cu obavezno probati ako ne obe bar jednu jer se kod obe isto desava... -toliko vremena za ovoliki sex nemam al polako za po par manjih imam i hvala na smernicama
:: Nemoj da nas zaj... šta otpada? NAĐI neki disk od... 40Gb... 20gb bilo čiji ili ga kupi košta ko box cigara i probaj lepo šta se događa - da ne rušiš čuveni RAID koji ti ne služi ničemu, najverovatnije. A RAID DISKOVE IZVADI SKROZ IZ SISTEMA, pa ćeš imati dva sata priključka.. :: Drugo... IMA I ATA DISKOVA još uvek... tako da imaš gde da priključiš, nemo` nas zajebawash :: Pomoglo bi, i da probaš sa F8 učitavanje safe moda windowsa :: Pošto je problem preživeo prve savete, ali nije doživeo moj savet, pročitao sam ponovo šta te muči. Ovako: pošto se rezolucija namešta i monitor kalibriše SVAKI puta kada su kartice serije 5xxx priključene ali ne i kartice serije 4xxx (i 4850 i 4200 integruša), i to baš kada treba - kada se učitava DRAJVER grafičke kartice - pre logo ekrana windowsa, evo šta je ostalo u igri :: - vidi da li se dešava i u safe modu, kada se vga drajveri NE UČITAVAJU, ako i tada zajebawa, nisu drajveri ati-ja, ako ne, možda su :: - probaj drugi monitor, sa drugim kablom, a i kombinacije, proveri spojeve još jednom, i, pogledaj da to sranjce od monitora nema neko setovanje da se samopodešava, kalibriše, šta ja zna, svaki puta kada je na dvi-u.... tako se ponaša :: - dalje, da nisi imao neki program za tweakovanje vga? neki koji forsira rezoluciju, i slično? ono, profili za igre, force fixed resolution, override bla-bla :: - probaj kartice kod nekog drugog...kao što si namerio, i to će odagnati sumnje :: - čime si povezivao integrušu i 4850, nešto mi se čini da je D-sub/D-sub? - za 5xxx je jasno da je dvi-dvi kabal.... pa, da nije ON :: - i, onda, if persist, nađi neki disk sa strane, makni raid diskove da ih ne zajebeš, skroz iz sistema pa probaj instalaciju windowsa, običnog, pa 64-bitnog...pa, ubuntu-a sa drajverima za ati... pa da vidimo :: Celodnevni sex sam ti isplanirao, pa ti vidi.. :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
problem je resen...proban je drugi TFT 19` koji ima i DVI i D-sub i radi sve kako treba i na analognom i digitalnom bez da trese sliku niti bilo sta slicno tako da monitor je krivac za to...umedjuvremenu kada stavim dinamicki kontrast u opcijama da bih slika bila lepsa u filmovima mi potamnjuje sliku a u bios-u mi bas zatamni sliku da se jedva vidi...dal je monitor zreo za reklamaciju ili je tu neki resiv problem(kada je u nekom drugom modu radi normalno(osim sto trese sliku))...hvala svima unapred
PS. monitor je Samsung P2370
Problem koji si opisao mi deluje kao kada namestis u meniju monitora Auto podesavanje rezolucije, a to drugacije radi sa drugacijim grafickim karticama. Trese sliku i gasi je dok se sam ne namesti. Probaj drugi kabal, resetuj podesavanja... ili reklamiraj monitor
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.