Necesh se usreciti...uzmi bar 7300GT sa DDR3 memorijom.... Skuplja je maximum 10 eur... A bicesh vishe nego zadovoljan...Izbegavaj ATi-a.... ja sam imao ranije ATI kartice..ali od kada sam preshao na 7600GS nVidia...preporodio sam se...I uzeo sam sa DDR3..tako da...uzmi 7300GT i uzivaj.. ako nadjesh Gainward-a....Toliko...Dodushe sve zavisi od tvog budzeta..pozdrav..javi shta si odlucio. MALA ISPRAVKA....Evo cene GAINWARD 7300GT TD256MB DDR3 TV&DVI Out PCI-E Golden Sample GLH 8,031.08 din. ili bar ovo uzmi MSI NX7300GT-TD256EH 350MHz/666MHz/256MB DDR2/128bit/TV&DVI 7,160.24 din. Samo nemoj ATI..iz iskustva.. toliko..ovo je iz jedne nase radnje u BGD ...necu da je reklamiram..ali medju jeftinijima su....
znaci ta graficka ima 128 mb svoje memorije a kad joj zafali povuce iz rama do 512...e u tome je fora...samo mi jos nije jasno ima li 128 ili 64 bit-a..a moj izbor bi svakako bila NVidia
Bolje je puno uzeti graficku sa 256ddr3 memorijom! Znaci to sto neka druga ima 512ddr2 memorije ne znaci nista posebno,jer za danasnje igre je sasvim dovoljno 256mb graficke memorije,pa jos kad je ddr3,to je tek vrh :) Ipak je ddr3 memorija neuporedivo brza od ddr2 memorije. Eh sad ne znam koji je to ati x1300 sa 256ddr3,jedino moze biti x1300xt,a ako je to,onda je to sasvim OK karta. Neces pogrjesiti ako je kupis,samo dobro vidi je li ova x1300xt sa 256ddr3! Ako nije ta,onda ne znam,bojim se da ti neko ne mulja sa specifikacijama,da kupis kartu,a onda se ispostavi da je sa ddr2 memorijom.Znaci koliko ja znam,jedino x1300xt iz te serije ima ddr3 memoriju..neka me neko ispravi ako grijesim. Opet moja licno preporuka ti je recimo Galaxy ili Gainward 7300GT sa 256ddr3,uzmi jednu od te dvije i neces sigurno pogrijesiti,cjena im je tu negdje oko 90 eura.
evo link pa mi reci da li je to to što prodaju, inače nije nikakva reklama ovo je jedna radnja u Nemačkoj blizu Frankfurta a ja sam u mogućnosti da od njih i kupim.
znači ATI All-In-Wonder 2006 Radeon X1300 (Retail, TV/Radio-Tuner, TV-Out, Video-In, DVI)
Inače, hvala na odgovoru. A jedan ortak što radi za TV Fox mi je rekao da je ta karta OK, najverovatnije u toku nedelje ću je i kupiti, samo da se dogovorim oko preuzimanja.
hmmm...ne znam sta da ti kazem za ovu kartu,malo me zbunjuje to sto pise da je 256ddr3,a recimo radi na 2.5ns,zatim ima svega 4 pixel-pipelines....nekako mi vise djeluje kao da je tu ddr2 memorija,a da je ono greska sto pise ddr3... Zasto ne kupis ovde katru neko gore kupujes??? Recimo da se desi da nesto nije OK,zaebancija ce ti biti oko vracanja i tako toga...znaci kazem u slucaju da se desi. Evo sta ti ja i dalje predlazem,pogledaj sam pa se uvjeri..Gaiward 7300GT GLH,to je vjeruj mi extra karta i bolja je od ove sto si ti naveo. Znaci karta ima 256ddr3 memoriju koja radi na 1.4ns,core joj radi na500mhz i to se da jos kloknuti,i da,ima 8 pixel-pipelines za razliku od ovog ATI-ja koji ima 4,pa ti vidi,duplo :) Cjena joj je mozda tu negdje kao ovog ATI-ja,a ne mogu da se uporede! evo ti link od ovog gainwarda: http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=82
Trebalo bi da je mozes naci u BG-u,cuo sam da ima da se kupi.ored Gainwarda 7600GS GLH,koji je jos bolji ali i malo skuplji,ova karta je best buy,mislim na odnos cjena-performanse.
Prvo cu ti odgovoriti zasto kupujem gore, cesto sam preko i ostajem malo duze pa se vratim, i tako u krug, takav mi je posao. Kako Srbija nije jos uvek u EU(evo nesto dobro zasto nismo u EU), imamo(svi gradjano Srbije) pravo na povracaj poreza (kod nas poznati PDV). U Nemackoj taj porez je 19%, pa sad vidi kad kupis recimo delove za 500evra, vrate ti oko 90 (imaju i oni administraciju). Da li se isplati? Ja sam nasao da se isplati. Jedina prepreka je tu : carina ! Ali, ako ne nosis to u kutijama vec raspakujes i razbacas po kolima, ni ne gledaju. Znaci, prodjes granu. Moralne stvari ovakvog prolaska granice cu preskociti.
- GAINWARD BP GS7600 GLH kosta oko 92 evra(sa porezom), i trenutno je nema u ponudi.
Hteo sam jos samo ovo da te pitam: Da li je dobra kupovina ovih grafickih kartica?
- ATI X800 GTO DDR3 256MB = 78.99 evra sa porezom Ili - ATI X800XL VIVO DDR3 256MB = 99.90 evra sa porezom
PS Sta bi ti kupio ? GAINWARD-a ili ATIx800xl (cene sam napisao radi orjentacije)
ICA....Nema ljutnje...al SHTO SI ZAPEO ZA ATI-a kada ti svi pricamo o nVidia karticama.... Uzmi GAINVARD 7300GT DDR3 ili 7600GS GLH sa 1.4 ns isto DDR3...Veruj mi..MNOGO bolje i kvalitetnije od ATI-a ...al kako god zelish....Nemoj posle da bude da te nismo upozorili...Svi driver-i za nVidia....Ce ti uvek raditi (instalirash i pici) a za ATI-a nekad hoce da zeza...pa trazish prave...pa ovo ono...pa igra baguje..jer nije bash za ATI kartice..bla bla bla... Ja opet kazem... 7300GT ili 7600GS ....umetni u komp..i vozi....!Imao sam ATI-a ...i to 3 Komada..I nikada nisam bio srecan sa njima..Sada imam 7600GS GLH i sve mi radi EXTRA...znaci ..nikakve muke...sve na high..a imam 1 GB rama.... Toliko..POZDRAV
Nisam znao da cesto putujes gore,ali to je vec onda drugo,ako cesto ides gore,onda mozes gore kupiti kartu,pa ako ne daj Boze nesto nije OK,vratis je kasnije,ali opet to naglasavam da se desi u najgorem slucaju da nesto nije uredu sa kartom :) Sto se tice ove x800 serije,x800xl je super karta recimo,ali to su karte malo starije generacije,karte su dobre,ali recimo ne podrzavaju pixel shadere 3.0,vec 2.0,a recimo vec imas novih igara koje rade samo sa pixel shaderima 3.0. Znaci opet plus ide za gainwarda 7300gt ili 7600gs glh,jer su po performansama tu negdje sa x800xl,ako nisu i brze,plus pixel shaderi 3.0 :) Zasto ne pokusas jednu od ove dvije karte da nadjes gore,ako vec ne moze ovdje da se nadje? Opet bi trebalo da ima ih negdje u BG-u,toliko radnji ima gore,potrazi malo,mislim da se moze naci.
U redu, shvatio sam. Jedino je ovoj priči bilo bitno da nešto kupim a da se posle ne češem da li je to dobro ili ne. Inače, ja se ne igram sa igicama, jedino moja ćerka od 6 godina upali CrazyTaxi ili Šrek ili igra neku on-line flaš igricu, to je sve. Tako da mi taj domen korišćenja kompjutera u te svrhe ne treba. A preko ti je isto kao i kod nas, imaš skupe radnje u kojima nema šta nema a opet imaš vrlo jeftine radnje u kojima šta nadješ, ista roba - isti proizvođač, druga marža. A da je razlika par evra, ni po jada, ali nije tako.
Momci, hvala Vam na informacijama, ipak vi najbolje znate jer ganjate te nove igrice pa kad karta to izdrži, onda će i meni trajati.
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.