TI POREDIS GIGABYTE GTX 460 1gb SOC vs referentna GTX560 ti....
sasvim logicno si i dosao do slicnih zakljucaka... mislim da bi se pre slozio da je ovde u testovima u proseku za 10-20 % brza od gtx470,a onda na red dolazi gtx460 1gb soc..
Ok razlika na defaultu je 33 % .Ovo je poredjenje same clock.Broj Cuda jezgara je vrlo slican ,u stvari broj cuda jezgara je za 14 % manji kod gtx 460 ,sto je izgleda u relaciji i sa perfomansama na istom kloku ,a ako vidis u ovom engleskom tekstu kazu da je gtx 460 dokazani overkloker .....
Our review of the GeForce GTX 560 Ti highlights that it is, on average, 33 per cent faster than a GeForce GTX 460 1GB card. The large performance variation intimates that the two GPUs are a class or two apart - a fact that`s true when looking at the relative performance of two reference-clocked cards.
However, the GTX 460 1GB is a proven overclocker, with many cards running past the GTX 560 Ti`s 822MHz engine and 4,008MHz memory speeds with consummate ease. Understanding that the two cards are closely related in terms of architecture, one question that needs answering is how do the two compare when set to equal frequencies. a state of affairs that can be easily engineered by spending a few moments with an overclocking utility.
:: Ima i Gigabyte gtx560 SOC,tako da jasno moze da se vide razlike... .- :: :: ali su svakako VELIKE... :: :: :: asus p7p55d-e & intel i7 860 @3,8Ghz/asus 8800gtx/2x2gb geil 1600mhz cl9/asus XONAR D2/1Tb wd green,500Gb seagate b.,CM 690,cm rs620w/ yamaha A-1000 & WHARFEDALE DIAMOND 9.3.SAMSUNG F238 :: ::
Ja danas pazario MSI 460 HAWK 1GB za 17.500 dinara u *mmi-u.
MSI 560 sa istim kulerom je 25000. 7500 dinara je 42% više, a definitivno ne dobijam 42% više performansi.
Plus HAWK-a sam odmah digao na 880/2000MHz, bez diranja napona, čisto probe radi i sve radi, provrteo gomile bechmarkova i igrica i sve radi stabilno, bez ijedne greške. Kartica u igricama nijednom nije prešla 53C.
Mislim da je cena za 560-ice kod nas trenutno potpuno neopravdana, ako se uporede sa 460-icama.
:: je odlicna kartica, samo da joj padne cena jos i odlicna kupovina za naredni period.... :: ::
Dobro, i šta si ti sada dobio sa tim klokovima osim većih rezultata ?
:: Ja danas pazario MSI 460 HAWK 1GB za 17.500 dinara u *mmi-u. :: :: MSI 560 sa istim kulerom je 25000. 7500 dinara je 42% više, a definitivno ne dobijam 42% više performansi :: :: Plus HAWK-a sam odmah digao na 880/2000MHz, bez diranja napona, čisto probe radi i sve radi, provrteo gomile bechmarkova i igrica i sve radi stabilno, bez ijedne greške. Kartica u igricama nijednom nije prešla 53C :: :: Mislim da je cena za 560-ice kod nas trenutno potpuno neopravdana, ako se uporede sa 460-icama :: :: :: :: je odlicna kartica, samo da joj padne cena jos i odlicna kupovina za naredni period.... :: :: :: :: ::
@obradmi, ja sam upravo to sve pricao na jednom forumu, ali ispadalo je da ja BRANIM GTX460 zato sto je imam trenutno...realno ko zna koliko ce i ovaj asus ostati kod mene...
GTX560 je shatro nova generacija a ustvari samo ima malo vise SP-a i default klok veci za ~150MHz i onda mi neki experti pisu kako je to fantasticno i da za samo 6 meseci smo dobili 30% vece performanse, zna se na kom imbecila mislim. Mislim koje su to izjave... ATi je te performanse imao pre godinu ipo dana sa 5850 po 190e...
Jako je tuzno sto ljudi padaju na marketinske trikove, ali to ide njima na inteligenciju i znanje nama koji razumemo sta se dogadja preostaje samo da se smejemo...neka dabili kupuju karte da rade benchmarke i testove nek se razvijaju intelektualno...
Isto je bilo i sa 5870 i 5850 Kao i sad sa 6870 i 6850
Ako si napredniji korisnik nikad nece kupiti 6870/5870, te karte su samo nasvirane na max verzije istog cipa sa eventulano malo vise SP-a sto se jako fino nadomesti klokom...
A sto se tice testa: GTX460 koja ubija kakav je kloker a po testovima je na SMESNIH 675/3600 MHz, i onda posle dodje neki retard i kaze: `PA STA AKO SU TI KLOKOVI, TO JE DEFAULT`, al kako ti mutavom mamalzu da objasnis da ta karta bez dizanja napona ide na 850MHz... Jbg ne mozes nekima obasniti ni pored svog entuzijazma i zelje...
@Bax koji si smer bio u tesli, e i sta bi sa temom o filmu Sisanje?
Ništa posebno, nešto FPS više. Probao, pa ostavio default 780/3600.
Od onoga što igram trenutno, sve lepo radi na MAX i sa default klokovima, ali lepo je znati da imam 10-15% snage u rezervi. Zahvaljujući dobrom hlađenju, temperatura je i pri OC ostala skoro identična, tako i da sam ga ostavio OC ne bi škodilo, al za sada nema potrebe.
Ne menjam često grafike, stari 8800GT me lepo služio 3 godine, nadam se da će i 460ica toliko potrajati :)
Poentu je rekao dautovic, u svim testovima stave 460-icu na 675/3600 i porede sa fabrički klokovanim 560-icama, da bi kao opravdali razliku u ceni.
560 je kod nas po ceni od 24-25K dinara precenjena.
:: :: Dobro, i šta si ti sada dobio sa tim klokovima osim većih rezultata :: :: :: Ja danas pazario MSI 460 HAWK 1GB za 17.500 dinara u *mmi-u. :: :: :: :: MSI 560 sa istim kulerom je 25000. 7500 dinara je 42% više, a definitivno ne dobijam 42% više performansi :: :: :: :: Plus HAWK-a sam odmah digao na 880/2000MHz, bez diranja napona, čisto probe radi i sve radi, provrteo gomile bechmarkova i igrica i sve radi stabilno, bez ijedne greške. Kartica u igricama nijednom nije prešla 53C :: :: :: :: Mislim da je cena za 560-ice kod nas trenutno potpuno neopravdana, ako se uporede sa 460-icama :: :: :: :: :: :: :: je odlicna kartica, samo da joj padne cena jos i odlicna kupovina za naredni period.... :: :: :: :: :: :: :: ::
Odlicna je to karta ,sad sto neki sebe smatraju expertima ,na to imaju pravo ,a da li ih drugi smatraju za experte ,to je vec pitanje .:)
:: Ništa posebno, nešto FPS više. Probao, pa ostavio default 780/3600 :: :: Od onoga što igram trenutno, sve lepo radi na MAX i sa default klokovima, ali lepo je znati da imam 10-15% snage u rezervi. Zahvaljujući dobrom hlađenju, temperatura je i pri OC ostala skoro identična, tako i da sam ga ostavio OC ne bi škodilo, al za sada nema potrebe :: :: Ne menjam često grafike, stari 8800GT me lepo služio 3 godine, nadam se da će i 460ica toliko potrajati : :: :: Poentu je rekao dautovic, u svim testovima stave 460-icu na 675/3600 i porede sa fabrički klokovanim 560-icama, da bi kao opravdali razliku u ceni :: :: 560 je kod nas po ceni od 24-25K dinara precenjena :: :: :: :: :: :: :: Dobro, i šta si ti sada dobio sa tim klokovima osim većih rezultata :: :: :: :: :: Ja danas pazario MSI 460 HAWK 1GB za 17.500 dinara u *mmi-u. :: :: :: :: :: :: MSI 560 sa istim kulerom je 25000. 7500 dinara je 42% više, a definitivno ne dobijam 42% više performansi :: :: :: :: :: :: Plus HAWK-a sam odmah digao na 880/2000MHz, bez diranja napona, čisto probe radi i sve radi, provrteo gomile bechmarkova i igrica i sve radi stabilno, bez ijedne greške. Kartica u igricama nijednom nije prešla 53C :: :: :: :: :: :: Mislim da je cena za 560-ice kod nas trenutno potpuno neopravdana, ako se uporede sa 460-icama :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: je odlicna kartica, samo da joj padne cena jos i odlicna kupovina za naredni period.... :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
:: Ja danas pazario MSI 460 HAWK 1GB za 17.500 dinara u *mmi-u. :: :: MSI 560 sa istim kulerom je 25000. 7500 dinara je 42% više, a definitivno ne dobijam 42% više performansi :: :: Plus HAWK-a sam odmah digao na 880/2000MHz, bez diranja napona, čisto probe radi i sve radi, provrteo gomile bechmarkova i igrica i sve radi stabilno, bez ijedne greške. Kartica u igricama nijednom nije prešla 53C :: :: Mislim da je cena za 560-ice kod nas trenutno potpuno neopravdana, ako se uporede sa 460-icama :: :: :: :: je odlicna kartica, samo da joj padne cena jos i odlicna kupovina za naredni period.... :: :: :: :: ::
Da se testiraju GTX460 na referentnom kloku protiv GTX560 fabrički overklokovanih je potpuna laž ili nenormalno nerazumevanje. Pored bezbroj testova je smešno tvrditi tako nešto.
Opet ti Samire!Zar ne vidis da se svakim danom ulaze trud da se nvidia iznese u sto losijem izdanju da bi se sujeta nahranila kod ati fanboy-ica.Brate pricas zidovima realno! A najzanimljivije je sto je test radjen sa OC GTX460 u odnosu na def GTX560 !Ovde je ocito da je neko hteo da izvede pogresan zaklucak i sliku ove karte! Sa defaultnim klokovima razlika je 30+% izmedju ovih kartica ali kome to pricati! Da li se isplati prelazak sa GTX 460 to znaju samo vlasnici i u to ne treba ulaziti niti suditi.Budala je onaj koji smatra da ima prava da se mesa u tudj zivot i donosi odluke! Svaka individua za sebe razmislja drugacije i polazi od svojih afiniteta !
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: :: GTX460 1GB na referentnom kloku od 675 MHz JESTE sporiji 30% od GTX560 Ti na referentnom kloku od 822 MHz :: :: ::
@CrniGrujan - Da mi nalog nije ograničen lepo bi ti objasnio šta je GF104 (GTX460) a šta GF114 (GTX560). Ti bi realno hteo da znaš gde su full aktivni GF104. Evo ti kratak hint, full ispravni GF104 su štekovani i eno ih svi u mobilnim računarima. Nose oznaku GTX 485M. nVIDIA je prvo napunila mobilni segment a onda je intel maestralno zasrao sa P67.
Znam razliku Samire, sreća je što ti nalog nije full jer bi toliko pisao badava.
Nego ono što htedoh da kažem je da su komotno mogli da puste GTX460 u prodaju sa mnogo višim klokovima, svi znamo koliko regularno dostiže. A to verovatno nisu uradili da ne ugroze tadašnji `jači model` GTX470 kao ni kartu koja je još tada planirana kao njegova zamena, 470 i 480 su izbačeni kao placeholder kratkog tržišnog veka.
Fala bogu pustili su GTX560 sa višim klokovima da bi se ljudima isplatilo da dodaju pare za nju, i to je ono što ati već dugo radi sa pro i xt modelima. Samo htedoh da primetim da su istrgnuli list iz njihove čitanke. Naravno to je po nas dobro, uzmeš jeftiniji model, izvadiš mu crevca od kloka i dobiješ više nego što bi inače, 460 se klokuje i po 25% što je fantazija.
:: @CrniGrujan - Da mi nalog nije ograničen lepo bi ti objasnio šta je GF104 (GTX460) a šta GF114 (GTX560) :: Ti bi realno hteo da znaš gde su full aktivni GF104. Evo ti kratak hint, full ispravni GF104 su štekovani i eno ih svi u mobilnim računarima. Nose oznaku GTX 485M :: nVIDIA je prvo napunila mobilni segment a onda je intel maestralno zasrao sa P67.
Inače test je jedinstven i genijalan. Prvi i verovatno poslednji koji je pokazao kolika je razlika između GF104 sa 336CC i GF114 sa 384CC na istom kloku. U broju CC-ova je razlika 14.5% i uvek sam smatrao da se to direktno prebacuje u razliku u performansama. Test je pokazao da je to ipak 2 -3 % manje, znači oko 10 %.
Što se mene tiče vrlo interesantan test koji puno govori, šta bi bilo kad bi bilo. . . . . . . . . . .
@CrniGrujan Aj lepo priznaj koji ti je user name na benchmarku. :D Cini mi se da sam ti i tamo objasnjavao to vezano za GTX460 vece klokove i sl..
Idi logikom samo.Da je tad GTX460 imao vece klokove ugrozio bi i 6850/6870/GTX470. Ovako su stvari legle na mesto.Sada postoji GTX560 kao odgovor i nVidia se posvetila celokupnoj seriji 5xx kao finalnom proizvodu Fermi arhitekture.Segmenti se pune serijom 5xx.Jednostavno i vrlo prosto.Strategija u poslovanju.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Ako se neko seća pre lansiranja GTX560 sam pomenuo pojam pin-to-pin kompatibilno. GF114 je pin-to-pin kompatibilan sa GF104. Kada su krenuli testovi GTX560 jedino je na AnandTech-u moglo o tome da se pročita. Ako mislite da su spuštanjem 6950 u trenutni cenovni nivo AMD-ovi problemi rešeni onda se grdno varate. 6950 je dugačak kao podlaktica i košta 10 dolara više od GTX560.
O GF-u 114 je rečeno možda tek 30%.
Pin-to-pin kompatibilno znači da nema ama baš nikakvih prepreka da se taj GF114 montira na referentnu ili bilo kakvu drugu GTX460 štampanu ploču. Referentna GTX560 ploča je u svemu srazmerno povećana u onosu na ploču za GTX460. Santimetar duža, ista konfiguracija VRM jedinica koje mogu da daju čipu više energije, srazmerno veći kuler. Sve ovo je uslovilo da GF114 može da ide na tih 950 do 1000 MHz. Vrlo, vrlo je moguće da je referentni klok GTX560 Ti od 822MHz upravo onoliko koliko bi GTX460 štampana ploča maksimalno mogla da obezbedi GF-u 114.
E sad saberi, GF104 i GF114 su isti po veličini. Bez obzira što su 48 CC-ova isključeni na GF104 nVIDIA jednako plaća za štampanje oba čipa. Imaju istih 1,95 milijardi tranzistiora i zauzimaju istu površinu na vaferu. Koliko košta štampana ploča za GTX460 to ne znam. nVIDIA zvanično za GTX460 1GB traži 199,99 dolara a za GTX460 768MB 159,99 dolara. U svakom slučaju da se GF114 montira na GTX460 štampanu ploču cena moža osetno da sleti a da performase ostanu na istom nivou. Sa 259,99 dolara na 199,99 dolara a preformanse jednake na istih 822MHz. Sve i da klok ostane istih 675 MHz kao i na GTX460 karta bi bila oko 10% jača.
E zbog ovih varijanti je taj test upravo i genijalan. Od danas tačno znam koliko performansi na istom kloku donosu dodatnih 48 CC-ova u slučaju GF-a 114...+ 10 %.
Zašto ovo nVIDIA ne uradi odmah... Dokle god se sve što se odštampa odmah i montira na kartice i prodaje neće uraditi ovakve varijante. Sa druge strane sitniji proces se približava a sa njim i nova podela karata. Ja lično bi sa cenama u ovoj godini razbio AMD. Znači po viđenju, gde ima šanse udri. Bez kalkulacija, u glavu, pošto AMD kad god ima šanse upravo to i uradi.
...sad liči da mi ništa nije ograničeno po pitanju naloga...
Ma da, tačno to sam i napisao, pozicija na tržištu i ostale zajebancije. Samo htedoh da kažem da ovakvi testovi nisu za neko čuđenje i senzaciju. Takva je priča bila i za ati, ako klokuješ obe karte do kraja ispadalo je da se 5770 ne isplati pored 5750, a ni 5870 pored 5850.
Meni sigurno nisi objašnjavao, na benchu ne pišem ništa, akaunt mi služi za oglase.
:: @CrniGruja :: Aj lepo priznaj koji ti je user name na benchmarku. : :: Cini mi se da sam ti i tamo objasnjavao to vezano za GTX460 vece klokove i sl. :: :: Idi logikom samo.Da je tad GTX460 imao vece klokove ugrozio bi i 6850/6870/GTX470 :: Ovako su stvari legle na mesto.Sada postoji GTX560 kao odgovor i nVidia se posvetila celokupnoj seriji 5xx kao finalnom proizvodu Fermi arhitekture.Segmenti se pune serijom 5xx.Jednostavno i vrlo prosto.Strategija u poslovanju ::
Slazem se ne kazem ja.Ali generalno po statistici malo korisnika ima koji klokuju karte pa iz toga proizilazi da ce kupiti onu koja je po defaultnim klokovima brza.Samo onaj deo koji nece imati dovoljno finansijskih sredstava ce se opredeliti na slabiju varijantu i sa njom uciniti sam ili uz pomoc da dobije sto bolje performanse. Mozda mi to gledamo kao power useri ali pitanje je koliko nas takvih zapravo ima.
Ok.Sorry.Mislio sam da sam na tebe naletao posto si skoro do slovce napisao isto kao jedan user :D
:: Da, tačno to sam i napisao, pozicija na tržištu i ostale zajebancije. Samo htedoh da kažem da ovakvi testovi nisu za neko čuđenje i senzaciju. Takva je priča bila i za ati, ako klokuješ obe karte do kraja ispadalo je da se 5770 ne isplati pored 5750, a ni 5870 pored 5850 :: :: Meni sigurno nisi objašnjavao, na benchu ne pišem ništa, akaunt mi služi za oglase :: :: :: @CrniGruja :: :: Aj lepo priznaj koji ti je user name na benchmarku. : :: :: Cini mi se da sam ti i tamo objasnjavao to vezano za GTX460 vece klokove i sl. :: :: :: :: Idi logikom samo.Da je tad GTX460 imao vece klokove ugrozio bi i 6850/6870/GTX470 :: :: Ovako su stvari legle na mesto.Sada postoji GTX560 kao odgovor i nVidia se posvetila celokupnoj seriji 5xx kao finalnom proizvodu Fermi arhitekture.Segmenti se pune serijom 5xx.Jednostavno i vrlo prosto.Strategija u poslovanju :: :: ::
To je jedna i jedina ploča koja je na bazi 1155 P67 čip seta a namenjena je za i7/i5 1156 procesore. Znači čip set je kao za Sandy Bridge 1155 a soket je za Lynnfield Core i7 / i5 1156 procesore. Koja je logika i da li je uopšte ima u ovakvom potezu ASRock-a to ne znam. Ploča je zahvaćena problematičnim čip setom tako da joj se ni budućnost ne zna. Poenta je u ideji.
E tako nešto bi voleo da se desi i sa GF114. Da se neko osmeli, montira ga na GTX460 štampanu ploču i spusti cenu na oko 200 dolara. Pin-to-pin kompatibilno, znači jednostavno daš mašini drugi čip i mainimalna izmena u BIOS-u. Kad bi jedan brend uradio ovako nešto sledila bi lavina.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.