Ode 4870 na doboš,pa su ove dve u užem izboru.Pucam na oglase i oko 15k,a vidim da im je cena gotovo indentična (sa sličnom pisanom garancijom) Kakvi su referentni kuleri na ovim serijama (tišina mi je bitna stavka pa se pitanje i odnosi na to)
6850 se ne klokuje ni losije ni bolje i ima kod nas referentnih, ostalo si ubo...
:: 5850 je nešto jača ali 6850 je novija, štedljivija i bolje se klokuje :: :: Nema kod nas referentnih 6850, sve imaju custom hlađenje koje je obično dobro odrađeno.
i mislim da je 6850 nesto tisa pri radu.. ali istina da je slabija.. iskren da budem ne znam ni ja sta bi uzeo da sam na tvom mestu sada..verovatno 6. seriju
5850 ti je osetno jaca u dx9-dx10 igrama,poredjenja radi negde je sa 6870! ako uzimas polovnu svakako 5850 jer za te iste pare dobijas jacu kartu koja ima sve nove tehnologije takodje,inace sto se tice tisine i sto se tice referentnih modela izuvaju kolko su tihi,kuler na 20% i uzivas :)
Sve stoji sto si rekao samo ovo za kuler mi nije jasno, refernetna 5850 je bucna preko 40% ali i ne mora da ide preko 40% u tome je caka, do 40% moze da ohladi dobro klokovan GPU
je brza nekih 10% od 6850 sto i nije malo i oseti se u nekim situacijama kada su zahtevnije igre u pitanju, a moze da se klokuje skoro isto...
6850 mozes da ubrzas sa 777Mhz na nekih 950-1000 za svaki dan u proseku. 5850 mozes isto tolik osem sto je njoj default takt nizi pa ispada malo veci sklok ali u sustini se slicno klokuju.
Sapphirovu 6850 su hvalili da je praktično nečujna pa me i za referentne 5850 interesuje taj podatak. Pošto planiram i treći monitor (1680*1050) uskoro,verovatno i ta mala razlika u par frejmova ili 10% vaga u korist 5850. Da li ima neke razlike u tehnologiji što se tiče eyefinity-a kod ove dve serije?
:: Ode 4870 na doboš,pa su ove dve u užem izboru.Pucam na oglase i oko 15k,a vidim da im je cena gotovo indentična (sa sličnom pisanom garancijom :: Kakvi su referentni kuleri na ovim serijama (tišina mi je bitna stavka pa se pitanje i odnosi na to ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.