Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote)
STRANA 1 OD 3  
PhatPhuck Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote) 27.01.2011. 16:03 T33109

status: user
broj poruka: 1886
Jednostavan i jeftin način za bezbedno čišćenje LCD monitora

Budući da je postalo gotovo pa nemoguće kupiti polovan LCD/TFT monitor, a da isti nije izgreban po panelu zbog bezmozgovnog brisanja polu-prljavim kućnim krpama i svim i svačim, rešio sam da napišem ovo mini-uputstvo za bezbroj idiota out there, koji, nekim čudom prirode, uspevaju da završe više škole ili faksove - a ne umeju da očiste sopstveni LCD monitor...

1. Kupiti u lokalnoj prodavnici 100% alkohol (etanol, a ne Zoza-lozu), i kupiti 1 litar DESTILOVANE vode
2. Kupiti `Perfex` ubruse, one od 89 dinara, u plavom pakovanju (100% celuloza)
3. Napraviti kod kuće 25%-30%-centni rastvor tog alkohola sa destilovanom vodom, U NEKOJ ČISTOJ TREĆOJ FLAŠI/KANISTERU - a najbolje aerosol kanisteru (koji to rasprskava kao sprej, ima takvi kanisteri/flašice da se kupe u apotekama)

4. Voala! Imate 1000 `doza` jeftinog i efikasnog sredstva za čišćenje monitora!
5. Otkinuti 2-3 lista gorepomenutih Perfex ubrusa, i saviti ih jedan na drugi, kao što se ćebe savija (ko je bio u vojsci), na preklop - tako da bude mekan preklop
6. Poprskati tako preklopljen ubrus-papir sa MALO rastvora gorepomenutog alkohola i destilovane vode
7. Brisati monitor HORIZONTALNIM POKRETIMA, ali NE LEVO-DESNO/NAPRED NAZAD, kao što to rade spremačice i čistačice, nego to raditi kao što snegočistač čisti sneg: pokret sa desna na levo, horizontalno, pa zaokret 180 stepeni na levom kraju monitora, pa onda unazad do desne strane monitora, pa zaokret 180 stepeni i malo naniže - i sve tako dok se sa gornjeg dela monitora, takvim horizontalnim pokretima sa desna na levo i u svakom narednom redu na dole - stigne do dna (donjeg dela) monitora.

8. Voala! Monitor je perfektno obrisan, sva prašina koja je bila na njemu NIJE UTRLJANA U PANEL POKRETIMA LEVO-DESNO U ISTOJ LINIJI, nego je (poput snegočistača) sakupljena na ubrusu - i monitor izgleda kao da je sada izvađen iz plastike! I što je još bitnije, BRISANJEM NIKAKO NIJE IZGREBAN, JER JE KORIŠĆEN ČIST PAPIR, koji se niti ćeba, niti u sebi sadrži čestice prašine i/ili peska koji bi izgrebali monitor.

9. Sutradan, ako monitor odlučite da prodate, isti će biti u `mint` stanju, i NEĆE biti razlike između tog i ganc-novog monitora, a to znači - više para vama u džep.

Sa istim tim rastvorom mogu se vrlo lepo čistiti i tastature (NAJVEĆE leglo bakterija, veće i od WC šolje, believe it or not!), miševi, mobilni telefoni sa touchscreen-om - i sve ostalo što ne valja izgrebati prljavim kućnim trulex i ostalim krpama, koje idioti koriste za brisanje svojih gadgeta i stvari.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx ... 27.01.2011. 16:15 #288370

broj poruka: 2931
Jednostavniji i besplatan nacin za bezbedno ciscenje monitora u pet koraka:

1. pronaci strokavu carapu ispod kreveta, nosenu barem nedelju dana
2. pljunuti slajmaru po sred monitora
3. kruznim pokretima trljati dok ne skinete stare slajmare (nanete kad izgubi djokovic, itd)
4. carapu odloziti u kutiju od monitora (dodaje na vrednosti kad se odlucite da ga prodate)
5. zajebavati ovu volinu gore do iznemoglosti

PhatPhuck Re: ... 27.01.2011. 16:18 #288373

Rodila te mama konstruktivnog i društveno-korisnog malog trollo-smarača, nema šta :)

Cheers :)

:: Jednostavniji i besplatan nacin za bezbedno ciscenje monitora u pet koraka
::
:: 1. pronaci strokavu carapu ispod kreveta, nosenu barem nedelju dan
:: 2. pljunuti slajmaru po sred monitor
:: 3. kruznim pokretima trljati dok ne skinete stare slajmare (nanete kad izgubi djokovic, itd
:: 4. carapu odloziti u kutiju od monitora (dodaje na vrednosti kad se odlucite da ga prodate
:: 5. zajebavati ovu volinu gore do iznemoglost
:: __________________________________________________
:: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp
alrad 27.01.2011. 16:24 #288376

broj poruka: 4845

Mer i magicna krpa izaslo iz mode ?

dukiduledu jebes tft koji nije zagreban barem 27.01.2011. 16:25 #288377

broj poruka: 826
mislim,gde je tu draz?pa makar malo da je zagreban,al samo maaaalo :D :D :D
Ishmerish Ne vidim poentu sa pojedinim izrazima i nastupom 27.01.2011. 16:27 #288379

broj poruka: 7285
u tvojim postovima.

Ako vec imas( ili mislis da imas) nesto konstruktivno da podelis sa nama, mozes to da uradis i na malo kulturniji nacin.

Shvatam ja da su ljudi danas rezignirani svim i svacim u ovoj drzavi, a kako i nece kad vise ne znaju ko ih i odakle hebe, medutim jedna stvar koja je vitalna za opstanak ljudske vrste u Srbiji pocinje da se zaboravlja, a to je cinjenica `DA NISMO SVI ISTI` i da shodno tome vazi ona stara `STO LJUDI, STO CUDI`

Ajd uzdravlje i pocni da pijes *strovalinger(*rakija) sve ce ti izgledati dosta pozitivnije, a i to je pocetak.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

PhatPhuck Re: Ne vidim poentu sa pojedinim izrazima i nastupom 27.01.2011. 16:28 #288380

Skapirao si me. (bold)

Potresao sam se zbog trovanja Imperatora Ž. Mitrovića, pa na usnama imam jed, a u srcu med :)

:: u tvojim postovima
:: Ako vec imas( ili mislis da imas) nesto konstruktivno da podelis sa nama, mozes to da uradis i na malo kulturniji nacin
:: Shvatam ja da su ljudi danas rezignirani svim i svacim u ovoj drzavi, a kako i nece kad vise ne znaju ko ih i odakle hebe, medutim jeda stvar koja je vitalna za opstanak ljudske vrste u Srbiji pocinje da se zaboravlja, a to je cinjenica `DA NISMO SVI ISTI` i da shodno tome vazi ona stara `STO LJUDI, STO CUDI
:: Ajd uzdravlje i pocni da pijes *strovalinger(*rakija) sve ce ti izgledati dosta pozitivnije, a i to je pocetak
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
dukiduledu tako je 27.01.2011. 16:33 #288383

broj poruka: 826
100 ljudi,100 cudi,100 zena 200 sisa :D
Mixx Re: Re: ... 27.01.2011. 17:17 #288395

volino glupa, 90% mojih postova ovde su konstruktivni i kulturni, ostali su zajebancija, nikoga nisam namerno uvredio, ako sam nekoga i malo previse potkacio u afektu, posle toga sam se obavezno izvinio. za razliku od tebe, koji si ili juce dosao na forum ili ti je ovo ko zna koji nalog i krenuo da nazivas ljude retardima i idiotima, da napusavas sve redom zato sto si sisa smrdljiva i ne smes poznanicima (jer prijatelje nemas) nista da kazes u oci. e pa maloumnice, zajebao si se debelo, napusavacu te ne dok me ne budu banovali sa ovog foruma nego dok me ne banuju sa interneta bre! ajde sad mars u rupu iz koje si izmileo, slino jedna isfrustrirana

:: Rodila te mama konstruktivnog i društveno-korisnog malog trollo-smarača, nema šta :
:: Cheers :
:: :: Jednostavniji i besplatan nacin za bezbedno ciscenje monitora u pet koraka
:: ::
:: :: 1. pronaci strokavu carapu ispod kreveta, nosenu barem nedelju dan
:: :: 2. pljunuti slajmaru po sred monitor
:: :: 3. kruznim pokretima trljati dok ne skinete stare slajmare (nanete kad izgubi djokovic, itd
:: :: 4. carapu odloziti u kutiju od monitora (dodaje na vrednosti kad se odlucite da ga prodate
:: :: 5. zajebavati ovu volinu gore do iznemoglost
:: :: __________________________________________________
:: :: http://img339.imageshack.us/img339/9292/retardlz.jp
Daum ... 27.01.2011. 17:22 #288400

broj poruka: 12798
Ja sam svaki monitor čistio magičnom krpom i tečnošću za stakla. Nikad nijedan monitor nisam oštetio, niti sam morao da spuštam cenu zbog toga... Ne brišem ga svaki dan, već jednom u dva meseca, jer nemam razloga da ga pipam prstima, a prašina se ne lepi nešto...

Kutiju sam naravno prvog dana roknuo u kontejner jer mi ne treba reciklirani karton...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

ribolovac re 27.01.2011. 17:27 #288404

broj poruka: 1305
Ma nemate bre vi pojma. Vodena smirgla skida svu nagomilanu prljavstinu sa monitora :)))))))))

PhatPhuck ... 27.01.2011. 17:27 #288405

@Daum

Ugasi sva svetla u sobi i okolo, pa upri jačom baterijskom lampom u monitor, pa proveri da li ima zagrebotina... Tada se vidi sve.
Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom)...

@Mixxx

A do sada si tražio po rečniku šta znači reč `konstruktivan`?
Što nisi mene pit`o, da ti i za to napišem uputstvo?
Ishmerish BTW 27.01.2011. 17:30 #288409

broj poruka: 7285
Medicinski alkohol to resava ocas posla.

A ako je samo prasina one krpice za naocare su genijalne, ja imam vough-ovu i ebe mamu.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://imgur.com/QFXgQ.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

raic Re: ... 27.01.2011. 17:34 #288410

broj poruka: 9006
Baš kad si pomenuo tu masnoću, najčešće je u pitanju čista guščja mast, da budemo 100% precizni.
Bojim se da to mora da se skida benzinom i čeličnom četkom.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom)..
PhatPhuck Re: BTW 27.01.2011. 17:34 #288411

I to je OK... Samo da nije pomešan sa `kamenac` vodom, česmušom, koja ostavlja bele pruge ili fleke po panelu kada se osuši.

:: Medicinski alkohol to resava ocas posla
:: A ako je samo prasina one krpice za naocare su genijalne, ja imam vough-ovu i ebe mamu
:: Lala 4ever!
:: http://spedr.com/4tb3
:: http://imgur.com/QFXgQ.jp
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
PhatPhuck Re: Re: ... 27.01.2011. 17:35 #288412

Jel` te to dečko naučio kako da se čistiš od 100% čiste guščije masssti?

:: Baš kad si pomenuo tu masnoću, najčešće je u pitanju čista guščja mast, da budemo 100% precizni
:: Bojim se da to mora da se skida benzinom i čeličnom četkom
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

:: :: Magična krpa, koliko god da je magična, upija u sebe pljuvotine koje su bile na monitoru i eventualne masnoće koje su prskale po panelu (ako neko jede ili *ebe za kompom)..
raic Re: Re: Re: ... 27.01.2011. 17:39 #288413

Jok bre, to si ti isprdeo kad si bio zadnji put pa sam morao da se obavestim oko čišćenja.
Nemam pojma kako se ne sećaš, možda je demencija a možda i moć navike, ogugla čovek vremenom.

:: Jel` te to dečko naučio kako da se čistiš od 100% čiste guščije masssti
PhatPhuck ... 27.01.2011. 17:43 #288417

@raic

Znam, znam... `Malo te po*ebo idiot...`, kao onu Pinovu voditeljku :)
jovancic Re: Kako jeftino čistiti LCD/TFT monitor (uputstvo za idiote) 27.01.2011. 17:44 #288418

broj poruka: 226
P

Pre svih ovih radova, izvući kabl ya napajanje i kabl za grafičku!!!!!!!!!

:: Jednostavan i jeftin način za bezbedno čišćenje LCD monitor
:: Budući da je postalo gotovo pa nemoguće kupiti polovan LCD/TFT monitor, a da isti nije izgreban po panelu zbog bezmozgovnog brisanja polu-prljavim kućnim krpama i svim i svačim, rešio sam da napišem ovo mini-uputstvo za bezbroj idiota out there, koji, nekim čudom prirode, uspevaju da završe više škole ili faksove - a ne umeju da očiste sopstveni LCD monitor..
:: 1. Kupiti u lokalnoj prodavnici 100% alkohol (etanol, a ne Zoza-lozu), i kupiti 1 litar DESTILOVANE vod
:: 2. Kupiti `Perfex` ubruse, one od 89 dinara, u plavom pakovanju (100% celuloza
:: 3. Napraviti kod kuće 25%-30%-centni rastvor tog alkohola sa destilovanom vodom, U NEKOJ ČISTOJ TREĆOJ FLAŠI/KANISTERU - a najbolje aerosol kanisteru (koji to rasprskava kao sprej, ima takvi kanisteri/flašice da se kupe u apotekama
:: 4. Voala! Imate 1000 `doza` jeftinog i efikasnog sredstva za čišćenje monitora
:: 5. Otkinuti 2-3 lista gorepomenutih Perfex ubrusa, i saviti ih jedan na drugi, kao što se ćebe savija (ko je bio u vojsci), na preklop - tako da bude mekan preklo
:: 6. Poprskati tako preklopljen ubrus-papir sa MALO rastvora gorepomenutog alkohola i destilovane vod
:: 7. Brisati monitor HORIZONTALNIM POKRETIMA, ali NE LEVO-DESNO/NAPRED NAZAD, kao što to rade spremačice i čistačice, nego to raditi kao što snegočistač čisti sneg: pokret sa desna na levo, horizontalno, pa zaokret 180 stepeni na levom kraju monitora, pa onda unazad do desne strane monitora, pa zaokret 180 stepeni i malo naniže - i sve tako dok se sa gornjeg dela monitora, takvim horizontalnim pokretima sa desna na levo i u svakom narednom redu na dole - stigne do dna (donjeg dela) monitora
:: 8. Voala! Monitor je perfektno obrisan, sva prašina koja je bila na njemu NIJE UTRLJANA U PANEL POKRETIMA LEVO-DESNO U ISTOJ LINIJI, nego je (poput snegočistača) sakupljena na ubrusu - i monitor izgleda kao da je sada izvađen iz plastike! I što je još bitnije, BRISANJEM NIKAKO NIJE IZGREBAN, JER JE KORIŠĆEN ČIST PAPIR, koji se niti ćeba, niti u sebi sadrži čestice prašine i/ili peska koji bi izgrebali monitor
:: 9. Sutradan, ako monitor odlučite da prodate, isti će biti u `mint` stanju, i NEĆE biti razlike između tog i ganc-novog monitora, a to znači - više para vama u džep
:: Sa istim tim rastvorom mogu se vrlo lepo čistiti i tastature (NAJVEĆE leglo bakterija, veće i od WC šolje, believe it or not!), miševi, mobilni telefoni sa touchscreen-om - i sve ostalo što ne valja izgrebati prljavim kućnim trulex i ostalim krpama, koje idioti koriste za brisanje svojih gadgeta i stvari.
Mixx Re: Re: Re: Re: ... 27.01.2011. 17:44 #288419

e raicu, ovome se od tebe nisam nadao. ja tvoje kucke ne diram

:: Jok bre, to si ti isprdeo kad si bio zadnji put pa sam morao da se obavestim oko čišćenja
:: Nemam pojma kako se ne sećaš, možda je demencija a možda i moć navike, ogugla čovek vremenom

:: :: Jel` te to dečko naučio kako da se čistiš od 100% čiste guščije masssti
Dragot re 27.01.2011. 17:47 #288420

broj poruka: 1149
Sta ce mi tvoja upustva niti sam ih cito niti cu!
Nismo bre mi tolki idioti da neznamo kako se sta radi pa si nam ti dosao da otvoris oci.
Jebe mi se sto je prljav obrisem ga jednom u mesec dana svejedno kad ga ukljucim nista se nevidi ni da je prljav ni da je cist!
Mora i on jednom da se pokvari i da se uzme novi a ti ako nemas zabole me k_ r_c.
Ko radi taj i ima.
Zato jos jednom napisi neka upustva najebacu ti se milosne majke.

PICKO ides mi na zivce ti si doso ovde nama da dajes predavanje.

MRS!

ASUS P5Q PRO
Q9550 & HYPER 212= 4.0GHZ
2X2GB KINGSTON 1066MHZ TELL HS
SAMSUNG F1 750GB & F2 1.5 TB
GAINWARD GTX 460 1GB `GS`-OC-`GS-GLH`
OCZ 600W SXS
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
SAMSUNG T220
LOGITECH X-540
A4 TECH G800 & X-755

raic Re: Re: Re: Re: Re: ... 27.01.2011. 17:47 #288421

Jebiga izvini, nisam imao pojma, oćeš da ti vratim malog? Malo je širi nego što je bio al još može da se koristi.
Prednost je doduše što ne moraš više da ga podmazuješ.

:: e raicu, ovome se od tebe nisam nadao. ja tvoje kucke ne dira
toothless brisanje? 27.01.2011. 17:49 #288425

broj poruka: 3241
U Uputstvu koje sam ja dobio sa monitorom (i bacio ga zajedno sa kutijom) ne pise da treba da se brise monitor.Takodje ne pise ni da ne sme da se pere.Zato ga ja potopim u vodu na 40C i ubacim malo stirka posto volim da imam oshtru sliku.Stavim ga pored kamina da se osusi i VOILA!
P.S. Razmisljam da mu naponski kabl zamenim trofaznim jer nesto zuji pa mi se cini da nema dovoljno snage. :D

Indesit IWC 6083 laundry machine
800 obr/min
6 kg of laundry
1.14 kWh
A class energy saver

Mixx Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 27.01.2011. 17:50 #288426

laze bre, svakom kaze da mu je najveci

:: Jebiga izvini, nisam imao pojma, oćeš da ti vratim malog? Malo je širi nego što je bio al još može da se koristi
:: Prednost je doduše što ne moraš više da ga podmazuješ

:: :: e raicu, ovome se od tebe nisam nadao. ja tvoje kucke ne dira
gliga79 ako jeftino čistiti LCD/TFT monitor 27.01.2011. 17:53 #288429

broj poruka: 4641
Merglass i magicna, samo sto merglas nanesem na magicnu pa onda brisem panel.
Sve cakli.
Ovaj trovac ga malo pretera sa kupovinama, pogotovu ne znam gde je naso 100% alkohol, kad to ne postoji?

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 6850 1Gb, Windforce

raic Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ... 27.01.2011. 17:54 #288432

Svejedno, lepo je čuti.

... osobito od tako iskusnog lika, pogledaš mu ove postove na forumu i vidiš se da se razume u svašta, prava `devojka za sve`.

:: laze bre, svakom kaze da mu je najvec
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs