Koliko vidim referentni klok je 823 Mhz. Mislim da tako nije dovoljno za 6950.
ALI
Gledaj klokove fabrički overklokovanih primeraka. 1000 MHz...burazeru 1 GHz...dokačiće i GTX570 Lepo sam vam govorio da je GF104 i ovaj naslednik/rebrand GF114 fenomenalan čip. Sve to u rasponu od 249 dolara za referentni do 279 dolara za Gigabyte na 1GHz
Pa tako nesto izmedju 6870 i 6950, u nekim igrama verovatno kao 6950 mozda cak i brza u nekim...
Sve u svemu izgleda kao dobra karta, jos da vidimo testove...
:: I jeftinija od 6950... ali i sporija :: :: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite :: Furthermore, always carry a small snake. :: :: :: :: :: Bice sigurno skuplja od 6870, ali i brza :: :: ::
I više je nego sigurno da su GF104 i GF114 pin to pin kompatibilni. Gledam slike referentnih modela i rekao bih da je to pljunuta štampa sa GTX460. Sve ovo znači da ta kartica može da se prodaje po istim cenama kao i GTX460.
Čudo će biti ova kartica. Ogroman prostor za spuštanje cene dole. Ogroman prostor za dizanje kloka gore.
Nema testova, obzirom da su kartice dostupne može da se desi da pre izađu testovi kupaca nego testovi na sajtovi na sajtovima...a to je glupo.
Tesko da ce je davati ispod cene, retko se to desava, mislim karte ce kao i uvek biti rangirane po brzini. Znaci ovo ja racunam da ce biti 5-10% brza od 6870 i 5-10% sporija od 6950, i tu negde po ceni, znaci ako je 6870 200 evra a 6950 250-270, ova karta non oc modeli bi trebali da budu oko 230-240 evra.
:: :: Prvi su dani pa su i cene najjače :: :: I više je nego sigurno da su GF104 i GF114 pin to pin kompatibilni :: Gledam slike referentnih modela i rekao bih da je to pljunuta štampa sa GTX460 :: Sve ovo znači da ta kartica može da se prodaje po istim cenama kao i GTX460 :: :: Čudo će biti ova kartica :: Ogroman prostor za spuštanje cene dole :: Ogroman prostor za dizanje kloka gore :: :: Nema testova, obzirom da su kartice dostupne može da se desi da pre izađu testovi kupaca nego testovi na sajtovi na sajtovima...a to je glupo :: :: ::
:: Tesko da ce je davati ispod cene, retko se to desava, mislim karte ce kao i uvek biti rangirane po brzini. Znaci ovo ja racunam da ce biti 5-10% brza od 6870 i 5-10% sporija od 6950, i tu negde po ceni, znaci ako je 6870 200 evra a 6950 250-270, ova karta non oc modeli bi trebali da budu oko 230-240 evra :
Blizu si sa ciframa, jedino izbaci to 10% i biže OK. Po onome što sam račuano na 823MHz može da bude slabija od 6950 do 5%. Mislim da je jednostavnije reći da će referentni GTX560 u potpunosti izjednačiti 5870.
Problem za AMD je taj što kad pogledaš na ponudu GTX560 kao da gledaš u prodavnicu televizora. U prvom planu su napredniji modeli, sjajni kuleri, visoki klokovi. Referentni modeli su u ćošku, kao CRT televizori, imaju par komada za portire da noću gledaju.
Na 850 MHz do 880 MHz pada 6950, na 900 MHz do 1000 MHz pada i GTX570 a vrlo moguće da i 6970 neće u svakoj igri biti brži.
Zavalite se i gledajte Snake Show u epizodi Demolition Derby aaHAHAHA
:: samire,bash si se uziveo,mirishem i ja vishe nvida-u od Amd-a,al ti si covece bolestan :) : :: :: Stani ispred ogledala u udahnii duboko,pomaze ,veruj m ::
Pa ajde, možemo da pričamo i o terorističkom napadu u Rusiji. ...mislim, razumeš
Cekam cene na New Egg zajebite TigerDerikoze... Ocekujem da cene referentnih Gainwardova biti oko 210-220e sto ce biti veoma konkurentno u odnosu na 6870...Mada me vise zanima sta ce nVidija preduzeti po pitanju 6950...mozda neka GTX 565..
hd 6950 1 gb za 225 Evra,pa to mu onda dodje na cenu gtx 560(ocekivanu),to je upravo prednost amd-a,tih 4-5 meseci ,sto su ranije izbacili novu seriju dok nvidia kaska ,pa tako amd sad lagano moze da koriguje cene,jer su lepo omastili brke :)
Asus je napravio opasnu non referentnu kartu iz CU izvedbe!
Cene su sasvim korektne za ovu kartu cak se na newegg kotiraju ispod 6950 1GB modela. AMD je definitivno primoran da koriguje cene jer mu poslovanje opada.nVidia gde udari tu trava ne raste :D
Lik sa extremesystems mi je rekao da testovi sutra pocinju!
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
ah ok,nego za kolko si ga prodao,cisto onako da znam,mada skupljam lovu ,pa ce najverovantije biti neki phenom II x2 555+ Msi 870a-g54 +gtx 560(hd 6950 1gb).
560 mu dodje revizija 460...da se ne izrazim `ribrend`.
Ima malo vise SP-a i klokovi su visi u proseku za 150-200MHz u odnosu na 460. Nista nije specijalno novo niti povoljnije od 6870,GTX460,6850 itd itd...bolja je onoliko koliko je i skuplja...usotalom kao i vecina kartica do sad.
Ludi su oni koji misle da ce amd/nVdia nesto poklanjat i da je ova 560 super povoljnai...ali razumem i nVidiu mora da zaokruzi 5xx seriju i logicno je da izbaci ovakvu karticu...moraju i oni od neceg da zive, e sad sto oni zive na nasoj `gluposti` i stalnom potrebom da se ide u korak za aktuelnim HW-om to je tema za neku drugu raspravu...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.