Imam plocu ASUS A7N8X-X 8X i procesor AMD Athlon XP 2500+ Barton,BOX i 1GB DDR Ram-a, napajanje mi je obicno, nije neko jace. Kupujem novu graficku kartu (stara mi je VGA 128MB ATI Radeon 9200SE) kako bih mogao da igram najnovije pucacine, jer neke novije igrice uopste nisam mogao da pokrenem. Kupio bih graficku (AGP) do 100 eura, jer jos nemam kinte da kupujem novu PCI express plocu. Da li je mi je najbolji izbor ATI RADEON X1300 256MB, ili mi je i ATI RADEON 9600 PRO dovoljna, ili mozda neka druga? Molim vas pomozite mi vasim sugestijama. Unapred hvala na pomoci.
X1300 jeste dovoljna za ne zagrižene gejmere ali moraćeš se zadovoljiti da na većini novijih igrica ne možeš da staviš sve detalje tj high detalje,rezoluciju i tako to (s ozirom da se igrice prave i izlaze i za one grafičke karte koje koštaju mnooogo novaca ),što nekome ne predstavlja problem a nekome da! Što se tiče 9600,ona ti ti je sada slaba ,njen najveći problem je taj što nema pixel shreder 3.0 pa ne može neke od novijih igrica ni da pokrene(npr Splinter Cell Double Agent) Moj savet ti je da probaš da dodaš još malo para pa da uzmeš npr 7600GS ,sa njom si bar trenutno koliko toliko mogao da igraš sve ! Pozdrav
Ako nadjesh 6600Gt sa DDR3 memorjiom (ONA IMA Shader-e 3.0) Uzmi je odmah.....Sve igre na njoj rade savrsheno..Moj drug je ima....i ljude koje znam i dan danas teraju igre na njoj bez problema...Jedna je od jacih AGP karti...skoro pa najaca.....Eto toliko..A mislim da cesh naci..Bar polovnu..I sa 1 Gb rama shto imash...mocicesh lepo da se igrash..ako stavish nov BIOS i malo ubrzash memoriju i procesor...(CLOCK) ...I milina...Toliko...Pozdrav
Nemoj da si lud da uzmes X1300. mocices da igras nove igre u rezoluciji od 640x480! :) Uzmi novu 6600 sa 256 ili jos bolje 6600GT polovnu (sve radi do jaja,ja je imam) i igraj sve osim Obliviona u fullu! Mozemo da se dogovorimo da ti je prodam ako hoces za tih 100tinak evra? U pitanju je Gigabyteov model sa 500/1000Mhz. Javi na mail ako si zainteresovan.
Ako uspes da nadjes polovnu 6600GT do 80 eur maksimalno to ce ti sasvim lepo premostiti dok ne predjes na potpuno novu platformu a ukoliko ne uspes (ili ti svi traze vise od 80 eura) lepo skupi jos malo kinte i uzmi neku 7600GS i uzivaj dok ne skupis lovu i ne predjes na potpuno novu platformu.
Evo ja imam LEADTEK 6600GT na AGP sa GDDR3 memorijom, mogu ti reci da sam s njom oddjuskao sve novije igre tipa FEAR, PREY, DOOM3, HL2....itd., dakle definitivno moja preporuka!!! Posto sam resio da menjam plocu i uzimam jacu grafiku ako si zainteresovan mogu ti prodati moju kartu. Ako zelis kontaktiraj me.
Za 6600GT maksimalno daj 80 evra (mislim da akos ema lo potrudis mozes uzeti i za 70), je za vec 110 mozes uzeti 7600GS koja je mnogo bolja i jaca od 6600 i svakako vredi mnogo vise od tih 30 evra doplate. Dakl.e ne zaleci se.
Kartice koje si pomenuo nemoj NI SLUCAJNO da kupis jer bi ti ta investicija bila cisto bacanje para.
po mogucstvu gainward GLH, jer je brza od 7600gs bolje ti je da uzmes 7xxx jer su novije, sto povlaci bolju hardversku podrsku, i brzi rad od 6xxx imao sam 6600gt sa malo brzim cpu i malo vise ram-a, i stvarno su sve igre radile u full-u, od onih koje sam ja igrao sada sam presao na 7600gt, a staru prodao za 85 i jos nesto - nikako ne uzimaj nista od ati-ja u toj klasi (klasama)
imao sam slican problem ovih dana, pa sam sve proucio natenane, ukoliko mozes uzmi ASUS N7600GS/HTD/256 SILENT za samo 108⬠u Gigatronu, a ne polovnu za 10-20⬠razlike.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.