Kupio sam bio jos davno ovu karticu ali nije bila radila kako treba, evo konacno sam bio odneo celo kuciste u servis i danas su mi oni rekli da je problem maticna... Pa me interesuje da li su u pravu...
U kucistu ima Intel E7300 @ 2.66 Gh MSI P6N SLI V2 Kingston PC2-6400 2GB x 2 Gainward GTX 460 GS OCZ 750W...
Znaci oni kazu da ova maticna od MSI nepodrzava ovu graficku i kao zato lose radi...
jbg kad nisam ni gledO u monitor... A naviko na poslu na nasu tastaturu i tako. A sta da radis pa ako ti sada radi nemoj nista da radis, a ako te opet zeza lepo im odneses i najeb... ovaj nacestitas se nove godine, sa puno ydravlja, ljubavi, srece... Jednostavno nema sta tu da se ne slaze, da je ram memorija, pa i ajde da im prodje prica, ali ovako jednostavno ako ti se i dalje javlja problem ti lepo povedes sa sobom nekoga ko se iole razume da to sto oni pricaju nema veze sa mozgom i das im do znanja da nisi za sisanje mislim shishanje...
pazi ja imam istu tu graf na ploci iz 2006 i sljaka kao leptir tako da to sto oni tebe zavlace je njihovo `JEBEMI SE DA SE SADA CIMAM DA MU SALJEM KARTU NA SERVIS ILI DA JE MENJAM ZA NOVU` aj molim te reci koja je firma u pitanju? Da znam da nikad vise ne udjem u nju. Predpostavljam da je tipa Multicom ili tako ti zmajevi...
Sad ću da ti objasnim šta može da bude uzrok kako si rekao ``nije bila radila kako treba``. Prvo bih tu tražio problem.
Kao što se dešava i sa grafičkama tako su i ti poslednji nVIDIA čip setovi iamli ohoho potrošnju. Samim tim ide i grejanje. Pogledaj sve modele velike trojke, ASUS Gigabyte MSI, na bazi tih 650i, 680i svi do jednog imaju izraženo velike kulere na severnom mostu. Jesu veliki ali i dalje nisu dovoljno kvalitetni. Posle nekoliko godina od žvaka je postala keramika, žabice koje ih drže se opuste i generalno to više nije to. Ako je to problem onde jedino pomaže da se taj kuler ponovo montira sa svežom pastom i nekim jačim žabicama. Narvano da bi jedan Thermalright HR-05 ili Noctua rešio problem.
Problem je što dobar deo tih čip setova kad dostigne visoke temperature ostaje trajno oštećen.
Probaj odavde da kreneš sa rešavanjem problema. Znači ostavi minimum kartica u slotovima. Znači samo grafičku. Prepakuj kuler i usmeri neki ventilator privremeno u njega. Ako nestabilnost nestane našao si problem pa možeš da potražiš i neki skuplji kuler za čip set.
@ Ishmerish: bila je vec na reklamaciji i radila je kod njich sve ok... i onda su mi rekli da donesem celo kuciste... @uroshnet: Razumem se i ja dovoljno ali ovde hocu da vidim i vasa misljenja, i u pitanju je PinSoft firma... @skid: Pa dosao sam tako da kad se podize sistem drajveri odmah odkazu i izadje tamo kod taskbar-a da su pali drajveri i da su ponovo sada pokrenuti, onda u 80% igrara radi gore nego moja predhodna 9800GT... I jos kazu da su tamo kod njih u servisu probali i GTX450, i da su bili isti rezlutati...
@FSamir: kad sam sklapao konfiguraciju uzeo sam Cooler Master Centurion 590 i odmah ugradio kulere gore... Tako da pregrevanja neverujem da je bilo... Ali videcu kako stoji taj kuler mada neverujem bas da je u tome problem jer kad je stara grafika onda nema nikakvih nestabilnosti pri svakom radu...
Reci mu da si ga nazvao zato sto nisi naisao na razumevanje i profesionalnost u servisu, a posle toga mu iznesi problem i kako je doticna ameba iz servisa definisala kvar.
Mhm, ok. Probacu i to... A sta ako kojim slucajom je stvarno problem u mojoj maticnoj...? sto mi i izgleda kao logicno resenje jer sve ostalo sam probao da zamenim u kucistu samo sam maticnu bio ostavio...
OK samo sam pitao za simptome, jer ja imam novu Palit GTX 460 ( ovu iz potpisa ), a menjao sam i CPU i MB, i kada sam video da mi slika na monitoru treperi poludeo sam. Onda sam sve dodatne ventilatore prebacio na Aerogate II i treperenje je prestalo. Samo hoću da kažem da ne mora da znači da je grafa u pitanju. Takođe sam primetio da poslednja dva drajvera sa Guru3d.com neće da se instaliraju. Ne znam šta je uzrok, brisao sam drajvere sa Driver Cleaner-om i sve radio kako treba, ali kad pokrenem instalaciju samo mi prijavi da GPU nije podržan u drajverima.
@skid: Pa dosao sam tako da kad se podize sistem drajveri odmah odkazu i izadje tamo kod taskbar-a da su pali drajveri i da su ponovo sada pokrenuti, onda u 80% igrara radi gore nego moja predhodna 9800GT... I jos kazu da su tamo kod njih u servisu probali i GTX450, i da su bili isti rezlutati...
I meni isto bila treperila slika na monitoru kad sam ubacio ovu grafu, i zamenio sam bio VGA kabal i to je nestalo. Moguce da nije grafa u pitanju, ali sve mi radi ok samo igre i bench testovi glave... verovatno su mi zato i rekli za MB, jer i meni se cini da je ona slaba tacka... Sad za vikend idem kod druga da testiram kod njega pa da vidimo kako ce biti...
OK. To ti je najbolja solucija. Probaš na drugoj mašini i vidiš da li se problem nastavlja. Ja trenutno nemam vremena za to ( iako kući imam još jedan comp ), a i sa ovim prebacivanjem ventilatora na drugi izvor napajanja sam rešio problem. Samo sam hteo da vidim da li su slični problemi. Javi kad proveriš kod druga šta se dešava. Pozdrav Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 B55, CollerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3
Ja bih pre išao na činjenicu da mu se guši grafička zbog tog slabašnog Core 2 Duo E7300. Uzmi ti lepo overclockuj to sa box coolerom na jedno 3.2ghz ako može, pa ako ti skoče performanse drastično, znaš koliko je sati... __________________ Scourge of PCBerza
Pomislio sam i na to, klokovao sam ga na nekich 3.05 ili tako nesto mi bio max, i nisu bila poboljsanja. onda od druga pozajmio neki quad-core, ista stvar nazalost...
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.