Intel Pentium E6300 Wolfdale 2.8GHz 2MB L2 45nm, Cooler Master eXtreme Power Plus RS-460-PMSP-A3 +12V 18A +12V2 18A,DDR3 Exceleram Black Sark 1600MHz 1.65v,ASUS P5KC,HDD WD320gb AAKS,dvd-rw,citac kartica,3-4 uredjaja zakacena preko usb-a.
Zanima me da li ce raditi ATI 5770,racunao sam sa raznim power calculatorima i bude blizu 300w,pa nisam siguran da li ce napajanje biti dovoljno?
Procitah na nekoliko foruma da ne bi valjalo 5770 na napajanje slabije od 500w,ali hocu cujem vase misljene.Razlika u ceni izmedju ove dve karte je 20e,zbog toga je 5770 bolja kupovina,bar mi se tako cini..
Nekako mi lici da je na granici,naravno nista nije i nece biti overklokovano,a ni napajanje nije mnogo staro,ali se prilicno greje i ovako..Sve je spakovano u Frontier Opera kuciste.
da je bolje da stavis neku zver jeste ali 5770 nije veliki potrosac,ne preterano.Ako ima tih pravih 460w a verujem da ima,nece biti problema.Radilo bi to i na nekom krsu od 500w al ne dugo.Sacekaj jos koji komentar,mozda neko ima nesto slicno.Nije ti frka,nadam se da neces veceras-nocas da pazaris :) AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s XIGMATEK Go Green 700W 80Plus
:: da 5770 nije neki potrosac,ali napajanje nije bas najbolje,koliko sam video max moze da isporuci 400w,ne 460..to procitah na nekom forumu. :: :: :: @Mortificat pa mislio sam na razliku u ceni izmedu 5750 i 5770,cini mi se da je prilicno jasno napisano: :: ::
ahahahahhaha u pravu si,nisam napisao sve sto sam hteo,eto cak i u takvom stanju si uocio,znaci da nisi ozbiljno alkoholisan.) a ja sam skroz obnevideo iako sam skroz trezan,zabrinjavajuce..
:: ahahahahhaha u pravu si,nisam napisao sve sto sam hteo,eto cak i u takvom stanju si uocio,znaci da nisi ozbiljno alkoholisan.) a ja sam skroz obnevideo iako sam skroz trezan,zabrinjavajuce. :: :: ::
Napajanje ima 26A na 12V kombinovano i trebalo bi bez problema da odradi tu kombinaciju čak i sa žestokim OC. Ali pregrevanje je opasan znak - ako ti je provetravanje kućišta u redu, to je dobar pokazatelj da je napajanje na ivici preopterećenja.
To kućište bi ladno mogli da prodaju pod sloganom `groblje napajanja` zbog odžak-sistema kojim se sprovodi vreo vazduh od njegove pozadine do dna kućišta, tačno da se zapitaš čemu to služi (a uz to i ne radi).
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Meni bi bilo zao da stavim tu karticu, kojoj ima da bude vrucina, jer je mali potrosac i malo se greje :( Ja nisam za neka dza bu kucista, ali najobicnije mid tower kuciste bi bilo ok za sve to sto ima on. Inace radice ta kartica na tom napajanju ok......
:: Ako misliš na frontier opera desktop kućište, http://www.njuskalo.hr/image-w450/kucista/frontier-opera-slika-5077072.jpg mogu samo da se nadam da si i ti pokidao limove iza maske spreda kako bi bar malo vazduha moglo da izađe iz okoline napajanja :: :: To kućište bi ladno mogli da prodaju pod sloganom `groblje napajanja` zbog odžak-sistema kojim se sprovodi vreo vazduh od njegove pozadine do dna kućišta, tačno da se zapitaš čemu to služi (a uz to i ne radi) :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
da,da, to je to kuciste sa odzak-sistemom! ahahahahah kako dobro opisano,svaka cast!Jesam izbusio lim i ispod maske i sa strane,ali nije mnogo pomoglo,jednostavno je mnogo glupo reseno..Na gluplje mesto nisu mogli postaviti napajanje..a maska je sa te strane gde je napajanje prilicno vruca.Cak mi palo na pamet da izbacim napajanje van kucista:) Imas li mozda neku bolju ideju kako da resim to?
Znaci radila bi 5770 bez problema,najverovatnije cu nju kupiti,hvala na odgovorima.
Jedino stvarno dobro rešenje je da kupiš drugo kurčište.
Prilično dobra varijanta bi bila i da ukloniš sav lim koji blokira izduv na napajanju a onda na plastici prednje maske isečeš rupu za 12cm vent i to ukusno zamaskiraš nekom mrežicom.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: da,da, to je to kuciste sa odzak-sistemom! ahahahahah kako dobro opisano,svaka cast!Jesam izbusio lim i ispod maske i sa strane,ali nije mnogo pomoglo,jednostavno je mnogo glupo reseno..Na gluplje mesto nisu mogli postaviti napajanje..a maska je sa te strane gde je napajanje prilicno vruca.Cak mi palo na pamet da izbacim napajanje van kucista:) Imas li mozda neku bolju ideju kako da resim to ::
Ma znam,ali kada sam to kupovao nije ni bilo full ATX HTPC kucista,vec samo mATX i kostala su brutalno mnogo.Video sam i pre nego sto kupih Operu da ce to biti problem,trazio neko drugo i video ovo http://tinyurl.com/5wpke7p , ali ga nije bilo u prodaji,vidim da ga sada ima u At*mu za 30e sto mi je ok,ajde ako ti nije tesko baci pogled i kazi sta mislis,da li vredi prepakovati sve u ovo codegen jer ima normalan raspored komponenti?izgled nije toliko bitan,a crno je sto mi odgovara..
zato i napomenuh da izgled nije toliko bitan,pa nemam alat za kasapljenje Opere,ali cu smisliti vec nesto..Nekako je mnogo kilavo i mislim da ce da se raspadne ako samo prinesem alat blizu..
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.