Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
cudan problem!!
STRANA 1 OD 1
DuskoPA cudan problem!! 15.01.2011. 15:18 T32729

status: user
broj poruka: 73
Radi se o sledecem. Burazer je na asus plocu p5vdc-mx, intel P4, 1 GB DDR, nvidia 6200, instalirao windows 7 x86. Problem je u tome sto sistem ne vidi SkyStar 2 karticu i leadtek global tv karticu. U xp-u kartice rade normalno. Sad nesto mi izgleda da ne vidi nista u pci slotovima, ali nemam neki drugi hardware koji bih ubacio da proverim to. Da napomenem da je windows 7 proveren i sigurno dobar. Svaka pomoc dobro dosla.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko U tom komplikovanom slučaju 15.01.2011. 15:23 #283370

broj poruka: 6651
... neka skine sa net-a drajvere za windows 7 dotičnog hardvera, pa neka ih INSTALIRA. Tada obično, opertivni sistemi vide hardver - kad imaju drajvere. Neće sve automatski u win7, nije baš toliko idiot-friendly iako se trudi.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DuskoPA Hvala, 15.01.2011. 15:36 #283375

na brzom odgovoru. Zaboravih da napisem da je to i uradio. Znaci najnoviji drajveri za obe stvari. Kada krene u instalaciju drajvera za sky star, napise ubaci hardware. Drajvere od globala kao instalira, trazi restart i nista se ne desava.

Probana i zamena slotova. U drugom racunaru sa win 7 rade obe kartice.

Pisko Šur 15.01.2011. 17:00 #283411

broj poruka: 6651
... nisam ni mislio da ste tako blesavi, nego da nešto niste napisali...
LM, da te ne mučim sa podešavanjima u biosu, nađi opciju u BIOS-u (na kraju je svih menija) RESET TO DEFAULT VALUES, ili tako nekako, gde su ključne reči reset i default. Eventualno, isto to dobijaš ako isključiš računar iz struje, i postaviš džamper na ploči u reset položaj oko 10sec, pa vratiš i vidiš šta se dešava. Tzv. clear CMOS, clr CMOS, ili samo clear ili cls... žuti su tu inventivni i puni C vitamina.
U suprotnom, ako ovo ne pomogne, smrducka na kvar ploče....
Dakle, nakon što resetujete bios - u kome ima podešavanja za pci, pcie i ostale periferije ploče... i on ne proradi kako treba, u windowsu 7. Imaćete još vremena do ponedeljka, da skinete iso-cd za ubunut npr. ili da probate windows xp, da vidimo kako se to ponaša. Ako ga i oni ignorišu, matična je gestutzn.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DuskoPA Pisko, 15.01.2011. 17:18 #283423

prijateljuj. Malo sam tajanstven pa nisam sve napisao odmah. Sto se tice resetovanja biosa, to sam prvo uradio. Sto se tice xp-a, napisah u prvom postu da na njemu radi. Barem je radilo juce. Prilicno sam siguran da je nesto izmedju ploce i win 7. Sada sam probao neki modem i ni njega ne vidi. Jedino mozda fles biosa pomogne.

djuroue1 Flash 15.01.2011. 17:33 #283432

broj poruka: 1156

flash nego sta.Power saving opcije,da ne gasi pci slot bem ga sve je moguce.Destikliraj i opciju da win7 moze sam da gasi skystar 2 u device manager pa propertis od skystar,tako i za tu drugu.Btw koji driver si probao za skystar?Tek 4.5.1 radi pa dalje,4.5.0 ne radi na w7.
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

XIGMATEK
Go Green 700W 80Plus
DuskoPA Malo 15.01.2011. 17:47 #283443

sam se ispalio sa sky star 2. Krenuo sam u instalaciju softvera, pa mi je napisao da ubacim hardver. To je izbacio jer nije instaliran drajver. Drajver ne mogu da instaliram jer u device manageru uopste nema pci kartica. Znaci nema onog found new hardware. Skinuo sam ovaj zadnji drajver 4.6.0.

codeus ... 15.01.2011. 18:31 #283460

broj poruka: 4054

drajveri za maticnu... pa tek onda ostalo
DuskoPA Re: ... 15.01.2011. 18:51 #283465

::
:: drajveri za maticnu... pa tek onda ostal

Ok je to, samo nema za win 7. Burazer nije avanturistickog duha, pa je vratio xp.
Hvala svima na pomoci.
Xenitron :DX 16.01.2011. 00:37 #283595

broj poruka: 202
•Try to install download 4.3.3 BETA DRIVER
•Uninstall everything which refers to SS2 (old driver and apps)
•Disable Network card to prevent automatic updates to update wrong driver
•Restart PC.
•There should be unknown device in device manager
•update driver and select location of 4.3.3 BETA driver
•Now, after driver installs succesfully, go to 4.3.3 folder and run setup as an administrator, complete this installation.
•Restart PC.
•Finally install install DVB DREAM 1.4i.
http://www.dvbskystar.com/ malo se muci i budzi ali znaj da problemima nikada kraja barem tako pisu korisnici doticne skystar2

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs