Pre svega srećna Nova godina svima a sada malo da vas molim . Tačnije zamolio bih nekog ko ima (ili vas ako znate nekog ko ima) AGP ATI HD3650 sa 64bit 512 ddr2 da mi posalje bios ili ako ima negde da se skine nek postuje link. Ne bih vas mučio da ima bilo gde na netu ali pregledao sam prvo techpowerup , pa mkvtech , pa sto hiljada raznih sajtova i nigde ne mogu da nađem bios za nju.Kartica je inače PowerColor ali može bilo koji proizvođač samo da nađem negde bios. Eto samo toliko od mene.
Mixx hvala na dobroj volji ali kao što vidiš ,tamo sam već tražio , kao i na drugim sajtovima. Na techpowerup-u imaju asusov bios koji ima `otključanu` magistralu i količinu memorije pa komp to sam prepoznaje ali nema kuler već pasivno hlađenje , a ne mogu nikako da otključam/editujem cooler posle. u svakom slučaju hvala na dobroj volji.
:: Pre svega srećna Nova godina svima a sada malo da vas molim . Tačnije zamolio bih nekog ko ima (ili vas ako znate nekog ko ima) AGP ATI HD3650 sa 64bit 512 ddr2 da mi posalje bios ili ako ima negde da se skine nek postuje link. Ne bih vas mučio da ima bilo gde na netu ali pregledao sam prvo techpowerup , pa mkvtech , pa sto hiljada raznih sajtova i nigde ne mogu da nađem bios za nju.Kartica je inače PowerColor ali može bilo koji proizvođač samo da nađem negde bios. Eto samo toliko od mene ::
cek malo. ajd da se vratimo na pocetak. zasto uopste hoces da flasujes bios? spucao si kartu nekim crossflashingom pa je sad potpuno mrtva i ne mozes da nadjes bios koji ce da je natera da baci sliku? originalni bios nisi sacuvao, ili jesi ali ti ne odgovara i zbog cega? sa tim asisovim biosom ti karta radi ok ali kuler ne radi, ili radi na odredjenom broju obrtaja koji je preveliki/nedovoljan? cimao si powercolor support da ti posalju originalni bios? sorry zbog ovakvih pitanja, ne znam sta ti pravi problem i koliko se razumes u materiju. jbg, nov si :)
Karticu je kupio moj drug preko limunda i samo kod mene radi u xp-u , a probana je na još 5 komp-a , kod njih 3 radi na win 7 a kod ostale 2 skuca pri paljenju windowsa. Asusov bios nisam ni probao da flashujem jer ne znam da li bi po defoultu cooler radio na 100% ili ne bi uopšte.Bios sam naravno sačuvao ako ne daj boze posle flasha nece da radi , čak sam nabavio i pci karticu zlu ne trebalo. Kad otvorim ovaj `original` bios piše da je ATI 2600 pro a proizvođač je ok (his,club3d,jeway,powercolor), clock je različit od onog na sajtu ali to nema veze jer nije velika pa moze i mali clock .) . PowerColor ima neviđeno dobar suport , imaš samo FAQ . Eto druže to je ceo slučaj .
Jer sva je prilika da je to slucaj i ako to stvarno jeste mozes da zaboravis na tu kartu jer Via i unfied shader arhitektura ne mogu nikako da rade(mislim normalno)zajedno.
3dMark 2001 nem sansi da radi , cim ga ukljucim resetuje mi komp a imam 420w sa 25A na 12v grani. Kod ostalih sto radi, radi sa win 7 drajverima cim probaju neke ati da instaliraju nema nishta od kartice tj slike samo kockice u 4bit i 640*480. Ma bios je corupted 100% verujem da bi ga original sredio.
Codeus ako možeš napiši kako da saznam u linuxu tj. hoce li mi on sam prijaviti ili ja moram nešto da kucam/pokrenem ? Još malo i skinut je neki linux live , pa da znam šta da radim kad ga skinem (ne mislim na pokretanje nego kad podigne linux šta onda).
@Mixx probao sam i kad njih stavim onda je 4bit i 640*480 , a bez njih rezolucija je ok ali ne može ništa da se pokrene (ništa zahtevnije) jer odmah ide reset :(
znas na sta sam mislio .. ako ti se podigne linux u normalnoj rezoluciji i 32bit-a .. onda nemas neispravnu karticu i nekompatibilnost ploca i grafike ... onda je soft u ? samo .. drajveri i mozda reinstalacija OS-a pomogne ..
grafulja radi na 4 kompa ... a na 2 zakucava ... jel .. da joj je bios korumpiran nebi imao sliku ni na jednoj masini .. ubaci u komp gde nece da radi i digni linux .. ako radi - a radice .. super ... formatira hdd i reintaliraj OS ..
:: grafulja radi na 4 kompa ... a na 2 zakucava ... jel .. da joj je bios korumpiran nebi imao sliku ni na jednoj masini .. ubaci u komp gde nece da radi i digni linux .. ako radi - a radice .. super ... formatira hdd i reintaliraj OS .
Sa ovim se apsolutno ne slažem , mislim na onaj deo da kartica ne bi ni davala sliku. Ako flešuješ bios pogrešnom `verzijom` kako će se grafička ponašati zavisi šta je drugačije od originala ,može da radi , može da izbacuje mutnu sliku (ona što kako da vibrira) , može da ne daje sliku ali da možeš da je povratiš a možeš i da je ubiješ. A ovo za linux nisam imao pojam nadam se da radi bar u njemu da skratim muke :)
Moj drug ima Radeon 2600 pro (uvaljen kao super grafichka za igrice). Svaki put kada instaliram driver na toj mashini on se prebaci na gore navedeni mod, ali sam to lechio pomocu system restore-a. A kada smo uzeli untouched win nije bilo tripovanja sa rezolucijom i bojom.
Nadam se da sam pomogao.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Samo da javim da je `problem` još uvek aktuelan ,ništa nije pomoglo a izgleda da niko ne poseduje bios za ovu karticu . Zamolio bih vas za još jednu malu pomoć ,drug ima MSI7600gs 512ddr2, i malo se grejao pa se kondenzatori naduli , zanima me gde je najbolje da odnese grafu da mu zamene kondenzatore (ima 4 ili 5) i koliko bi ga to koštalo onako orejentaciono u pitanju su 3x 1500 mikroF i 1ili2 po 470 naravno stavio bi neke `malo` bolje znači ne one fuhjy ili tako neke kineze. A za bios još jednom molim sve koji mogu nek pošalju na mail.
Pre svega hteo bih još jednom da se zahvalim svima na sugestijama i savetima , ali problem je u samoj kartici koja ne bi trebalo ni da postoji tj. sve ovakve kratice su zamenjene. Evo prenosim vam odgovor od global suporta :
Dear Sir/Madam, Thank you for providing the vBIOS of the HD3650. Please accept our sincere appologies for the inconvenience. If you are still in possession of the HD3650, please request for an RMA with the place of purchase (ask for a replacement product or credit). The fault description that you mentioned is not that of a defective VGA or corrupt vBIOS, but if it indeed has written RV630 on the PCB, it has an incorrect PCB (GPU is still a RV635/HD3650), which in some cases makes it be recognized by the Operating System with a different model. We did a recall on these and all should have been replaced by now, your VGA is one of the last ones that we did not receive back yet. If yo have any questions, please do not hesitate to contact us.
Što se tiče drugareve kartice , ja sam odradio sledeće i sada prihvatljivo radi (čisto ako neko ima sličan problem) : Bios kartice možete otvoriti preko 3-4 različita programa za Ati kartice (ja sam koristio RBE) i u zavisnosti od programa promenite SubVendor ID / Video Card ID na 3650 i odgovarajućeg proizvođača , promenite datum biosa na datum kad je izdat bios za neku drugu 3650 (ja sam uzeo Asusov datum) i bios string (verzija biosa). Onda sam sačuvao bios i flešovao karticu. Rezultat kartica sada radi svuda , proban Crysis i ne izbacuje ili restartuje , stim što ne možemo da nateramo 3dMark da radi posle 4 testa obavezno restartuje komp, sve u svemu odlično samo još da napomenem da ako stavljate neku `editovanu` verziju XP-sp3 ne instalirajte hotfix jer radi bez njega a on hoće da pravi probleme (vidite bstaletic-ov post). Još jednom HVALA.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.