Krajem avgusta kupio sam monitor HPZR24W predivna igracka. Stvarno kvalitetna slika, za te pare stvarno najvise pohvale za panel. Tako je 1.12 monitor pobrljavio. Na sredini ekrana pojavila se crta koja pozuti kada je pozadina crna, a pocrni kada je pozadina bela. Reklamirao sam monitor. Momci iz Gigatroan su bili jako ljubazni i prihvatili su monitor i ako nisam imao originalnu kutiju za njega. Monitor je u servisu proveo mesec dana. Kazu da je crko uredjaj za horizontalnu liniju pa se dugo cekalo da to stigne iz inostranstva.
Popravljeno je i uzeo monitor. Prikljucim monitor sve je kako treba, nema crte na ekranu i nema dodatnog treperenja slike koj se pre pojavljivao.
Drugi dan, monitor je radio citavih dva sata, kada dignem sistem odjednom se pojavi neka vertikalna mrlja (kao sum ili sneg). Posle nekoliko cackanja i pokusalj da ponovo instaliram win. sve se popravilo.
Treci dan monitor je radio pola sata, instalirao sam daemon tools i restartovao racunar. Monitor se vise nije upalio. Mrtav.
Ponovo reklamirao i kao mora ce ponovo u servis.
Muka mi je vise od toga i tog cekanja. Reko sam da cu do petka da cekam, ako ne da mi vrate pare ili nabave monitor istog panela neke druge marke. Ovaj monitor, pored velike pohvale kod mene je dobio veliki minus.
Barem se nadam da ti nije potreban bio zbog posla, jer ako si ga kupovao za gaming i filmove ispao si ovca u neku ruku... __________________ Scourge of PCBerza
Po profesiji sam Graficki dizajne. Radim 3D i fotografiju. Igrice ponekad pustim cisto ako vidim nesto interesantno ili nesot sto ima joko dobru grafiku. Prija kada na tako velikom monitoru imas realne boje i kada mogu da otvorim mayu preko celog ekrana i da lepo sve vidim. Prvo na ovom forumu 90% ljudi samo o igricama pricaju i takmice se kome ce koja igrica bolej da radi. Za tako nesto postoji i PS3.
drugar .. uleteo ti falican ... ti kvarovi sa lose zalepljenim drajverima su nevezani za brend i model ... problem moze biti u brzini proizvodnje .. ili se grejac malo ohladio ili je vezivna hemija bila malo loseg kvaliteta ..
samo mi nije jasno sta ku koji qrac drvili u servisu KAO da to mogu da poprave ... a neznaju i sta je problem .. trebala je odma da legne ili zamena LCD ekrana ili celog monitora ... IDIOTI
to je i mene cudilo sta su toliko radili. Obrazlozenje od CT Computers posto su oni ovlasceni servis HP-a. pise sledece:
Test NOK/ Vertikalna linija, donji deo monitora pobeli. Spares No 583843-001 Vertical line on panel. PORUCEN zamenjen.
Monitor je bio kod njih vise od mesec dana. Oni kako su mi rekli, zvali smo mi vas 31.12 ali se niste javili. Htedo da ih pitam da nisu mozda u 24h zvali da mi cestitaju novu godinu.
Tako da do petka ako nesto urade ako ne neka vrate pare pa videcu mozda uzmem neki dell monitor. Nisam upucen kakvi su LG monitori sa takvim panelom. Mada mi ja od celog racunara samo sam monitor kod nas kupio. Ako bog da odem za bec i pazarim sebi EIZO.
Barem si ga kupio sa valjanim razlogom, a ne ko neki, samo da se igraš... Jbg, feleričan je bio, ali ako si već hteo dobar display trebao si da se protegneš za Dell U2410, barem bi znao na čemu si... Ja od HP-a ne kupujem ništa, sve živo im je sranje, a o laptopovima da ne pričam... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam se u hp bas razocarao, neka se drze stampaca i u druge stvari da se ne mesaju. Taj del mi se jako dopao video sam kako izgleda i znam da ga ima u nekoliko nasih radnji. Videcu do petka pa cu ovima u gigatron traziti novac nazad, pa doplaticu za taj dell.
Ma da sve im je sranje, naročito Pro Liant Serija 1RU servera, i LP serija monitora, HP zXX radne stanice, i prethodne xw8000 serije, Tape Library fiber serije backup uređaja....čega god da se dovatiš, golo sranje (sarkazam squared).
:: :: Ma da sve im je sranje, naročito Pro Liant Serija 1RU servera, i LP serija monitora, HP zXX radne stanice, i prethodne xw8000 serije, Tape Library fiber serije backup uređaja....čega god da se dovatiš, golo sranje (sarkazam squared) :: ::
Burazer je u inostranstvu (EU) kupio HP laptop koji je platio nekih 1200 e, evo dan danas taj laptop radi bez ijednog problema, sistem nijednom reinstaliran. Znaci za 2 godine nije imao nijedan jedini problem. On se jako slabo razume u racunare, dakle word, neka igrica, internet i to je to.
Pozdrav!
:: Barem si ga kupio sa valjanim razlogom, a ne ko neki, samo da se igraš... Jbg, feleričan je bio, ali ako si već hteo dobar display trebao si da se protegneš za Dell U2410, barem bi znao na čemu si... Ja od HP-a ne kupujem ništa, sve živo im je sranje, a o laptopovima da ne pričam.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Tape Library je kao što mu ime kaže uređaj isključivo za backup i restore, šta se terebajta optikom sa njim bekapovalo i vratilo.....(Data Protector softver)..neuništivo u zavisnosti od sviča i konfiguracije 4/8GB Fiber pegla i preko 300MB/s bez da štucne.
Dva G5 servera rade specifične scan operacije 24/7/365, nisu štucnuli.
HP Z800 sam lično testirao kad je doneđen na prezentaciju. Uzo bi ga sutra da imam pare i da mi takva mašina treba.
Uživao sam koristeći 30` HP ZR30w 30-inch S-IPS monitor, samo nije ostao na mom stolu jer se sad sa njima radi kolor korekcija sa onim xw8600 modelom.
Ima proizvoda koji su šit, ali genralna izjava sve od HP-a je šit je apsolutno netačna.
:: Sve si lično testirao i uverio se u kvalitet :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: :: :: :: :: Ma da sve im je sranje, naročito Pro Liant Serija 1RU servera, i LP serija monitora, HP zXX radne stanice, i prethodne xw8000 serije, Tape Library fiber serije backup uređaja....čega god da se dovatiš, golo sranje (sarkazam squared) :: :: :: ::
@bax posto si advanced user cemu koristi ECC ram van servera, dakle neki render, obrada nekog video/foto materijala, cega vec. Za servere sam citao da ispravlja neke greske na tu foru ? I jos jedno pitanje vidim da nekako ljudi uvek manje uzimaju ECC rama u odnosu na Non ECC memoriju, zbog cene ili necega drugog :) ? Thx in advance :), mogao bih ovo da izgooglam ali bi mi trebalo par sati minimum :) ?
Ne bi ti trebalo par sati, našao bi odgovor najdalje u drugom linku koji bi ti Google ponudio.
Vrlo je bitno, naročito u montaži gde je ogroman protok podataka (preko optike posebno ) ka deljenom storage-u gde i taj jedan single bit error u kodu može napraviti problem i usporiti posao. ECC Moduli ispravljaju takve gluposti bez da OS ima pojma da se to desilo. Kada se nešto radi za pare, pametni ljudi ulažu u stabilnost.
Naravno ne možeš u svaku ploču da krkneš ECC module. Memorija jeste skuplja, ali postoje poslovi gde se ne prave kompromisi kad je moguće.
:: @bax posto si advanced user cemu koristi ECC ram van servera, dakle neki render, obrada nekog video/foto materijala, cega vec. Za servere sam citao da ispravlja neke greske na tu foru ? I jos jedno pitanje vidim da nekako ljudi uvek manje uzimaju ECC rama u odnosu na Non ECC memoriju, zbog cene ili necega drugog :) ? Thx in advance :), mogao bih ovo da izgooglam ali bi mi trebalo par sati minimum :) :: :: Pozdrav!
Thx on info. Veruj mi za konkretan odgovor kao tvoj bi mi trebalo vise od 10 min googlanja :).
Pozdrav!
:: :: Ne bi ti trebalo par sati, našao bi odgovor najdalje u drugom linku koji bi ti Google ponudio :: :: Vrlo je bitno, naročito u montaži gde je ogroman protok podataka (preko optike posebno ) ka deljenom storage-u gde i taj jedan single bit error u kodu može napraviti problem i usporiti posao. ECC Moduli ispravljaju takve gluposti bez da OS ima pojma da se to desilo. Kada se nešto radi za pare, pametni ljudi ulažu u stabilnost :: :: Naravno ne možeš u svaku ploču da krkneš ECC module. Memorija jeste skuplja, ali postoje poslovi gde se ne prave kompromisi kad je moguće :: :: :: @bax posto si advanced user cemu koristi ECC ram van servera, dakle neki render, obrada nekog video/foto materijala, cega vec. Za servere sam citao da ispravlja neke greske na tu foru ? I jos jedno pitanje vidim da nekako ljudi uvek manje uzimaju ECC rama u odnosu na Non ECC memoriju, zbog cene ili necega drugog :) ? Thx in advance :), mogao bih ovo da izgooglam ali bi mi trebalo par sati minimum :) :: :: :: :: Pozdrav!
Hvala :). Znam ja od stranih engleski, francuski i nemacki sam sad krenuo da ucim to nije problem, nego dok nadjem xd :). Btw. da ne ispadne da se hvalim :).
Pozdrav!
:: :: Ma daj gile, pametan si dečko, engleski koliko sam primetio parlaš....ne brinem se ja za tebe :: :: :: Thx on info. Veruj mi za konkretan odgovor kao tvoj bi mi trebalo vise od 10 min googlanja :) :: :: :: :: Pozdrav!
Svaka čast ! Time i treba da se hvališ a ne hardware-om kojim razbijaš OC rezultate kao pola omladine ovde.
:: Hvala :). Znam ja od stranih engleski, francuski i nemacki sam sad krenuo da ucim to nije problem, nego dok nadjem xd :). Btw. da ne ispadne da se hvalim :) :: :: Pozdrav!
:: :: Svaka čast ! Time i treba da se hvališ a ne hardware-om kojim razbijaš OC rezultate kao pola omladine ovde :: :: :: Hvala :). Znam ja od stranih engleski, francuski i nemacki sam sad krenuo da ucim to nije problem, nego dok nadjem xd :). Btw. da ne ispadne da se hvalim :) :: :: :: :: Pozdrav!
Pretpostavljam da si francuski ucio u osnovnoj. Blago se tebi, ja sam bio primoran da ucim ruski I dan danas ne mogu da ga zamislim.
:: Hvala :). Znam ja od stranih engleski, francuski i nemacki sam sad krenuo da ucim to nije problem, nego dok nadjem xd :). Btw. da ne ispadne da se hvalim :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: Ma daj gile, pametan si dečko, engleski koliko sam primetio parlaš....ne brinem se ja za tebe :: :: :: :: :: Thx on info. Veruj mi za konkretan odgovor kao tvoj bi mi trebalo vise od 10 min googlanja :) :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
Ne, u osnovnoj je bio samo engleski, francuski ucim od kad sam bio mali negde od pete godine :). Imam burazera 3 god. stariji od mene, zna nesto i starogrckog :). Ali da se mi vratimo na temu :).
Pozdrav!
:: Pretpostavljam da si francuski ucio u osnovnoj. Blago se tebi, ja sam bio primoran da ucim ruski I dan danas ne mogu da ga zamislim :: :: :: :: Hvala :). Znam ja od stranih engleski, francuski i nemacki sam sad krenuo da ucim to nije problem, nego dok nadjem xd :). Btw. da ne ispadne da se hvalim :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma daj gile, pametan si dečko, engleski koliko sam primetio parlaš....ne brinem se ja za tebe :: :: :: :: :: :: :: Thx on info. Veruj mi za konkretan odgovor kao tvoj bi mi trebalo vise od 10 min googlanja :) :: :: :: :: :: :: :: :: Pozdrav!
HP u poslovnoj primeni je neprikosnoven ... imam njihov workstejson sa 2 xenona .. koji jos nisam kompletirao .. ali bice para i za to ..
Gile .. ECC kao sto i ime kaze je memara sa kontrolom greske .. ili narodski memara sa odsustvom greske .. jbs server ako dobijes bsod .. skupe su do bola iskljucivo zvog poslovne primene .. kao npr epson LX300 vristavas od 200e - samo zbog i jedine poslovne primene.
ecc mozes staviti i u obicne ploce pod uslovom da podrzavaju ECC module .. ali to nema smisla jer su sporije od nonECC modula ... iako ti komp nekada zabode bsod - nema stete .
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.