Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GADAN PROBLEM POMOC!!!!
STRANA 1 OD 1
nenadm GADAN PROBLEM POMOC!!!! 16.02.2007. 18:07 T3258

status: user
broj poruka: 15
IMAM INTEL PENTIUM D 805,ASUS P5ND2-SLI PLOCU,KINGMAX 512 DDR2 NA 667,WD 80 GB HARD,SAPHIRE 1200 256MB GRAFIKU,NAPAJANJE 400W CODAGEN,PROBLEM JE SLEDECI U KOJU GOD IGRICU DA UDJEM (BILIJAR,TETRIS,NFS,WAR CRAFT) POSLE ODREDJENOG VREMENA KOMPJUTER POTPUNO ZABLOKIRA I NISTA NE POMAZE OSIM RESTARTA,INSTALIRAO SAM NOVI SISTEM SKINUO NOVE DRAJVERE ALI PONOVO SVE ISTO,U CEMU JE FAZON MNOGO SE NERVIRAM :(???
HVALA NA POMOCI
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
thawar kuler 16.02.2007. 19:58 #12367

broj poruka: 7
probaj da proveris da li ti se vrti kuler, prvo u windowsu a onda i u igrici. ja sam imao isti problem sa msi 6600 platinum karticom i resio sam ga tako sto sam morao prvo da stavim driver sa diska koji je dosao uz nju pa tek onda neki noviji i na kraju sam kupio titan eagle jer stock bio uzasno los . javi sta si uradio
pozdrav

vlajkic aj da pokusamo 16.02.2007. 20:01 #12368

broj poruka: 609
neznam odakle da pocnem..ali evo kako ja to radim....naravno pod uslovom da je sve instalirano kako treba(podignut sistem,driveri itd)...memory test_ pusti ga dva tri kruga..kad zavrsi udes u bios i vidis temperaturu procesora(ovo naravno ako prodje test bez gresaka)..dalje proveris hard(ima da se skine program na wd-ovom sajtu)..ako i to prodje...pozajmi necije napajanje pa ga stavi kod sebe...ako se i dalje desava moraces ili u servis ili od nekog da pozajmljujes deo po deo pa da ides sistemom eliminacije....a ovo bi mogao pre svega da uradis( ukucas u start\run\DXDIAG pa imas tamo testove za grafiku i zvuk...proveri dali je tamo sve u redu i dali prolazi sve te testove) i jos nesto dali na tvojoj grafickoj karti ima prikljucak za dodatno napajanje?proveri i to ...aj pa javi sta si uradio

2048 Mozda je memorija? 16.02.2007. 22:05 #12378

broj poruka: 6
GoldMemory test se kod mene pokazao kao najbolji. Dok su drugi testovi prolazili bez gresaka, (slican problem sa zamrzavanjem sam imao), GoldMemory je vec posle minut - dva pokazivao more gresaka.

imarkovic pr 17.02.2007. 08:46 #12398

broj poruka: 19010
Ma, ja mislim da imas problem sa grafickom karticom, koju grafiku imas? jer, logicno je, ako ti sve radi normalno, pocnes da igras igricu, kako sam razumeo, i posle nekog vremena ti zablokira, probaj ti prvo graficku, odnesi kod ortaka ili nekog i probaj isto kao kod tebe
Slobolesku mirise na pregrevanje graficke... 18.02.2007. 08:45 #12426

broj poruka: 1
Ako ces od pocetka onda...
U BIOS-u pogledaj temperature, obrtaje ventilatora, sve zive voltaze i uveri se da nema velikih odstupanja (pre par dana sam imao slucaj da je napajanje umesto 12V na toj grani davalo oko 11.2V i sl). A moze da bude i da je ploca dobila neki `elektro-sok`.
Slazem se da zatim treba proveriti memoriju i i uraditi surface test hard diska.
Koju verziju Windows-a koristis?
Instaliraj sto azurniju verziju windowsa i drajvere za maticnu plocu.

Sto se tice graficke kartice, ja bih instalirao drajvere od proizvodjaca, jer jedino uz njih dobijes najkompletniji info o voltazama, temperaturi i obrtajima ventilatora na grafickoj. Tu verovatno postoji i opcija za warning u slucaju pregrevanja. Podesi taj nivo na recimo 60 ili 65 stepeni i vidi sta se desava. Ako ti kartica nema ventilator, moguce je da je njeno pasivno hladjenje lose i da zbog toga stalno radi blizu kriticne temperature (a pogotovo ako ti je comp blizu nekog izvora toplote, tipa radijator i sl...).
Mozda ti je slaba cirkulacija vazduha kroz kuciste? Odmah pomislim na stolove koji su `savrsenstvo od dizajna` u kojima kompjuter ne moze da dise. Ako treba, ostavi kuciste otvoreno.

Teorijski, problem moze da bude i sa zvukom. Ali ako se sve desava nakon duzeg igranja, verovatno je pregrevanje graficke.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jeske ili mozda.. 20.02.2007. 23:26 #12614

broj poruka: 46

imas bad klastere na disku pa kada sistem pozove faj sa njega - zvekete

tiva ??? 01.03.2007. 01:47 #13185

broj poruka: 116

Prvo probaj gold memory.Ako ti se desi prilikom trestiranja da zamrzne onda je ploca,ako odradi test videces da li je do memorije.Ako je memorija OK probaj da pozajmis neku grafiku i zameni u racunar. Ako ni to ne upali ostaje ti samo ploca
cecen desilo se i meni 02.03.2007. 13:15 #13283

broj poruka: 7

puko mi je komp isto tako dok je jos bio pod garancijom, pa sam, ne pitaj kako, dosao do toga da problem jedino moze da bude u grafickoj. U servisu je pukla posle nedelju dana testiranja, a ja dobio novu, i nemam problema vec skoro godinu dana, pa ti vidi, ako ti je komp pod garancijom znas sta ti je ciniti

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs