Imam xp home sp2 updatovan i hdedoh neku igru da igram i nece da instalira jer nedostaje Direct x9.C.Ok,ja odem na microsoft i skinem zadnji ,februar 9.0 c. Instaliram i komp kaze da je instalirao,a ono NISTA!! Odem da googlam i puno imaju isti problem. Kako ga resiti??? Sve ostalo radi super.
Instalirajte najsvežiji, ali, varijantu koju distribuira Microsoft, a ne izdavačke kuće na CD-ima igrica... To što grafička pripada directx-u 7 ili 8... nije bitno, iako ona ne može da prikaže ono što directx 9 pruža, rešava se problem što neke od igrica neće da se instaliraju - ako nije instaliran i direct x bez obzira da li grafička to podržava ili ne. Problem sa instaliranjem directx9-over-directx9 (dakle, isti broj ali različite varijante) nije stavrno nov i nije baš redak. Probaj sa system restore-om, ili directx eradictor-om... tj. nekim od programa koji deinstalira directx u potpunosti, pošto to više Microsoft ne nudi kao mogućnost u novijim verzijama directx-a. Inače, izgleda da ih treba instalirati u Safe Modu.... Ako ne uspeš da ga `iščupaš` zasebnim programom - onda, jedino preinstaliranje sistema može da reši problem.
LEPO PIŠE NA SVAKOM INSTALACIONOM PROZORU DA POGASITE SVE PROGRAME PRE POÃETKA INSTALACIJE!!! O B A V E Z N O sve antivirus, spajverove i ostale zezalice od programa kao i TRS programe, a ako niste sigurni koji TRS program se sme isključiti a da ne krahira sistem, restartujte i sa F8 u bootu izaberite opciju 1. Ovo se odnosi na Win XP, a pogotovo na SP2. Za ostale Win izaberite opciju sa minimalnim SAFE...! Startujte setup 9c i sve ce biti OK po restartu! INACE KAD SE IGRAJU IGRICE POŽELJNO JE ISKLJUÃITI ANTI...PROGRAME!!! NARAVNO, DIRECT X SE SKIDA SA MICROSOFTOVOG SAJTA. JOŠ NEŠTO, POŽELJNO JE PRETHODNO INSTALIRATI DIREDT X 6 RUNTIME... Misha
:: LEPO PIŠE NA SVAKOM INSTALACIONOM PROZORU DA POGASITE SVE PROGRAME PRE POÃETKA INSTALACIJE!! :: O B A V E Z N O sve antivirus, spajverove i ostale zezalice od programa kao i TRS programe, a ako niste sigurni koji TRS program se sme isključiti a da ne krahira sistem, restartujte i sa F8 u bootu izaberite opciju 1. Ovo se odnosi na Win XP, a pogotovo na SP2. Za ostale Win izaberite opciju sa minimalnim SAFE... :: Startujte setup 9c i sve ce biti OK po restartu :: INACE KAD SE IGRAJU IGRICE POŽELJNO JE ISKLJUÃITI ANTI...PROGRAME!! :: NARAVNO, DIRECT X SE SKIDA SA MICROSOFTOVOG SAJTA :: JOŠ NEŠTO, POŽELJNO JE PRETHODNO INSTALIRATI DIREDT X 6 RUNTIME.. :: Misha Sve sam ovako uradio i ponovo nece!! Imas li kakvu ideju da nesto uradim???
Ako si sve uradio po gornjem, onda imaš problem hardwersko-softwerske prirode!!! Inače, problemi ove i slične prirode se pojavljuju kod *sklepanih* konfiguracija na kredu ili na AKCIJA prodaji!!! Kod ispravno složenih konfiguracija i dobro instaliranog sistema, to se ne dešava! Simptom je karakterističan za ploče sa integrisanom grafikom (oko 70%) i masa igrica neće da radi... Ovo važi i za većinu ATI grafičkih,samo koje ne rade u AMD okruženju! ATI+AMD=OK ATI+INTEL=? TREBA IMATI NA UMU DA ATI GRAFIÃKE PRAVI AMD!!!... Misha
Znaš šta, kad čovek dođe u situaciju da je sve uradio a i dalje ima problem, onda ima samo još jedno da uradi... da njega nema a problem nek se bavi sam sa sobom. Jesi li našao program directx eradictor ili neki drugi program koji deinstalira direct x (od verzije 9, naravno) i to odradio na svom windows-u? Ako to ne uspe, reinstalacija windows-a, NE GAŽENJE STARE INSTALACIJE, nego dobri stari format c:, pa sveža instalacija winxp sp2 + autopatcher. Ili skidaj sa sajta update-ove sam. I, imaćeš novi dirx. AKo tada ne radi, onda je stvarno u pitanju hardver.
P.S. AMD ne pravi ATI. Samo mu je otkupio deo deonica, plativši ih kredom i delom svojih deonica. U budućnosti, saradnja će nešto da izrodi, ali, u prošlosti.... čista besmislica.
Pa sta ja znam masina i nije dobra a i nije tako losa Intel p4 3.07 NVidia ge force 7200 256 512 MB ram XP home SP2 originalan(nemacki) 250 sata hd (WD) Sve super radi igram najnovije igrice i przi(ne na najvisoj teksturi)ali zadovoljan sam. Inace ne igram pucacke igre i to. Od svega sto sam probao jedino nece novi Sims to life! Pozdrav!!!!
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647265. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.