Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Preporuka, na koliko hertza?!
STRANA 1 OD 1
PCoprema Preporuka, na koliko hertza?! 16.02.2007. 02:43 T3253

status: user
broj poruka: 292
Koje je optimalno(native) osvezenje preporucljivo za 1280x1024? Koliko `Hz` za to propisuju NUTEK,TCO`03,ISO,MPRII...standardi.Sta u ulazi u procenu, sto vise to bolje ili i ostrina slike,odsjaj...koji se time menjaju. U pitanju su sledeci relevantne komponente: Sony Flat-CRT 21` FD Trinitron E530, KVM switch Digitus OC12, 3dfx Voodoo5 5500 64MB AGP 4x.

Thanks
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic .. 16.02.2007. 11:15 #12339

broj poruka: 19010
Nemas preporucljivo osvezenje za monitor, jednostavno ides do maximuma koliko moze graficka i monitor da podrze, za tu rezoluciju i taj monitor maximum je 100hz, imam taj monitor, ja drzim 1024 na 140hz vec 2god, mislim, ne moze ti se nista desiti s monitorom, to je profesionalna serija..
Pisko Kartu čitaj, seljaka pitaj 16.02.2007. 18:16 #12362

broj poruka: 6650
Sve ispod 85Hz, je loše za oči (iako to pričaju tek za 75Hz, ali...), a analogno tome, što više hz-a, to bolje.
Ali, ne lezi vraže. Primetio sam da na nekim Samsung ali i LG modelima (crt), koji kao, dozvoljavaju 100Hz ili više, slika u stvari bude lošija nego na nešto manjoj frekvenciji. Luckasto, ali (subjektivno) istinito. KAO da malo lažuckaju o mogućnostima refresh rate-a... tako ti je moj savet, da lepo probaš sam i veruješ svojim očima.

Možda se nisam dobro izrazio - i nisam - o kvalitetu slike se ne radi, već o osećaju u očima kad se posmatra monitor. Ko ne razume o čemu govorim, neka refresh rate spusti na 60Hz, malo bleji u monitor a malo više odmah pored njega (npr. u njegov rub) a zatim neka digne refresh rate na 85 ili više Hz, i videće o kom osećaju u očima govorim.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs