Ma, danas vise nista nije future proof. Al u svakom slucaju sluzice te dosta godina. Samo ako imas kinticu. Samo bih ja cekao jos malo, ipak je to sveza karta. Da ne bude ko sa 470, spadne cena 150 evra :D
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
sve na maksimumu sa AA da imas 30+ FPS miran si 2-3 godine sigurno. Mada ko zna sad se sve igre rade uporedo sa konzolama pa obicno nisu nesto zahtevne pa lete i na dosta slabijim kartama.
Nikad neces biti miran, uvek se pojavi nesto novo sto ce te vuci da kupis. Jbg, takav ti je ovo hobi. Skup i neisplativ.
Niko ne moze da ti kaze sa sigurnoscu koliko ces biti tacno miran. Sutra moze da se pojavi igra koja cak ni ta karta ne moze da je gura u fullu, jer je ta igra navodno neoptimizovano djubre. Nije ona neoptimizovana, to je sve taktika da bi se ove skuplje karte prodavale. I zbog te igre ce se pojaviti GTX 680 4 GB DDR6 DX 12 koji je fazon napravljena bas za tu igru. U prevodu, sviranje djokice.
Uglavnom, nikad se ne uzima najjaca trenutna karta na trzistu, zato sto u tom trenutku kosta mnogo vise nego sto vredi, a za mesec-dva joj cena pada drasticno.
A i ne vidim potrebu za tako jakim grafikama, kad i HD 6850 ili GTX 460 1 GB moze da gura apsolutno svaku igru na MAX.
Onaj komp sa athlonom 5200+ od kog sam hteo da napravim ,po vasim savetima, prelazno resenje za gaming, sam prodao komsiji za 200 eura sa samsung crt monitorom. Zajedno sa tim parama imam oko 600 evrica u steku, a za mesec dana bice blizu 900, ako mi ponovo ne prezubi auto:D Do tada ce valjda i kod nas biti solidna ponuda sandy bridge ploca i procesora, pa sam vec poceo da pravim kombinacije sta bih mogao da uzmem. Nije malo 300 eura za grafiku, pa zato pitam sta se moze ocekivati od nje u buducnosti. Koliko po vama kartice gube na vrednosti godisnje?
Dosta se gubi u tom višem segmentu, Za godinu dana svoju kartu možeš da prodaš za 60-70% onog što si platio, zavisi naravno i od toga šta je u međuvremenu novo izašlo. Osim ako je neka vanredna situacija, ko ona prošlogodišnja ATI dominacija kad su se karte prodavale i za veće pare od onih po kojim su kupljene.
Međutim, koliko god ona vredela na oglasima, karta od 300e kroz godinu dana i dalje će da ti tera igre bez muke.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Tri do šest meseci. Kako su počeli možda i manje. To ti je isto kao isa kolima. Golf MK 1 je trajao deset godina, Golf MK II 9 godina, Golf 3 šest godina, Golf 4 pet godina, Golf pet 5 godina . Videćemo koliko će trajati Golf 6. Sve je to žrtva tehnologije. Niko više ne zna koliko će trajati novo parče hardvera. Softver je počeo rapidno da se ubrzava u odnosu na hardver, tako da nema pravila.
Fino bi se uklopila u i5 2500k + neka prosecna ploca. Dok sandy stigne kod nas valjda ce izaci i gtx 560 pa cemo da vidimo kako stoje stvari. Da mi je plata 300 eura veca kupio bih je bez razmisljanja :D
Pazi, momče, sa takvim razmišljanjem ne bi trebao da kupuješ ovu, 580, 69xx kartice, nikako. To ne ide zajedno. Ili spiskaj pare i ne žali, ili promisli pa ih nećeš spiskati na najskuplje kartice, jer ne vredi. A nekom vredi, ali on sigurno ne razmišlja da li se to novčano ne isplati, već da li je ili ne, dobio ono što voli i što misli da mu treba u igrama, potpisima konfi na forumima, grejanju sobičaka, svašta nešta.... U ovom sportu važi ona narodna: ko visoko leti, nisko pada. U padu cena najviše gube oni koji su najviše platili. Da li su za to nešto dobili i koliko će to da bude validno, kocka je. Bačena.
pisko,svaka ti cast!!!odavno nisam procitao realniji odgovor...
CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB BLACK SAMSUNG2233BW
:: Pazi, momče, sa takvim razmišljanjem ne bi trebao da kupuješ ovu, 580, 69xx kartice, nikako. To ne ide zajedno. Ili spiskaj pare i ne žali, ili promisli pa ih nećeš spiskati na najskuplje kartice, jer ne vredi. A nekom vredi, ali on sigurno ne razmišlja da li se to novčano ne isplati, već da li je ili ne, dobio ono što voli i što misli da mu treba u igrama, potpisima konfi na forumima, grejanju sobičaka, svašta nešta... :: U ovom sportu važi ona narodna: ko visoko leti, nisko pada. U padu cena najviše gube oni koji su najviše platili. Da li su za to nešto dobili i koliko će to da bude validno, kocka je. Bačena :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Apgrejd sa preskota 2.8ghz starog skoro sedam godina na sandy mi je neminovan. Pitanje je samo sta ce u datom momentu, za oko mesec dana, biti best buy. Mnogo je 300 evrica, mada gledam na netu da ce gtx 560 biti oko 250, tako da cemo videti na koju stranu ce kocka pasti. U svakom slucaju cu konsultovati vas kolege pre kupovine. Ipak je vise glava pametnije je od jedne:D
Kad se pojavi Crysis 2 sve što je Single GPU ide na kolena. Kao i prošli put. Zapravo u to vreme je otprilike i počelo uparivanje. I gomila koja tvrdi što ga je igrao na 8800 GT(S)(X) u 1680 sa High setovanjima. ...o da
gde si procirao o zahtevnosti Krize 2? Ja sam bas gledao neke klipove gde developeri pricaju da kriza 2 nece biti zahtevna kao kec sto je bio u svoje vreme...
mozda si ti vidovit?
:: :: Kad se pojavi Crysis 2 sve što je Single GPU ide na kolena :: Kao i prošli put :: Zapravo u to vreme je otprilike i počelo uparivanje :: I gomila koja tvrdi što ga je igrao na 8800 GT(S)(X) u 1680 sa High setovanjima :: ...o d :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.