Drugar sastavio kompjuter, kuciste 7011 lc power 420w i powercolor 5750 ali na tome napajanju nema 6 pinski konektor. Sto je najgore nema se gde ni kupiti trenutno. Koliko bi to kostalo otprilike? Sta raditi dalje?
Dal je moguce da uz novi dwdrw ne ide sata kablic nego i to mora dokupiti posto je sa plocom dobio samo jedan kablic.
ne sećam se da sam ikada dobio kabl uz kupljen ATA/SATA uređaj. Sem, kada sam kupovao ASUS CDRW hde se dobijao i ATA33 kabl, kao i fini metalni kalauz za otvaranje vratanaca.
EDIT: da, moguće ga je kupiti odvojeno.
Što se tiče 6-pinskog kabla za napajanje grafičke karte trebalo bi proveriti da li to napajanje može da potera uopšte ostatak konfiguracije pre nego što se uopšte kupuje.
da ne poverujes sve kupovao u istoj radnji i ne kazu da treba 6 pinsko napajanje i sata kablic.
U nedoumici je drugar zato sto je kupio 5750 powercolor 512mb i platio 10700 a kasnije video u viphouse saphire green 1gb za 11000. Dali je ofa saphire bolja mnogo od powercolor?
Pa ako je tolika razlika, tj smesna, uvek bih isao na Sapphire. Ozbiljan je to saradnik ATI-ja. A st ose tice kablica, to je velika pljacka. Sram ih bilo, to se desilo mom ortaku sa istom grafickom pre neki dan, a niko mu nije pomenuo to. Samo bih im vrati oracunar i rekao da ovo ne radi. U inat... misle da su ljudi ovce.
A taj kablic, 2x molex sa jedne a 6pin sa druge kostao posle 300din. PLJACKA. I treba da uvedu pdv od 18% na racunare pa da se mal osmire ovi giga mega tera tronovi.
Ja sam uz 4890 dobio taj kablic regularno.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
@Nikolape80 Nemoj se bas toliko uzdati u Sapphire... PowerColor je sasvim ok brend! Jedino zbog memorije... Zna se koji proizvodjac je dobar... HIS, HIS i samo HIS...ali ga u serbistanu naci neces :/ __________________________________________________________ Velg Bort Livet
moguće je. Mada, pravi trgovac bi probao da ti proda i kabl za šporet, USB kabl za štampač, SATA kabl za DVD, 6pinski kabl za grafiku itd.
Ne dolaze sve ploče sa više kablova, što je ploča jeftinija, to je i prateća oprema skromnija. Tako i luksuzna pakovanja matičnih ploča dolaze sa nekoliko SATA kablova.
Sad, ako su ti na PC Berzi rekli da će to da radi, možda je trebalo da ti oni kažu da to napajanje u tom kućištu nema 6pinski kabl, jer se pretpostavlja da će napajati neku office integrušu ili stariju ploču sa kartom koja ne zahteva dodatnu struju.
Ako je kupovao pre praznika, moguće da su propustili da ponude, gužva je bila svuda i svima.
Ufff... Do duše, odavno, 23.12. ja sam kod njih kupio
05.01.2011. 22:55
status: user broj poruka: 4228
5750 1Gb PC za 9.499.
Nema tu (sada) nedoumice, samo kajanje. Brže-bolje neka on nabavi te kabliće koji fale, pa nek uposli tu karticu nekom od ovih flash igrica čije vizit-adrese Raić sipa po forumu za dž.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.