Taj procesor kuca na 2.6 i samo retki primerci prolaze stabilno 3.2Ghz. Kad kazem stabilno mislim na podesavanje svih parametara perfektno da bi se to ostvarilo, a osoba koja ne zna da li ce da oseti razliku ako klokuje po meni ni blizu nije u stanju da to sve podesi bez necijeg nadzora.
kad kazem nadzora mislim bukvalno da mu neko stoji iznad glave a ne da klokuje i postavlja oc temu ovde pa prepisuje settings-e.
Ja moj 5200+ sam nagurao do 3.0ghz i sve preko morala je voltaza da se dize. To sam cisto probao da vidim dokle moze inace radi mi na defalut. Keep cool, keep al the power.
@ ISH i to sto kazes, nasle mi se dobra memorija i ploca pa je i CPU isao umalo do 3.6, nego alal ti vera i svaka ti cast za sluske, priznajem bio sam malko skeptican pa sam uzeo djx-03 jer su jeftinije ali kako da kazem **** kevu, zvuk extra, izolacija jako fina, totalno necekivano za 1650din, probao sam ih na jednoj zurci i stvarno samo reci hvale, sad mi krivo sto ne uzeh djx-05
@ ACO teraj to gore, moj je bio na 1.6V
@bosh povecava se voltaza, a samim tim i T pa zato, mada mali je % umrElih procesora
kontam ja da se klokovanjem povecava t....pitam jer npr da ga klokujem na 3.0 i da t bude 50-55c opet nije puno....jer moj proc moze najvise do 75c tu je kraj....zato sam pitao..jer mism da 5 -10 c ne igra veliku razliku....?
Posto imas staru i prilicno sporu kartu za danasnje standarde, taj X2 ce i na defaultu izvuci max iz nje. Da imas nesto tipa 8800GT/4850 il brze gusio bi karticu pa bi overklok i imao smisla (Psto se tice igranja igara, ako se bavis necim drugim osim toga onda klokuj). Al vidim i da nemas iskustva sa OC tako da bolje menjaj i cpu i gpu kad skupis kintu... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 833 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
:: :: kontam ja da se klokovanjem povecava t....pitam jer npr da ga klokujem na 3.0 i da t bude 50-55c opet nije puno....jer moj proc moze najvise do 75c tu je kraj....zato sam pitao..jer mism da 5 -10 c ne igra veliku razliku.... ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.