Dakle imam kamkorder koji osim kompozitnog ima i ovaj KOMPONENTNI izlaz. Slika sa kompozitnog izlaza je bedna da bednija ne moze biti, iako je kamkorder full hd sa vrhunskim avchd zapisom. Zato postoji taj YPbPr izlaz da bi se dobila kvalitetna slika i na analognim uredjajima sa istim takvim YPbPr ulazima. Posto mi nije bitno da gledam sliku iz kamkordera na nekom displeju (inace bih za to koristio njen HDMI izlaz) već mi je potrebno da na više od 15 metara udaljenom kompjuteru obavljam live streaming, potrebna mi je capture kartica sa ovakvim ulazima (za minimalno 480i ili 480p rezoluciju), i koja radi sa standardnim drajverima koje ce prepoznati vecina programa za capturing.
Već me boli glava od surfovanja, jer proizvodjaci najcesce predstavljaju uredjaje kao čudesa koja će mi promeniti kvalitet života, a nigde ne vidim jasno ono što mi treba. Dodatno me zbunjuje to što su neke sprave reda 60-70 eur, a druge reda 160-250 eura, a navodno rade slične stvari.
Dakle, ovo moje pitanje nije za prosecnog korisnika, nego za one koji su imali iskustva sa ovim problemom. Znači stvar je jednostavna - treba mi kartica sa YPbPr ulazom, koja ce mi omoguciti snimanje u standardnim capture programima, ali najmanje u rezoluciji 720x480.
Alternativa bi mi bila bilo sta sto konvertuje YPbPr signal u nesto sto mogu spojiti na firewire ulaz kompjutera, kao da imam kamkorder za firewire izlazom.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.