Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Koji monitor kupiti
STRANA 1 OD 1
simsic Koji monitor kupiti 02.01.2011. 02:24 T32311

status: user
broj poruka: 22
Ja sam vec nesto gledao ali zanima me vase misljenje.
Koji su vama favoriti?

Sta treba da ima:

- DVI, HDMI ne mora
- TFT ili LED (naravno bolje LED ali mislim da je malo para...)
- Ne manje od 22`
- Svi proizvodjaci su u opticaju, izgled nije presudan
Igram igrice tako da mi je dosta vazno kako radi u tom segmentu, bilo bi dobro 2ms ali ako vi kazete da ce me zadovoljiti i sa 5ms onda ok
Cena od 120 do 170e

hvala unapred

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djuroue1 Re: Koji monitor kupiti 02.01.2011. 03:06 #278650

broj poruka: 1156
Analogni ali ekstra slika-drug ga ima http://www.itsvet.com/proizvod/philips-220e1sb/comp_comp_monitor/12/1577
112e stvarno dz ili ovaj-odlicno izgleda http://www.itsvet.com/proizvod/lg-e2260s-pn/comp_comp_monitor/9/2475 e kakva je slika to nznm ali ima dobru specifikaciju

A dvi recimo ovaj 179e http://www.itsvet.com/proizvod/lg-e2250t-pn-led/comp_comp_monitor/9/2002
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

WD Blue 320gb

Sky Star 2

:: Ja sam vec nesto gledao ali zanima me vase misljenje
:: Koji su vama favoriti
::
:: Sta treba da ima
:: - DVI, HDMI ne mor
:: - TFT ili LED (naravno bolje LED ali mislim da je malo para...
:: - Ne manje od 22
:: - Svi proizvodjaci su u opticaju, izgled nije presuda
:: Igram igrice tako da mi je dosta vazno kako radi u tom segmentu, bilo bi dobro 2ms ali ako vi kazete da ce me zadovoljiti i sa 5ms onda o
:: Cena od 120 do 170
:: hvala unapre
MaliAbner MONITOR !!! 02.01.2011. 04:43 #278663

broj poruka: 7769
E vidis u startu si pogresio...

MONITOR je jedina komponenta sistema na kojoj NE SMES NIKAD da stedis posto je on jedina komponenta koja je u stalnoj interakciji sa tvojim ortganizmom, tj culom vida...

Ako zelis da pokvaris oci onda ces tu da se pristedis i zajebes stvar do daske...

Razmisli o tome, ne gledaj na stvar kao napaljeni klinci koji ce za grafiku da daju 500E a onda je povezu sa monitorom od 120-170E, sto je definitivno pogresno...

I JOS NESTO MONITOR NIKAKO NE KUPUJ NA PREPORUKU, SVE TE PREPORUKE UZMI SA REZERVOM POSTO NAM IZGLEDA CULO VIDA NIJE SVIMA JEDNAKO...
ZNACI PREPORUKE SHVATI SAMO KAO SMERNICE KOJE CE TI POSLUZITI STA DA GLEDAS I NISTA VISE JER SAMO TVOJE OCI MOGU DA PRESUDE STA CES DA UZMES I TO TI JE APSOLUTNA ISTINA...

I DA PONOVIM ZA MONITOR NEMOJ DA ZALIS PARE I NIKAKO NEMOJ DA CICIJASIS AKO TREBA PRICEKAJ DOK NE SAKUPIS JOS MALO PARA I NIKAKO NE KUPUJ DJUBRAD OD 120-170E !!!

TO SU MONITORI ZA INTERNET KAFE-e I IGRAONICE GDE CE NEKO GLEDAJUCI U NJIH DA PROVEDE MAKSIMUM PAR SATI, NISU TO SPRAVE ZA POLUDNEVNI ILI NE DAJ BOZE CELODNEVNI RAD.

Tomato Republic Of Serbia !!!

Pisko Sinko! 02.01.2011. 09:32 #278680

broj poruka: 6651
Post ti je u totalu u duhu Petronija i onog malog pileta matematičara....!

... pa će na kraju ipak, da kupi jeftiniji monitor jer za skupi verovatno nema para.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Evo ti jedan svež utisak 02.01.2011. 10:34 #278684

broj poruka: 9006
Uzeo sam ovaj nedavno i akao ga par dana
http://www.emmi.rs/monitori-monitor-24-benq-g2420hdb.11.html?productId=11668

Izrada dobra i lepo izgleda, 24`` je ok veličina za fullHD, dobar za igre i filmove i ima DVI, prosijavanja ima zanemarljivo malo uz gornju ivicu.

Ima i LED verzija za koju mi se u prodavnici učinilo da ima prilično lepšu sliku ali verovatno ti je skupa. Ovo ti je sasvim dobro za te pare što misliš da daš.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Gare87 Re: MONITOR !!! 02.01.2011. 12:55 #278705

broj poruka: 4710
auuuuu druze, ali si ti omasio, ali bas mnogo si omasio, kako be djubrad, dal si be lud? :)
Ja sam uzo ovaj LG 20` i monitor je perfekcija, boje, kakvo bolenje ociju, od toga nema nista, u svakom pogledu je odlican monitor, platio ga oko 9 i nesto hiljada, hehe djubre od 170e!?!?!? WTF??? Ima da se proberu monitori u srednjem segmentu koji su super, i ne mora za njega da izdvajas 200e+ ako ti nije neophodno monitor veci od 22`(primera radi).

Inace vezano za odgovor na temu, ako hoces da izdvojis bas kintu za monitor sto veci full hd, onda uzmi neki 24` i uzivaj batice, imas et orecimo LG, VS, PHIL.....et oza njih mogu da kazem da su dobri monitori u koje sam buljio i nema ghostova, odziv je dobar, boje, kontrast i sve, samo gledaj kad uzimas da ima sto veci onaj pravi kontrast i dobro da je osvetljen, da ne probija svetlost kod ivica itd...... rspitaj se vec i pogledaj ovde na forumu.....

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Gigabyte GV-NX88T256H rev 1.0
OCZ MXS-PRO 600W

:: E vidis u startu si pogresio..
:: MONITOR je jedina komponenta sistema na kojoj NE SMES NIKAD da stedis posto je on jedina komponenta koja je u stalnoj interakciji sa tvojim ortganizmom, tj culom vida..
:: Ako zelis da pokvaris oci onda ces tu da se pristedis i zajebes stvar do daske..
:: Razmisli o tome, ne gledaj na stvar kao napaljeni klinci koji ce za grafiku da daju 500E a onda je povezu sa monitorom od 120-170E, sto je definitivno pogresno..
:: I JOS NESTO MONITOR NIKAKO NE KUPUJ NA PREPORUKU, SVE TE PREPORUKE UZMI SA REZERVOM POSTO NAM IZGLEDA CULO VIDA NIJE SVIMA JEDNAKO..
:: ZNACI PREPORUKE SHVATI SAMO KAO SMERNICE KOJE CE TI POSLUZITI STA DA GLEDAS I NISTA VISE JER SAMO TVOJE OCI MOGU DA PRESUDE STA CES DA UZMES I TO TI JE APSOLUTNA ISTINA..
:: I DA PONOVIM ZA MONITOR NEMOJ DA ZALIS PARE I NIKAKO NEMOJ DA CICIJASIS AKO TREBA PRICEKAJ DOK NE SAKUPIS JOS MALO PARA I NIKAKO NE KUPUJ DJUBRAD OD 120-170E !!
:: TO SU MONITORI ZA INTERNET KAFE-e I IGRAONICE GDE CE NEKO GLEDAJUCI U NJIH DA PROVEDE MAKSIMUM PAR SATI, NISU TO SPRAVE ZA POLUDNEVNI ILI NE DAJ BOZE CELODNEVNI RAD
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
nikolape80 Re: Evo ti jedan svež utisak 02.01.2011. 13:59 #278726

broj poruka: 453
E pa Raicu druze, izgleda da smo se opet poklopili :))
Ja sam uzeo Benq G2420HDBL pre neki dan, i iskreno sam odusevljen slikom. Iskreno meni jak kontrast zamara oci, a ovaj ima jak kontrast prilicno. JEdino cime nisam zadovoljan je raspored tastera menija, koji nocu malo tesko koristis.
I ako dublje udjem u zamerke, crna mi se ne dopada najvise, tj nije najcrnja. U mraku se vidi pozadinsko osvetljenje, koristio dynamic contrast ili ne. Inace mi je povezan na HDMI preko DVI, posto je HDCP kompatibilan (za one koje to zanima).

Ako postoji neka kalibracija crne, raspolozen sam da naucim : )

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

:: Uzeo sam ovaj nedavno i akao ga par dan
:: http://www.emmi.rs/monitori-monitor-24-benq-g2420hdb.11.html?productId=1166
:: Izrada dobra i lepo izgleda, 24`` je ok veličina za fullHD, dobar za igre i filmove i ima DVI, prosijavanja ima zanemarljivo malo uz gornju ivicu
:: Ima i LED verzija za koju mi se u prodavnici učinilo da ima prilično lepšu sliku ali verovatno ti je skupa. Ovo ti je sasvim dobro za te pare što misliš da daš
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Re: Evo ti jedan svež utisak 02.01.2011. 14:35 #278732

broj poruka: 9006
Jeste, crna nije sigurno crna kao što je bela sigurno bela u reklamama gde deca šmrču čaršave, ali bar nema onog smorng probijanja sa strane, i to je nešto. I kontrast može da se našteluje po volji uz malo cimanja.
Par dana je stajao kod mene čisto da ga probam, sad je udobno okačen na zid na nekoj HTPC mašini koja igrom slučaja nema DVI, niti sam nabavljao kabl iz pa nisam ni probavao da primetim tu čuvenu Analogno-Digitalnu Sezampro Razliku.

U svakom slučaju bolji je nego što sam očekivao, kudos za Benq i sasvim pristojan 24`` DVI monitor od 175€.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: E pa Raicu druze, izgleda da smo se opet poklopili :)
:: Ja sam uzeo Benq G2420HDBL pre neki dan, i iskreno sam odusevljen slikom. Iskreno meni jak kontrast zamara oci, a ovaj ima jak kontrast prilicno. JEdino cime nisam zadovoljan je raspored tastera menija, koji nocu malo tesko koristis.
:: I ako dublje udjem u zamerke, crna mi se ne dopada najvise, tj nije najcrnja. U mraku se vidi pozadinsko osvetljenje, koristio dynamic contrast ili ne. Inace mi je povezan na HDMI preko DVI, posto je HDCP kompatibilan (za one koje to zanima)
djuroue1 Jjj 02.01.2011. 14:37 #278733

broj poruka: 1156
nisam ja bas za taj benq,mada ga nisam koristio ipak mi je iza philipsa,samsunga,lg itd...Najbolje je da udje u radnju gde ima 10 upaljenih monitora i da uporedi.Mi kad gledamo u jedan monitor kazemo da je ekstra a kad ga uporedimo sa drugim onda se razocaramo.Mada je ta srednja klasa slicna.Ja bih opet jurio neki philips led al naravno upali ga u radnji.
AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock

Asus M4A785TD-V-EVO

Mushkin 2x2 gb 2000mhz

Gigabyte GTX 260OC
684/1368/2200 121gb/s

WD Blue 320gb

Sky Star 2
nikolape80 re 02.01.2011. 14:57 #278741

broj poruka: 453
imas na benchu review ovih monitora, HD i HDBL. Lepo su odradjeni, i sam autor napominje da je na njega ostavio jedino bolji utisak neki samsung BX.. i td. koji kosta prilicno, i verzija je sa tunerom. Nisam ni ja kupio monitor tek tako, nego sam ga uporedjivao sa ostalima pored, doduse ne na istoj masini ali na istim pozadinama. I prilicno je bolje izgledala slika u odnosu na recimo samsung P2370, ili viewsonic 2450-Led

Pozdrav.

Thermaltake Bach Vx
PSU Chieftec 550W
ASUS P7P55D
Intel Core i5 750@2.66 Ghz
Thermaltake Max Orb
Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor

Mortificat Re: 02.01.2011. 15:02 #278742

broj poruka: 3519
Evo ako hoćeš baš LED onda ovaj: http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2450wm-led/comp_comp_monitor/14/2322
Evo ti i recenzija: http://www.benchmark.rs/benchmark-testovi/displeji/test-viewsonic-vx2450wm-led.html

EDIT: Sad vidim da ti je budžet do 170e, pa onda recimo ovaj: http://www.itsvet.com/proizvod/viewsonic-vx2250wm/comp_comp_monitor/14/2168

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

Ivan012345 +1 02.01.2011. 15:31 #278744

broj poruka: 228
za ViewSonic
Zdebeli Re: Re: MONITOR !!! 02.01.2011. 16:55 #278758

broj poruka: 1383

:: auuuuu druze, ali si ti omasio, ali bas mnogo si omasio, kako be djubrad, dal si be lud? :
:: Ja sam uzo ovaj LG 20` i monitor je perfekcija, boje, kakvo bolenje ociju, od toga nema nista, u svakom pogledu je odlican monitor, platio ga oko 9 i nesto hiljada, hehe djubre od 170e!?!?!? WTF??? Ima da se proberu monitori u srednjem segmentu koji su super, i ne mora za njega da izdvajas 200e+ ako ti nije neophodno monitor veci od 22`(primera radi)
:: Inace vezano za odgovor na temu, ako hoces da izdvojis bas kintu za monitor sto veci full hd, onda uzmi neki 24` i uzivaj batice, imas et orecimo LG, VS, PHIL.....et oza njih mogu da kazem da su dobri monitori u koje sam buljio i nema ghostova, odziv je dobar, boje, kontrast i sve, samo gledaj kad uzimas da ima sto veci onaj pravi kontrast i dobro da je osvetljen, da ne probija svetlost kod ivica itd...... rspitaj se vec i pogledaj ovde na forumu.....
:: Intel q8200 2.3GH
:: Gigabyte GA-ep35-ds3
:: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH
:: WD3200AAK
:: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1.
:: OCZ MXS-PRO 600W
:: :: E vidis u startu si pogresio..
:: ::
:: :: MONITOR je jedina komponenta sistema na kojoj NE SMES NIKAD da stedis posto je on jedina komponenta koja je u stalnoj interakciji sa tvojim ortganizmom, tj culom vida..
:: :: Ako zelis da pokvaris oci onda ces tu da se pristedis i zajebes stvar do daske..
:: :: Razmisli o tome, ne gledaj na stvar kao napaljeni klinci koji ce za grafiku da daju 500E a onda je povezu sa monitorom od 120-170E, sto je definitivno pogresno..
:: :: I JOS NESTO MONITOR NIKAKO NE KUPUJ NA PREPORUKU, SVE TE PREPORUKE UZMI SA REZERVOM POSTO NAM IZGLEDA CULO VIDA NIJE SVIMA JEDNAKO..
:: :: ZNACI PREPORUKE SHVATI SAMO KAO SMERNICE KOJE CE TI POSLUZITI STA DA GLEDAS I NISTA VISE JER SAMO TVOJE OCI MOGU DA PRESUDE STA CES DA UZMES I TO TI JE APSOLUTNA ISTINA..
:: :: I DA PONOVIM ZA MONITOR NEMOJ DA ZALIS PARE I NIKAKO NEMOJ DA CICIJASIS AKO TREBA PRICEKAJ DOK NE SAKUPIS JOS MALO PARA I NIKAKO NE KUPUJ DJUBRAD OD 120-170E !!
:: :: TO SU MONITORI ZA INTERNET KAFE-e I IGRAONICE GDE CE NEKO GLEDAJUCI U NJIH DA PROVEDE MAKSIMUM PAR SATI, NISU TO SPRAVE ZA POLUDNEVNI ILI NE DAJ BOZE CELODNEVNI RAD
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
Hteo-ne hteo Abner je u pravu.

Ima ovde postova gde kupuje neko 1000e+ komp, neki monstrum od procesora, graficka takodje, cl1 memerija itd, iako nista od toga nece iskoristiti, a monitor od 200e ili manje.
Ljudima je bitnije da im igra ide 5 fps-a vise, nego da izdvoje pare za bolji monitor, a isto je tako i zanemaren kvalitet zvuka.

Ako planiras da provodis dosta vremena za kompom, onda stekaj pare ko sto ti covek rece. S razlogom se prave razni paneli. Neki graficari bi sad umro od smeha da mu kazes kako je tn panel dobar, jel reprodukcija i kvalitet boja jednostavno ne moze da se poredi sa ips-om. Zato i postoje monitori od 100-600e sa istom dijagonalom, ali ljudi ne znaju koja je razlika pa gledaju cenu.

Ko sto kazu ameri `Ignorance is bliss ` (ne mogu sada da nadjem adekvatan prevod).
Dobar je tn dok se ne naidje na bolje (posebno ako se prelazi sa nekog obicnog crt-a). Najbolje bi bilo da svi imamo pare za ips, ali je realnost nesto drugo.

Srecna kupovina
vladarko Re: Sinko! 02.01.2011. 17:28 #278769

broj poruka: 4228
@Pisko

Sofronije Leghorn

Pozdrav!

Vlada

:: Post ti je u totalu u duhu Petronija i onog malog pileta matematičara....
:: ... pa će na kraju ipak, da kupi jeftiniji monitor jer za skupi verovatno nema para
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs