Drugari, sta mislite o kartici iz naslova. Nasao sam je za 13700 RSD. Kako ce se uklopiti sa ostatkom konfiguracije Maticna - Asus M4A77 Procesor - AMD Athlon II X2 250 RAM - Kingston HyperX DDR2 1066Mhz 4X1Gb Napajanje - LC Power 6650GP3 Monitor - LG W2240S-PN Hvala u napred.
Mozda je skupo kako kazes Raicu medjutim nisam nasao jevtinije iako sam zvao sve vece i poznatije radnje u BG. Pre izvesnog vremena sam postavio kada sam sklapao pomenutu konfiguraciju postavio sam temu u vezi grafike pa sam dobio vise odgovora da bi se HD4770 ili jos bolje 5770 dobro uklopile u istu. Posto tada nisam imao dovoljno love stavio sam staru azdaju EAX1950XTX i ona je jedno vreme zadovoljavala potrebe gaminga. Iskrsla mi je prilika i istu sam prodao a ko za inat na oglasima nema ni jedne polovne 5770 da mi odgovara (ima jedna bez garancije) a do pre par dana bilo ih je koliko hoces i tako odlucih se za novu. Mozda je bolje resenje ta Nvidia GTX460 medjutim meni je stalno u glavi da vezem ATI za AMD a Nvidiu sa Intelom. Znam da je to pogresno i nema utemeljenje u realnosti ali je tako. Nadam se da nisam mnogo pogresio.
Srećom to se lako rešava, nađi pouzdanog ortaka ili člana domaćinstva, daj mu solidnu motku u ruke i detaljna uputstva da te opauči po tintari pa dok si još dobro ošamućen odvuče da kupiš GTX.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Mozda je skupo kako kazes Raicu medjutim nisam nasao jevtinije iako sam zvao sve vece i poznatije radnje u BG. Pre izvesnog vremena sam postavio kada sam sklapao pomenutu konfiguraciju postavio sam temu u vezi grafike pa sam dobio vise odgovora da bi se HD4770 ili jos bolje 5770 dobro uklopile u istu. Posto tada nisam imao dovoljno love stavio sam staru azdaju EAX1950XTX i ona je jedno vreme zadovoljavala potrebe gaminga. Iskrsla mi je prilika i istu sam prodao a ko za inat na oglasima nema ni jedne polovne 5770 da mi odgovara (ima jedna bez garancije) a do pre par dana bilo ih je koliko hoces i tako odlucih se za novu. Mozda je bolje resenje ta Nvidia GTX460 medjutim meni je stalno u glavi da vezem ATI za AMD a Nvidiu sa Intelom. Znam da je to pogresno i nema utemeljenje u realnosti ali je tako. Nadam se da nisam mnogo pogresio ::
Ono nisi pogresio mislim odabirom ati-ja ali radice i nv (po strani ostavimo brzine kartica) skoro sam video mnogo visokobudzetna resenjaPhenom +GTX460 , 460se i to radi ali ok tvoj izbor, nijedna kartica nije losa ako zadovoljava potrebe a moze da se nadje za pristojan novac.
A što ne sačekaš dan-dva-tri do Nove godine, pa ko čovek uzmeš 460 768MB? Naravno, odlična je i 5770, ali za malo više para dobiješ dosta više performanse.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
Samo pazi koju motku ces da mu das, uzmi neku suvlju, da te ne odvali bas mnogo :)
Gtx uzmi i nemoj da zezas. Ili cekaj oglase, ima ih uvek. Prati na benchu.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Jebiga, svi imaju poneko sujeverje. :: :: Srećom to se lako rešava, nađi pouzdanog ortaka ili člana domaćinstva, daj mu solidnu motku u ruke i detaljna uputstva da te opauči po tintari pa dok si još dobro ošamućen odvuče da kupiš GTX :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Mozda je skupo kako kazes Raicu medjutim nisam nasao jevtinije iako sam zvao sve vece i poznatije radnje u BG. Pre izvesnog vremena sam postavio kada sam sklapao pomenutu konfiguraciju postavio sam temu u vezi grafike pa sam dobio vise odgovora da bi se HD4770 ili jos bolje 5770 dobro uklopile u istu. Posto tada nisam imao dovoljno love stavio sam staru azdaju EAX1950XTX i ona je jedno vreme zadovoljavala potrebe gaminga. Iskrsla mi je prilika i istu sam prodao a ko za inat na oglasima nema ni jedne polovne 5770 da mi odgovara (ima jedna bez garancije) a do pre par dana bilo ih je koliko hoces i tako odlucih se za novu. Mozda je bolje resenje ta Nvidia GTX460 medjutim meni je stalno u glavi da vezem ATI za AMD a Nvidiu sa Intelom. Znam da je to pogresno i nema utemeljenje u realnosti ali je tako. Nadam se da nisam mnogo pogresio :: :: ::
Znam da je bolje, ali ipak ATI je ATI, tj NVIDIA je NVIDIA, a ovde ljudi ti dali dobar predlog, znaci sacekaj da se pojavi jos koja 5770 na oglasima, ili uzmi novu gtx 460 768mb, mada ja bih skupljao pare pa bih uzo gtx460 1gb, mada su sve kartice sa velikom cenom koja ne pada i dalje :( ali posto nemas sad ni jednu kartu onda se sam odluci koju ces, ja glasam za 460 768 u nedostatku novca za jacu.......
Ovaj,... ljudi. - - preporucujete coveku da kupi grafičku karticu od cirka >200e dok u limenki ima CPU tj., procesor od 50€?!? Šta će mu grafička koja troši kao omanja grejalica kada procesor ne može da isprati najnovije naslove i predstavlja tkz. `usko grlo`?!? Evo jednog primera u vezi dotičnog procesora x250:
Pusti ti taj Sistem requrac...To ionako nema baš mnogo veze sa mozgom...Radiće to njemu lepo i sa ovim procesorom(istina neće izvući pun potencijal grafici),ali kad bude imao vremena, a vreme je novac, nek uzme jači i to je to.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
A ja ću iz sopstvenog iskustva, a ne po nečemu što na nekom tamo sajtu palamude da ti kažem da black ops radi ok i na matorom Athlonu X2 4000+
Na tu ploču uvek može da uvali nešto jače ako bude hteo, za 5770 i dual nije loš a ako za skoro iste pare može da dobije još bolju kartu, zašto da ne.
A GTX460 od 768mb košta 14,000din, biće da misliš na 1GB verziju? Potrošnja je takođe u granici dobrog ukusa, možda si i tu mislio na neku drugu kartu?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Ovaj,... ljudi. - - preporucujete coveku da kupi grafičku karticu od cirka >200e dok u limenki ima CPU tj., procesor od 50€?! :: Šta će mu grafička koja troši kao omanja grejalica kada procesor ne može da isprati najnovije naslove i predstavlja tkz. `usko grlo`?! :: Evo jednog primera u vezi dotičnog procesora x250 :: :: [img]http://i54.tinypic.com/23hojdy.jpg[/img ::
:: Ovaj,... ljudi. - - preporucujete coveku da kupi grafičku karticu od cirka >200e dok u limenki ima CPU tj., procesor od 50€?! :: Šta će mu grafička koja troši kao omanja grejalica kada procesor ne može da isprati najnovije naslove i predstavlja tkz. `usko grlo`?! :: Evo jednog primera u vezi dotičnog procesora x250 :: :: [img]http://i54.tinypic.com/23hojdy.jpg[/img :: :: :: :: :: ::
Nadas se da nisi pogresio? Jesi! Ali, kad vec gresis u jednoj stvari
29.12.2010. 15:40
status: user broj poruka: 10999
(AMD CPU) nemoj da gresis dvaput - kupi 460 pa da znas da barem imas kartu (uz kakav-takav ostatak kompa)... - - - - - - Jao, ljudi, malocas sam kompresovao jedan DVD (4,2GB, ac3 5.1) u .avi (Divx, mp3 stereo) za 13min 25sec (Freemake converter) pomocu CUDA-a (GTX470). Joj lepote! NV rules!
Meni je sa 4GB RAM-a DDR3, Athlon II X2 250, Saphirre 5670, ... Black Ops dva puta na rezolucijama 1400x nešto i 1280x nešto jednostavno stao - zablokirao ... nakon klasike Ctrl/Alt/delete i provere procesa, CPU je bio 100% zauzet ... zato sam i poverovao da je `usko grlo`, naročito kada mi je još i dotični sajt to potvrdio. Onda sam saznao da postoji fora oko tog smrzavanja na nekim konfiguracijama i da najnoviji patch nr.4 to rešava ... instalirao i to i vidim sada igra radi na 1280xnešto ... secne tu i tamo zbog grafike ... ali mi primarno igranje igrica i nije prioritet, tako da se i ne žalim. BTW. ako treba da postupi po toj logici, `uzmi sad ono za šta imaš pare a kasnije nadogradi` ... potrošiće silnu lovu uzalud i nikada neće biti zadovoljan. Bolje da se stegne i kupi onda veoma jaku grafiku i štedi za procesor tipa AMD Phenom II X4 955 ... no, opet, kada i to nabavi dao bog zdraVLJA i para, onda će mu trebati jača ploča jer njegova Asus M4A77 nema ni USB3 ni SataIII, nema ni DDR3 ... a želeće i to ... tako da, ... - ta nadogradnja se svodi na kupovinu još jednog novog PC-a na kraju krajeva. Srećno!!!
:: Pusti ti taj Sistem requrac...To ionako nema baš mnogo veze sa mozgom...Radiće to njemu lepo i sa ovim procesorom(istina neće izvući pun potencijal grafici),ali kad bude imao vremena, a vreme je novac, nek uzme jači i to je to. :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: ::
taj procesor nipodastavas,a on je daleeeeeko bolji od tog phenoma x3 koji je preporucen u toj igrici...to sto ima dva jezgra mu nistya ne smeta da bude bolji procesor od tog prvoh phenoma...Nije taj cpu usko grlo za gotovo nijednu od danasnjih igara sem za metro...cak i to je vrlo vrlo igrivo,ti razlog za restart i igrama trazi u losem napajanju ili tako necemu,taj procesor radi za sve pare,i jace...
Ne podaništavam ja ništa, naročito nemam razloga da pljujem CPU koga imam u kućištu i planiram duže da zadržim, samo iznosim svoje zapažanje. Istina je, da je u eksploataciji, četvorojezgarni Phenom II X4 duplo brži od ovog dvojezgarnog i to sam svesno utvrdio uporednim testiranjem u kompresiji video materijala gde četvorojezgarni za duplo manje vremena obavi posao na istoj konfiguraciji. Možda je u igranju igrica manje uočljiva razlika i manji odnos snaga, ali, opterećenje je bilo 100% u COD Black Ops i to sam napisao ... BTW. o dobrom i potrebnom napajanju mi ne govorite jer sam ubedjen da seminarske radove na tu temu mogu da vam održim! .) P.S. nije bio u pitanju `restart` već zamrzavanje igrice a to je kao što sam napisao BUG na nekim konfiguracijama koje leči patch br. 4. Čitaj prvo ono što drugi napišu da bi imao razloga za komentar!
Pored svega ovoga, šta bi vi preporučili osobi koja je i pokrenula ovu temu? Grafičku za ~150€ (Nv gtx 460 768mb ili ekvivalent sa 256bit-a DDR5 memorije - Ati Radeon 6850) uz navedenu kofiguraciju koja treba da ga služi narednih par godina?!? Logično, jer niko ne želi da menja PC svake godine, zar ne?!? Ja bnih rekao, ako zanemarim DDR2 memoriju i lošiju ploču, da će CPU tu trebati da se menja što pre, ako su u pitanju afiniteti ka igranju igrica. Poz svima!
Hehe, ... racionalna potrošnja, kriza, šta ćeš, mora se izvući maksimum iz odnosa cena/mogućnosi! :) Hmmm ... recimo da je Nvidia GTX 460 prosek 14500, dok je ATI Radeon 6850 prosek 17000 ... Oduzmi, saberi, cifra se kreće u krugu od 150€, zar ne?!?
:: Tako je momci, samo vi slušajte ciciju kad je šoping u pitanju :: :: Mogao bi ti cicija prvo malo da pratiš cene pa tek onda da ih potežeš kao neki argument :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Pa ako se ide tim putem dodjem do toga da ne treba nista da kupim, integrisanu prakticno dobijem za dz, pa onda to najbolje.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Jbt,ta Asus 5770 1gb 13700,a Power Color 5750 512mb 8500 :: Razlika u ceni 45%,a u performansama 10-15% :: Po meni bacanje para.. :: :: :: 1. Honda motokultivato :: 2. krmaca i 14 prasic :: 3. pola cardaka kukuruz :: 4. 23 curke(od toga 9 pazinaca :: 5. 2 smederevca i 1 seljacka pe :: 6. posadjeno 2.5 jutara maka i po`` jutra pasulj :: 7. 1 Americki Stafordski Terier(ceka se zenka :: ::
Nisam 6850 ni pominjao, lik je hteo grafičku od 13,700 na šta sam mu rekao da bi mu se isplatilo da doda 500din za gtx460 768 i to je to. Napajanje je dovoljno jako a procesor će da se nosi kako zna i ume, uvek može da stavi jači.
Šta ti na kraju čoveku predlažeš da uradi?
:: Hehe, ... racionalna potrošnja, kriza, šta ćeš, mora se izvući maksimum iz odnosa cena/mogućnosi! : :: Hmmm ... recimo da je Nvidia GTX 460 prosek 14500, dok je ATI Radeon 6850 prosek 17000 ... :: Oduzmi, saberi, cifra se kreće u krugu od 150€, zar ne?! ::
@Snoopy, recimo kada vec kupujes nov komp, onda nema potrebe ili ti - GLUPO JE stedeti na procesoru i kupovati matičnu sa ddr2 slotovima bez SataIII, bez USB3 priključaka (sto na kraju k. i nije bitno, ali ne škodi), dok sa druge strane, planira da kupi grafičku karticu koja je gotovo 200% skuplja od procesora ili gotovo 50% skuplja od procesora i ploče ... To govorim, kada se kupuje nov komp onda treba razumno da se odabere i ploča i procesor. Da ne dužim ... mogao je da kupi bolju konfiguraciju tj. bolju matičnu ploču koja će ga služiti u dužem periodu, na njoj zalemi 4 jezgra za razumnu cifru od oko 80€ više nego sadašnja konfiguracija, i onda da razmišlja o grafici za 14000 dinara. Meni je ovako neshvatlji da neko kupi Athlon II X2 250 za 48% i pored njega želi grafiku od 140€?!?!? Ja sam recimo kupio isti CPU ali grafiku blizu cene samog CPU tipa ATI 5670 i zadovoljan sam ... To je moje mišljenje.
@raic savetujem isto što i ti ako zanemarim njegovu konfiguraciju. Za 14000 dinara je GTX460 mnogo bolji izbor od 5750/5770 i kraj.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.