Karta je referentnog dizajna,znaci standardica kako i gtx260...e sad vremenom je kuler poceo da trokira i ispao je iz lezista pa sad bukvalno dodje beskoristan...dal neko zna gde moze da se zameni taj kulercic ili da se kupi samo kuler? mozda neki napredniji od ovog,neka preporuka?
Jedino da zovnes neki servis pa da pitas...Takav nema u prodaji,bar ja nisam primetio ali mozes slobodno ako nista drugo da ugradis neki slican ako nista i da skines plastiku i ugradis neki veci na celu povrsinu aluminijuma...Msm kao krajnje resenje,jes da ce vazduh ici u kuciste ali ako imas coolere za izduv opustenio... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s
WD Blue 320gb
Sky Star 2
:: Karta je referentnog dizajna,znaci standardica kako i gtx260...e sad vremenom je kuler poceo da trokira i ispao je iz lezista pa sad bukvalno dodje beskoristan...dal neko zna gde moze da se zameni taj kulercic ili da se kupi samo kuler? mozda neki napredniji od ovog,neka preporuka?
vec sam zvao par ljudi koji se bave time i rekli su mi da se to tesko nalazi,jer sve karte kojima rikne kuler uglavnom idu direktno na reklamaciju uz garanciju itd,e sad oni sto nemaju garanciju uzmu ovaj aftermarket kuler,ako ne nadjem originalni kulercic onda cu svakako morati da uzmem neki `nereferentni` :) jos kad bi pala neka preporuka za nesto dobro nereferentno sto kasnije moze da se iskoristi i na nekim boljim grafikama,bilo bi lepo..
E sad kad bi nasao negde(a ja sam ih vidjao al ne mogu da se setim gde) okrugle kulere tipa kao na 8600gt gigabajt-one zelman,to bi bilo ekstra... Ako ne onda ovako nesto http://www.atom.rs/?sid=1002 Ovo je 8cmx8cm i to bi malo prelazilo preko al nema veze.Ja bih to nekako namontirao na aluminijum gde je bio stari kuler,nebi uslo u rupu vec preko tako da vazduh ide dalje kroz rese,a mozes i na sred aluminijuma na centar gpu-a!!! Druga stvar mozda i najbolja je da ne skidas plastiku,da uzmes ovaj kuler sa linka iznad i da ga nalepis smrt lepkom po ravnom delu oko rupe gde je bio kuler i da duva u rupu i izvodi napolje. Treca stvar je da bi jos bolje bio neki manji kuler sa vecim brojem obrtaja jer je taj sto je crkao znao da vrti dosta dobro mada meni ni na 40 posto nikad temp nije isla previsoko. Kad bi imao neki 6x6cm na 3000-4000 obrtaja a jos da moze da se kontrolise brzina ili da ga ustekas tu gde je bio taj od grafike nznm kakav je ulaz-to bi bilo full.
Eto nekih predloga pa vidi. Pozz - - AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Asus M4A785TD-V-EVO
Mushkin 2x2 gb 2000mhz
Gigabyte GTX 260OC 684/1368/2200 121gb/s
WD Blue 320gb
Sky Star 2
:: vec sam zvao par ljudi koji se bave time i rekli su mi da se to tesko nalazi,jer sve karte kojima rikne kuler uglavnom idu direktno na reklamaciju uz garanciju itd,e sad oni sto nemaju garanciju uzmu ovaj aftermarket kuler,ako ne nadjem originalni kulercic onda cu svakako morati da uzmem neki `nereferentni` :) jos kad bi pala neka preporuka za nesto dobro nereferentno sto kasnije moze da se iskoristi i na nekim boljim grafikama,bilo bi lepo. ::
Uvek može nešto da se nabudži, jedno od rešenja je da nađeš neki vent sa što većim brojem obrtaja i što manjom onom `glavom` na kojoj stoje peraja koja ćeš da pootkidaš. Onda samo skineš deo s lopaticama sa crknutog kulera i nakalemiš ga na glavu novog. Jeste budževina i moraš baš da paziš na centriranje ali radilo bi.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
koliko dugo imas tu kartu i koliko cesto si je cistio kada ti je `riknula` turbina..? cudno mi je, zar nisi probao da je vratis u leziste?
:: Karta je referentnog dizajna,znaci standardica kako i gtx260...e sad vremenom je kuler poceo da trokira i ispao je iz lezista pa sad bukvalno dodje beskoristan...dal neko zna gde moze da se zameni taj kulercic ili da se kupi samo kuler? mozda neki napredniji od ovog,neka preporuka?
Gledao sam bas te AC kulere,ima neke turbo verzije sa 2 kulera itd,verovatno je dobro mada bi ja pre da osposobim kartu da sljaka i dalje u svom referentnom izdanju.
nikolape80@ e stvarno ne znam,mozda i moze,jer mi se cini da su isti kuleri na svim nvidia kartama referentnog dizajna...moram da pogledam kakva je ta tvoja :)
raic@ planiram da odem danas do jednog lika koga su mi preporucili neki ortaci,verovatno on ima nesto polovno,a ako i on nema onda bolje da kupim nesto nego sam da budzim,jer nemam ni dovoljno takvog alata za to budzenje,mada je to super ideja,najlepse je kad covek sve sam sredi.
imarkovic@ kartu imam par meseci,uzeo je polovnu i do sada nije bilo potrebe da se cisti jer je bila relativno cista,e onda najednom je poceo kulercic da se cuje vise nego obicno i temp su pocele daluduju tipa 105c u vantage :) i onda sam ja skinuo kartu i konstantovao da kuler skroz izaso iz lezista i nema sanse da se vrati jer landara na sve strane :S kako se to desilo stvarno ne znam.
Jel si ti nesto slucno stavljao kod sebe ili to ovako predlazes? Video sam i ja to,ali sam skeptican sve dok mi neko ne potvrdi da je probao i da to ima smisla stavljati :) Mislim izgled kulera je `wow` al eto ja cekam bas neku konkretnu potvrdu za njega,pa ako ne uspem da sredim kartu da ostane na ref dizajnu onda ce taj lepo da legne,nema druge :) fala
Ima jedna stvar koju sam oduvek hteo da probam, a to je da nakalemim box kuler od intela na grafičku, prilično su niski pa može da prođe kao triple slot hlađenje a očekujem da će dobro da radi posao. Naravno bilo bi lepo da se dodaju i neki pasivci na memoriju ako je i originalni kuler hladio.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Nemaš šta da budeš skeptičan oko AC coolera jer ako piše da može da se stavi na tvoju kartu, onda nemaš šta da brineš. On se šrafi, a ne glavi nekako na kartu... __________________ Scourge of PCBerza
accelero kuler za ovu kartu je onaj GTX pro,ima ga u giga*****,a cena je ni manje ni vise nego 4600din :D misim cirkus :) ja sam zbudzio nesto od one stare 8800gtx,mada ni na 100% kuler ne ladi bas kako treba ali opet moze da se potera karta :) dok ne nadjem nesto bolje a da me ne kosta boga oca resicu i problem definitivno kako treba :)
Okreni neke servise, moguce je da imaju neke crknute karte pa da uzmes kuler sa njih. Aftermarket resenje jeste najbolje ali i najskuplje - i naravno samo ono sto pise da pase i predvidjeno je za GTX280. Ne smes da ostavis naponsku i memoriju bez hladjenja, pregrejace se, tako da batali sve budzevine koje bi bile takva kombinacija.
aha, dobro Dobio si neke Default Generic odgovore i kontaktirao neke servise... ...ali si zaboravio na Master of GTX280 tj. na mene..
Šalim se, video sam šta ti treba ali mi je bilo ostalo još par dana do odmora pa nije imalo šanse da odvojim vremena da ti se pomogne. Danas je odmor počeo pa oni koji bi nešto kenjali protiv nVIDIA-e treba dvaput da razmisle.
Loš mi je mobilni, penjao sam se do lustera ali su slike i dalje loše. To ti je referentni kuler za GTX280 i pripadajući ventilator. Odakle mi...to ti je za jednog Mastera nepristojno pitanje.
A sad ozbiljno, ako ćeš mi verovati ja sam taj kompletan kuler platio 3000 dinara. Potrebno mi je samo gvožđe. Hoću da ga iskombinujem sa Accelero GTX Pro i bla bla to sad nije bitno, to su neke stvari što Masteri rade. Bitno je da mi ventilator ne treba. Mislim da nije nefer da ti ponudim da podelimo trošak. Meni ostaje metal za 1500 din. Tebi prodajem ventilator za 1500 din.
Evo pa se i sami uverite koliko sam platio neispravan GTX280. Niti jedne sekunde nisam misli da katica može da se popravi. Treba mi backplate i metalni deo što ide na VRM da ga odfikarim bonsekom. To se savršeno ukomponuje sa Accelero GTX Pro itd. Nisam je ni probao, karticu bacio, kuler zadžao.
12v i masa neće moći pošto su sve četiri žice crne boje. Moguće da ta PWM vrsta ventilatora i ne može tako da se ispita. Nisam siguran ali u svakom slučaju sve žice su iste boje tako da sam odmah i odustao od toga.
Ti si mu kao klasičan Default Generic odgovarač ovde ponudio neki brži kuler od tamo neke druge kartice. Ja sam dokazao da sam Master of GTX280 i nudim apsolutno originalni ventilator za njegovu karticu.
Pošto si ti raic-u uzeo ulogu Advokata onda se ja povlačim. Nosim sad ovaj ventilator onim mojim kerovima pa nek se noćas malo poigraju sa njim...žvak, žvak...jebemise
Pominjete GTX280 i Accelero GTX Pro a realno malo o tome znate...ili ništa. Taj kuler maestralni obori GPU temperaturu na toj kartici. Problem je što mastralno podigne VRM temperaturu. Loše je urađen aluminijumski profil koji ide na VRM komponente.
Evo kako je lik na ovom forumu elegantno rešio problem. Kombinovao je originalni backplate i deo originalnog metala koji ide na VRM sa Accelero GTX Pro. Temperatura GPU-a je ostala niska a temperatura VRM-a nije veća nego sa referentnim kulerom...jednostavno a genijalno.
Ovo ću uraditi kad dođe vreme za to. Dva Accelero GTX Pro su spremna, lock and load. Taj kuler sam kupio da ne bi uništio baš oba originalna kulera koji su sad na karticama.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.