Imam konfiguraciju sa sledecim komponentama: Maticna - Asus M4A79 Deluxe Procesor - AMD Phenom II X4 965BE Graficka - Gigabyte HD6870 RAM - Kingston HyperX DDR2 1066Mhz BE 2X2Gb Napajanje - LC Power Metatron Prophecy 750W Monitor - ViewSonic VX2433WM Hteo bih da dodam jos jednu HD6870 u CF mod. Pre nekoliko dana sam postavio temu sa pitanjem da li ce navedeno napajanje da tu kombinaciju i dobio sam odgovore da hoce. Sada me interesuje kako da povezem dve graficke HD6870 sa napajanjem posto na istom postoje samo 2 PCI-E 6+2-pin izvoda. Da li mogu na SATA/Pata izvode da zakacim dodatne kablove koji sa jedne strane imaju 6-pin konektore i tako povezem drugu graficku ili mozda na neki drugi nacin. Hvala unapred.
...uze mi rec iz usta, ona dva konektora sto dolaze uz napajanje podeli medju grafickim karticama, tako da svaka ima svoje. Uz graficke dobijas kablice - adaptere, njih nakaci na slobodne grane. Napajanje je vise nego dovoljno za te dve grafe... Srecno igranje... :) Pozz...
Imam gomilu kojekavih adaptera. Jedna vrsta je koja sa jedne strane ima 6-pin prikljucak a sa druge jedan trozilni prikljucak koji ide ka napajanju. Druga je sa 6-pin sa jedne i dva trozilna sa druge i treca je sa 6-pin sa jedne ali na njemu je jedan srednji prazan odnosno nema metalnog dela tako da ispada kao da 5-pin prikljucak dok je sa druge strane kabla dva trozilna kao kod druge varijante. Razgovarao sam sa ljudima iz kompjuterskih radnji a idrugima koji imaju veze sa ovom tehnikom i velika vecina me uverava da je to sve isto a ja opet nepoverljiv.
Najbolje je kad budeš spajao da ih turiš na različite kablove što najverovatnije nećeš moći jer ti trebaju dva adaptera a najverovatnije dva kabla sa molexima, tako da može i ovakav. http://www.cclonline.com/resize-image.asp?image_id=36576
Ima ih u VIPhouse recimo.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Hvala raicu, onakvih kao sto je onaj prvi koji si naveo imam gomilu a kao onaj drugi imam dva komada tako da cu nadam se sve to dobro povezati. Pozdrav
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.