Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Monitor 24` do 18000, pomoc
STRANA 1 OD 1
borkostarc Monitor 24` do 18000, pomoc 22.12.2010. 19:56 T32010

status: user
broj poruka: 48
Koji monitor od 24` do 18000 uzeti. Nisam bas strucan molim vasa iskustva i preporuke
Video sam da ima dosta yiewsonic monitora do te cena, dali su oni dobri?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lazar007 evo 22.12.2010. 20:20 #275483

broj poruka: 319
http://www.itsvet.com/proizvod/benq-g2411hda/comp_comp_monitor/21/1618

i mene kuni ako ti ne bude valjao.

Odlican monitor za male pare

Zdebeli Kuni, kuni i treba... 22.12.2010. 20:27 #275488

broj poruka: 1383
Bolje kupi neku manju dijagonalu ali sa dvi-jem, ili skupi jos para, bice ti malo mutna slika na tolikoj dijagonali preko vga prikljucka.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lazar007 ma kakvi mutna slika 22.12.2010. 20:31 #275492

broj poruka: 319

ja ga koristio 5 meseci i slika savrsena boje prjasne, ja sam prije toga koristio SAMSUNG 2233SN , kada sam uzeo vaj osetio sam nenormalnu promenu i u kvalitetu boja i u ostrini slike (ili sam ja utripovao), a samsung imao i probijanje bele a ovaj ni kapi.

Po meni benq odlican za te pare.

Pisko Re: Kuni, kuni i treba... 22.12.2010. 20:56 #275511

broj poruka: 6651
Šta ti je to trebalo dragi novi kolega? Da izraziš sumnju, ok, i ja sam pre nego su se pojavili ovi monitori, a na osnovu `činjenica znalaca, intelektualaca` sa naših dragih IT sajtova i novina. Ne bi trebalo da tvrdiš nešto u šta se nisi sam uverio, tako isključivo. Bar navedi da je to prozivod mišljenja drugih, to je pošteno. Ne možemo svi sve da probamo.
Kad ono - međutim. Zamisli, šmug-šmug, viewsonic, philips, lg, pa i taj nesrećni Benq-urion, NISU bili blesavi i naduvani kada su umesto dvi-a turili vga. Naime - to radi.
I drugo, šta ti treba da savetuješ nekome da uzme manju dijagonalu ali sa dvi-jem? Znaš li da su svi novi monitori većinom Full HD i da na onim monitorima dijagonale manje od 24`, to izgleda blesavo sitno. Ili, štetno po oči sitno. Mora da se drnda windows i da se podesi view - a čemu onda sve to?

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: Bolje kupi neku manju dijagonalu ali sa dvi-jem, ili skupi jos para, bice ti malo mutna slika na tolikoj dijagonali preko vga prikljucka
::
Zdebeli Priznajem, pogresio sam 22.12.2010. 21:05 #275513

broj poruka: 1383
Ja sam to rekao na osnovu mog iskustva sa Samsungom t200 kod koga je malo mutnija slika sa vga na 1680*1050.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar zavrshio sam sa tom temom 23.12.2010. 00:57 #275584

broj poruka: 2386
Posle 40 dana proba i pretrage interneta za iskustvima...
Promenio sam za to vreme 4 monitora, bilo bi i pet da nije prijatelj na kraju uzeo 21.5` koja je bila prvi pik!

U pitanju je Viewsonic model sa vga ulazom i ekstra slikom. Kupio sam ga zbog imena, navodnih uslova garancije i komentara sa interneta, a i lep je na stolu. Prvi put sam zamenio za isti model jer nisam mogao da probam u radnji a imao je neko chudno i jako probijanje na jednom mestu, ne duzinom ivice. Drugi primerak je posle mesec dana dobio mrtvaka, ali nije bio problem da zamenim isti.
Tada se pruzila prilika da predjem na 23.6` zato shto ljudi kazu, a ne lazu, prikaz na 21.5` sitan ali se da pristojno nashtelovati u windowsu i nekim programima. Zbog te velichine tachke je i prikaz oshtar. Visina monitora te dijagonale je zaista niska i razlika od 2` do ekrana dijagonale 23.6` je primetna, shto odgovara posebno filmu. Razlika u ceni do prvog 23.6` je bila 3500dinara, to je bio Asus VH242S sa samo vga koji me je razocharao, dok mi se za Viewsonic 23.6` nije davalo 18900dinara a da nema dvi, nisam video prikaz kod njega, verujem da bi bio odlichan, jedino treba proveriti na nekom tekstu poshto je ipak veza vga.
Asus zaobidjite, komentari na netu da su boje isprane, tekst nije oshtar, i da ubija ochi su se pokazali kao tachni. Ne mogu da tvrdim da je sigurno zbog nedostatka dvi ulaza jer i model VH242H koji ima dvi po komentarima ima iste mane.
Na kraju sam kupio Benq G2420HDB koji ima punih 24` vga i dvi za 19000 dinara + 650 dinara za dvi kabal. O njemu mozete dosta prochitati na nashim sajtovim ali ponajvishe za model G2420HD koji ima i hdmi ulaz kao i 2ms odziv a cena je 21000 dinara shto je vec mnogo kada se zna da sam krenuo sa 13500 dinara koliko je koshtao prvo kupljeni 21.5` Viewsonic. U izboru je bio i Samsung P2350 koji koshta 20000din., ima dvi, 2ms ali i 2 godine garancije i 23`.
Ovaj Benq je ok monitor, od Asusa je daleko ispred, i ne znam koji djavo me terao da kupim Asus kada sam ga uvek izbegavao, chak i da preporuchim. Rachunao sam, mozda su se popravili a i cena je bila prihvatljiva.
Tako da ako nadjesh Vewsonic, makar 23.6` full hd sa dvi ulazom, ekstra si proshao za te pare pa i 1000-2000 vishe. Ako ne probaj Viewsonic 24321wma koji ima samo analog, pa vidi, mozda mu je analogna veza dobro odradjena jer panel zaista jeste.
Ne mogu zbog jednog Asusa koji je imao losh prikaz na vga i 23.6` da kazem da je vga mnogo losh. Opet ne mogu da tvrdim da je dvi ulaz dosta bolji a na Benq je jasna slika preko dvi, vga nisam ni probao da uporedim. Nisam mnogo monitora testirao sa vga ili dvi pa da savetujem sa sigurnoshcu, samo 4 kom. za 40 dana i kada pogledash to su najjeftiniji modeli koji se kod nas mogu pronaci, tj. budzet kla sa kako ih ovde zovu.
I te uslove garancije treba dobro proveriti, obichno je to reklama, i ne govori mnogo toga o kvalitetu monitora.
Eto nekih smernica ljudima koji prochitaju ovaj tekst, a zele da kupe novi lcd za male pare. LG nisam spominjao jer nisam probao, ali treba i njega uzeti u obzira.
Viewsonic mi je na prvom mestu, to je subjektivni utisak, da se zna.

e, drz` da ti ga nabijem!

borkostarc izmena 23.12.2010. 16:50 #275727

broj poruka: 48

tek sad neznam sta da radim
Dal bi mi stvarno trebao DVI, nije problem i da izdvojim jos malo, do recimo 20 000, jel ima nesto da valja do te cene

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs