Nema tu nekog filozofiranja. Quad na 3ghz će da se izbori sa nižim i srednjim segmentom. Sve preko toga je potrebno i overclockovati procesor preko 3ghz... __________________ Scourge of PCBerza
I mene zanima, neko je postavljao sajt sa potrosnjom svih grafickif kartica itd, ali ja takodje to nisam uspeo da nadjem ovde opet. Pa ako je neko voljan da opet postavi bio bih mu zaFalan...
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: I mene zanima, neko je postavljao sajt sa potrosnjom svih grafickif kartica itd, ali ja takodje to nisam uspeo da nadjem ovde opet. Pa ako je neko voljan da opet postavi bio bih mu zaFalan... :: :: ::
Ako ti treba da proračunaš da li ti je napajanje dovoljno jako dosta ti je da znaš i gornju granicu. Ako grafička nema dodatnih konektora za napajanje ne troši više od 60W, za svaki dodatni 6-pinski konektor dodaš 60W a za svaki 8-pinski dodaš 120.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: I mene zanima, neko je postavljao sajt sa potrosnjom svih grafickif kartica itd, ali ja takodje to nisam uspeo da nadjem ovde opet. Pa ako je neko voljan da opet postavi bio bih mu zaFalan... ::
Uvek sam bio u nedoumici koju grafiku staviti sa kojim procesorom i ovaj link mi je dosao kao porucen. Detaljno sam ga pregledao. Otprilike 3-5 grafickih karti odgovara jednom procesoru. E sada me interesuje ako se ne ubode prava kombinacija sta je utom slucaju bolje: `Da grafika bude jaca odnosno iz viseg cenovnog ranga, kako god ili obrnuto?` Ja imam vise konfiguracija pa je tako u jednoj HD4890 sa AMD Athlon 7750 gde je sve jasno, treba jaci procesor i to X4. U nedoumici sam za drugu gde imam 9800GTX+ sa Core2Duo 6600. Po grafikonu sa linka trebalo bi staviti jaci procesor ili staviti slabiju grafiku a naizgled je mala razlika izmedju 6600 i 6400. Ako ima neko ko ima vremena a da ima informacija ili iskustava bio bih mu veoma zahvalan na odgovorima. Vec sam se spremio da potrosim novce na menjanje il` procesora il` grafike.
:: Uvek sam bio u nedoumici koju grafiku staviti sa kojim procesorom i ovaj link mi je dosao kao porucen. Detaljno sam ga pregledao. Otprilike 3-5 grafickih karti odgovara jednom procesoru. E sada me interesuje ako se ne ubode prava kombinacija sta je utom slucaju bolje :: `Da grafika bude jaca odnosno iz viseg cenovnog ranga, kako god ili obrnuto?` Ja imam vise konfiguracija pa je tako u jednoj HD4890 sa AMD Athlon 7750 gde je sve jasno, treba jaci procesor i to X4. U nedoumici sam za drugu gde imam 9800GTX+ sa Core2Duo 6600. Po grafikonu sa linka trebalo bi staviti jaci procesor ili staviti slabiju grafiku a naizgled je mala razlika izmedju 6600 i 6400. Ako ima neko ko ima vremena a da ima informacija ili iskustava bio bih mu veoma zahvalan na odgovorima. Vec sam se spremio da potrosim novce na menjanje il` procesora il` grafike ::
Nisam neki veliki znalac iz oblasti kloka ali sam digao Core2Duo 6600 na 3,0Ghz kao i Athlon 7750 i sve to fercera bez problema, a opet me zanima da li je to dovoljno i kako se da primetiti da grafika gusi procesor ili obrnuto.
Ako nemaš više procesora pri ruci najjednostavinje je klokovanjem, izvrti 3d mark na default i sa krvničkim klokom pa vidi ima li veće razlike.
Mislim, ne može grafička da guši procesor, jaka je koliko je jaka i može da daje svoj maksimum sa dovoljno jakim procesorom, ako je slabiji daje manje ali više od maksimuma ne može.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Nisam neki veliki znalac iz oblasti kloka ali sam digao Core2Duo 6600 na 3,0Ghz kao i Athlon 7750 i sve to fercera bez problema, a opet me zanima da li je to dovoljno i kako se da primetiti da grafika gusi procesor ili obrnuto ::
Dotaci cu se RAM-a da ne otvaram novu temu u odgovarajucoj rubrici. Interesuje me da li uopste i koliko radna memorija utice na performanse i ima li kakvu vezu na relaciji CPU-VGA i da li se sta dobija podizanjem voltaze RAM-a i postavljanjem da radi na maksimalnoj frekvenciji na kolu je deklarisana (primer Kingston HyperX DDR2 1067BE kit 2X2Gb 2.2V)
:: Dotaci cu se RAM-a da ne otvaram novu temu u odgovarajucoj rubrici. Interesuje me da li uopste i koliko radna memorija utice na performanse i ima li kakvu vezu na relaciji CPU-VGA i da li se sta dobija podizanjem voltaze RAM-a i postavljanjem da radi na maksimalnoj frekvenciji na kolu je deklarisana (primer Kingston HyperX DDR2 1067BE kit 2X2Gb 2.2V ::
Startuj Gpu-z i čekiraj da ti radi u pozadini, posle startuj neku grafički zahtevnu igru i igraj malo (ili 3dmark), posle pogledaj u logu Gpu-z na koliko ti je bila opterećena grafika, ako je manje od 100% onda ti je slab procesor.
:: Nisam neki veliki znalac iz oblasti kloka ali sam digao Core2Duo 6600 na 3,0Ghz kao i Athlon 7750 i sve to fercera bez problema, a opet me zanima da li je to dovoljno i kako se da primetiti da grafika gusi procesor ili obrnuto :: :: ::
Kao sto si mi rekao startovao sam Gpu-z u pozadini dok sam testirao konfiguraciju: Maticna - Asus M3A79T-Deluxe Procesor - AMD Athlon 7750BE Graficka - Sapphire HD4890 RAM - Geil Black Dragon Evo one DDR2 800Mhz kit 2X2Gb Monitor - LG M237WD u 3dMark 06 na rezoluciji 1920X1080 pri 8X AA i 16X AF Provrteo sam dva puta (na default i sa dizanjem procesora na 3,1Ghz) sve testove i procenat opterecenja grafike nije padao ispod 100% osim izmedju testova. Sada sam u nedoumici, da li je ova Kuma jos uvek dovoljna ili bih trebao preci naneki X4 posto mi je ovo testiranje dalo rezultate koji su `u suprotnosti` sa onim sto sam video u grafikonu linka koji je postavio rammadis. Jedino sto sam dobio CPU score za oko 200 poena veci kada sam digao procesor a ostali rezultati su manje vise isti naravno izuzev ukupnog.
GPUZ će da ti pokaže karu, manje od 100% uglavnom dobijaš u 2d akceleraciji, obično šeta 0% - 100%. Probaj bolje overklok metodu i pusti vantage sa klokovanim i neklokovanim procesorom štikliraj samo graphics testove, cpu nas ne zanima, treba nam samo skor grafičke. I svirni kumu malo jače, 200mhz je malo da bi se videla razlika.
:: Provrteo sam dva puta (na default i sa dizanjem procesora na 3,1Ghz) sve testove i procenat opterecenja grafike nije padao ispod 100% osim izmedju testova. Sada sam u nedoumici, da li je ova Kuma jos uvek dovoljna ili bih trebao preci naneki X4 posto mi je ovo testiranje dalo rezultate koji su `u suprotnosti` sa onim sto sam video u grafikonu linka koji je postavio rammadis. Jedino sto sam dobio CPU score za oko 200 poena veci kada sam digao procesor a ostali rezultati su manje vise isti naravno izuzev ukupnog ::
Diplomatski odgovor i to poprilicno tacan. Lepo je kad se znanje utemelji.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: Nema tu nekog filozofiranja. Quad na 3ghz će da se izbori sa nižim i srednjim segmentom. Sve preko toga je potrebno i overclockovati procesor preko 3ghz.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.