pozz svima, kupio sam veceras doticnu kartu, pre nje sam imao safir 4870, uredno sam ocistio ati drajvere, skinuo sa gigabajtovog sajta najnovije drajvere za 460 i instalirao, igre rade lepo ali na momenat slika secne sa vremena na vreme, cak i u intru, ako moze neko da mi pomogne da resim to bio bih mu jako zahvalan. unapred hvala
Odradi za pocetak Windows. Ovako na nevidjeno nema sanse nesto drugo da te posavetujemo.
:: pozz svima, kupio sam veceras doticnu kartu, pre nje sam imao safir 4870, uredno sam ocistio ati drajvere, skinuo sa gigabajtovog sajta najnovije drajvere za 460 i instalirao, igre rade lepo ali na momenat slika secne sa vremena na vreme, cak i u intru, ako moze neko da mi pomogne da resim to bio bih mu jako zahvalan. unapred hvala
sutra dizem win na neki mali hdd prvo da probam cisto da vidim kako ce biti, inace sve probah, ali vidim na netu da dosta ljudi ima isti problem sa ovom kartom, probao sam u nvidia panelu da stavim perfomance i malo mi je smanjilo(mozda tripujem ) taj lag, inace kao da proguta u igri frejmove i vreme, tipa kad bomba treba da explodira, kad ulazim u neku drugu prostoriju(ne svaki put, ponekad) i sl, kao da grafa ima 256 rama, kao da joj treba da ucita texture, ma ne pravi opis je kao da se teleportujem jednostavno se stvorim metar dva dalje.
ja sam slican problem imao kada sam sa 4670 presao na gts250: tamo gde je u igrici 4670 letela kao zmaj, 250 je pravila slide show. Bilo je skroz nelogicno. Svasta sam probavao sa driverima, reinstall win... pomoglo je da promenim 3d settings u nvidia control panelu i to u smislu poboljsanja performansi, a smanjenja kvaliteta slike. ti mozes da probas onu kombinaciju settingsa za koju mislis da ce, mozda, da resi problem a da ne utice previse na kvalitet prikaza.
Ako pazljivije procitas na forumu naiđeš na deo ` I solved the problem by installing the old driver 258.96 instead of the latest one 260.99` Probaj tu soluciju za početak
Ne riknjavaju karte, ne izmišljaj. Nisam nijedan jedini problem imao sa mojim Asusom do sad. Zbog ovakvih debilnih problema, i sličnih kao što je Gliga imao sa svojim 6850 Gigabyte-om ni ne kupujem karte od tog proizvodjača...
nabacio svez win, instalirao drajvere i prvo probao vintage, za jedno 60-70% baca veci frejm u onosu na 4870 ali i pored toga slika na momente secne, drugo, pre jedno sat intalirao dirt2, pokrenulo igru normalno, usao u meni, stavio sve na max i potvrdio i u tom trenutku mi se pojave duhovi(nekako dupli meniji), izadjem iz igre preko task bara , udjem ponovo i onda samo crn ekran, zvuk ide ali slike nema samo kad neko prica (pakana i ostali) pojavljeje se njegova slika u gornjem levom uglu), ima li neko ideju o cemu se radi.......
@djodjo Ne znam sta je sa tim seckanjem?Koji cpu imas? Sto se tice Dirt-2.Slusaj ovako.To je AMD-ova igra i slabo je optimizovana za nVidia-u.Ima odredjen bug kada se sve setuje na max AA sve na max. Ono sto treba da uradis da udjes na my documents /my games/dirt 2. Izbrises hardwaresettings i pokrenuces igru normalno.Setuj na 4xAA pa povecavaj postepeno.Prvo detalje setuj pa onda sve ostalo.Ako grunes sve odjednom doci ce do tog bug-a! Zboravih ti reci,obavezno update-uj DX!
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
cpu je PII X3 710@3.1Ghz, e da zaboravih, BlackOPS poslednja misija, kad sam pobio sve na onom brodu prvo iz helikoptera(nije bilo seckanja) a posle i pjehe kad se srusih na platformu(pocelo seckanje kad sam sisao sa nje i poceo da pucam na prve likove) seckanje se zavrsilo kad smo se poceli spustati u utrobu broda i nije ga bilo, najveci prob tj bug mi se desio kad posle toga smo ronili do one platforme u moru, tad nije bilo seckanja ali zato su boje skroz bobrljavile i sve je zavisilo u koju stranu gleda i da li gore ili ka njoj, crvenilo i bljestavilo se smenjivalo sa normalnim texturama kako bih vrteo pogled tamo vamo, sve trajalo dok nisam usao tj izronio u onu platformu iz vode i tada vise nije bilo niceg, niti seckanja niti bagova do kraja pc: probacu ono sa dirt, nisam trenutno kuci
Je li to ona kartica od pre neki dan na IT svetu, sto je bila ~160 evra?
Pozdrav.
PS. Pitam ,posto je i mene tada zaintrigirala.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
@STRELA: nasao sam je ovde na oglasima na pc berzi, mislim da je ista ta 160e
@sky: radi dirt sada, uradio kao sto si mi rekao, samo morao sam da iskljucim aa skroz( sve ostalo max) i downklokujem gpu na 675 kao ref modeli i sada je ok, bilo sta drugacije zeza i pocne da koci u toku igre na 3-5 sec pa opet nastavi normalno inace bench sa ovim setovanjima na 1980*rez avg fps 58, min 45, ali u igri nekako nije tecno, e da isto kad ukljucim aa kroz menije se vuce kao jeben pauk
zanenjena za powercolor 6870, predhodno uintalirani svi drajveri od nevidije, metnuta 6870, intalirani drajveri i sve radi kao bombona, za sad probano, dirt2, black ops, css(koji je zezao sa 460. Prosto sve leti, odusevljen sam sa kartom, e da radio 3dmark 11 perfomance, karta baca sa ovim mojim X3 710@3.1 ukupno 3718p, sa 460 sam imao 3067p, naravno obe karte na def frekfrencijama, sto se tice oc-a gtx 460 na 900/4400 baca 3526p u 3dmark 11
hahah, ne verujem da je do toga, mislim da je jednostavno posvadjana sa drajverima, sve ih zive isprobah tj sve sto su ljudi preporucivali na raznim forumima i kao da su ti resili prob, ali meni nijedan nije uspeo, sa druge strane benceve karte razbija, max oc kod mene bio 1015/4400 na gpuv 1.1235V, malte ne se tad izjednacava sa 6870, ali zato sto se igara tice sacuvaj boze, sa svakim drugim drajverom i drugi problem, nikako da se sve usaglasi, izgubih zivce i zamenih je.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.