Pogledaj malo benchove, dve 6850 ili dve 6870 u CF dostižu i prestižu 5970! Ovo ti naravno govorim zbog neke uštede. Ako ti pare nisu problem, onda bolje da ideš na 6950 CF, jer je skaliranje 69xx serije fenomenalno! Za nvidiu nisi ni pitao, pa ti stoga nisam ništa ni preporučio. Inače, 6950 ili 6970 u CF su overkill za fullHD rezoluciju, tako da ti možda i nije potrebno, na kojoj se rezoluciji igraš?
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
Dobrodošao, dragi, NOVI, useru foruma! Lepo nam se snašao i ponašao, i vazda novih tema našao!
Ne isplati se uzeti ni jednu od tih kombinacija, jer ćeš samo pare izgubiti, zarad zabave. Zaraditi nećeš ništa, sigurno. Manje ćeš izgubiti na kombinaciji 2×68xx nego na jednoj killer 5870, zato, što su novije, i mogu zasebno da se prodaju bilo kome, kada ih izgustiraš ili shvatiš u šta si ulupao pare. Ako ti je to pod moranje, da imaš nešto tako jako, onda pare nisu problem, zar ne? Inače, 68xx i 460 su sada, neki lepi prosek - ako ne igraš preko full hd rezolucije...
Ako vec ganjas CF najisplatljivije je da ides na 6870 CrossFire jer dobijas vise u odnosu na 5970 (dzora koja ima decijih bolesti ,microsttutering,lose skalira itd) .Ove kartice 68xx serije su poboljsale iskoristivost GPU-a tj skaliranje kada su u CF modu a i noviji je chip. 6950 je za ono sto nudi kanta a 300 eur.O 6970 i ne pomisljaj Sapphire 380 eur! U prevodu tvoj novac pa kad bas zelis da rknes pare 6870 CF je jedino opravdano resenje.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: :: 6950 je za ono sto nudi kanta a 300 eur.O 6970 i ne pomisljaj Sapphire 380 eur :: U prevodu tvoj novac pa kad bas zelis da rknes pare 6870 CF je jedino opravdano resenje ::
I jeste, al kad lik već pita za cifre od 500-600e ovo mu je ipak nešto jače.
Jebem mu gajde, ne mogu nešto da se setim gde sam ovih dana video 570 na akciji, sećam se samo da je bila neka mnogo dobra cena... nije ni bitno, sigurno je već odavno rasprodato.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
nVidia GTX 570 bi mu bio kompromis.Ali ako covek ne voli nViida-u treba postovati odluku,odabir. Za onoliko koliko sma ja cuo sve su rasprodate mada treba proveriti opet da li ima u nekoj radnji .. 6870 sigurno ima na lageru.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Već imaš dupli nalog :D Ako se već igraš u 1080p, onda ti je najbolja varijanta 6870 CF ili 6850, ako ćeš da uštediš(ali ako si spreman bio da daš 500e za 5970, onda ovo prvo).
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
dosla na svoje, cena 256 evra sasvim ok po meni za ono sto karta pruza. Te dve u CF odlicne su ne toliko losije od GTX570 SLI !!! (ovo svedoci dosta testova). Ko ima oko 520 evra to je sigurno bestbuy !
Ako je AMD krenuo u borbu obaranjem cena(što sam više puta pominjao) onda i nvidia mora malo spustiti, jer niko neće uzeti 570 pored 6950 koja je jevtinija 9-10k. Dobro, ne baš niko.
Cene su u svetu 250 evra za 6950 i 330 evra za 6970 u proseku, nadam se uskoro takvim cenama kod nas, mislim vec su korigovali cenu 6950.
A GTX570 je bilo par komada za 300 evra i to se rasprodalo, pitanje je dal ce biti po toj ceni ponovo posto vidim da je skuplja vec u Atom-u. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jpg
:: Ako je AMD krenuo u borbu obaranjem cena(što sam više puta pominjao) onda i nvidia mora malo spustiti, jer niko neće uzeti 570 pored 6950 koja je jevtinija 9-10k. Dobro, ne baš niko. :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: dosla na svoje, cena 256 evra sasvim ok po meni za ono sto karta pruza. Te dve u CF odlicne su ne toliko losije od GTX570 SLI !!! (ovo svedoci dosta testova). Ko ima oko 520 evra to je sigurno bestbuy ! :: :: :: :: Unistava GTX580 za ne mnogo vise para, nekih 50 evra vise :: :: http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6950-crossfirex-review/ :: :: :: :: A da nova cena GTX570 http://www.pcberza.rs/detaljnije/atom-computers/94-3680 :: :: :: :: Znaci 6950 10k jeftinija !!! Losija 10% !! :: :: :: :: __________________________________ :: :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: :: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jp :: :: :: ::
Ni jedno ni drugo. Ako ces multi GPU samo SLI. Ako ces dual kartu GTX 295. Jedina dual GPU kartica koja vredi svaki euro. 5970 zaobici po paprima jeste najbrza ali tolikoe pare za to da bi se nervirao zaboravi. Imo sam dobra je kvalitetno uradjena ali ko ne zna za bolje njemu je vrhunska kao sto je i meni bila. Multi gpu resenja samo nVIDIA. KOju god SLI varijantu da uzmes bices zadovoljan. Ja bih isao na GTX 570.
:: Sta se vise isplati uzeti asus ar eah5970 ili dve eah6970 i zbog cega? :: Kakav je odnos cena prema performansama koje pruzaju?
Nisi probao 6950 i 6970 u Crossfire, pogledaj testove i bice ti jasno koliko se radilo na tome. I 6870 Cf je bolja kombinacija od jedne GTX580 a jeftinija. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jpg
:: Ni jedno ni drugo :: Ako ces multi GPU samo SLI :: Ako ces dual kartu GTX 295. Jedina dual GPU kartica koja vredi svaki euro :: 5970 zaobici po paprima jeste najbrza ali tolikoe pare za to da bi se nervirao zaboravi :: Imo sam dobra je kvalitetno uradjena ali ko ne zna za bolje njemu je vrhunska kao sto je i meni bila :: Multi gpu resenja samo nVIDIA :: KOju god SLI varijantu da uzmes bices zadovoljan :: Ja bih isao na GTX 570 :: :: :: :: Sta se vise isplati uzeti asus ar eah5970 ili dve eah6970 i zbog cega? :: :: Kakav je odnos cena prema performansama koje pruzaju?
6970 sam video sioc na delu, nisam nesto odusevljen iskreno. CF 6970 treba da mi stigne ovih dana tako da cu i to da probam. Kako god bilo ne ocekujem nista dok ne vidim. Oko novih radeina digla se velika prasina i nisu ispunili ocekivanja. Ne govorimo o ceni nego o performansama ako je neko spreman da da 600 ivise eura za grafike onda to sta je jeftinije a sat ne nije ni vazno. Meni je renutno favorit za sli GTX 570. 6870 u CF varijanti mi nije nesto posebno intersantan kao single kartica ni ona me nije odusevila.
:: Nisi probao 6950 i 6970 u Crossfire, pogledaj testove i bice ti jasno koliko se radilo na tome. I 6870 Cf je bolja kombinacija od jedne GTX580 a jeftinija :: __________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jp :: :: :: Ni jedno ni drugo :: :: Ako ces multi GPU samo SLI :: :: Ako ces dual kartu GTX 295. Jedina dual GPU kartica koja vredi svaki euro :: :: 5970 zaobici po paprima jeste najbrza ali tolikoe pare za to da bi se nervirao zaboravi :: :: Imo sam dobra je kvalitetno uradjena ali ko ne zna za bolje njemu je vrhunska kao sto je i meni bila :: :: Multi gpu resenja samo nVIDIA :: :: KOju god SLI varijantu da uzmes bices zadovoljan :: :: Ja bih isao na GTX 570 :: :: :: :: :: :: :: Sta se vise isplati uzeti asus ar eah5970 ili dve eah6970 i zbog cega? :: :: :: Kakav je odnos cena prema performansama koje pruzaju?
EDIT: Radeoni jesu dobre kartice i taj CF ali za onoga ko ne zna za bolje...., tj nije video. Da se razumemmo ne radi to uopste ni malo lose malo trosi manje se greje sve to stoji ali ako ces performanse MAX tu SLI nema konkurenciju..
:: Nisi probao 6950 i 6970 u Crossfire, pogledaj testove i bice ti jasno koliko se radilo na tome. I 6870 Cf je bolja kombinacija od jedne GTX580 a jeftinija :: __________________________________ :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jp :: :: :: Ni jedno ni drugo :: :: Ako ces multi GPU samo SLI :: :: Ako ces dual kartu GTX 295. Jedina dual GPU kartica koja vredi svaki euro :: :: 5970 zaobici po paprima jeste najbrza ali tolikoe pare za to da bi se nervirao zaboravi :: :: Imo sam dobra je kvalitetno uradjena ali ko ne zna za bolje njemu je vrhunska kao sto je i meni bila :: :: Multi gpu resenja samo nVIDIA :: :: KOju god SLI varijantu da uzmes bices zadovoljan :: :: Ja bih isao na GTX 570 :: :: :: :: :: :: :: Sta se vise isplati uzeti asus ar eah5970 ili dve eah6970 i zbog cega? :: :: :: Kakav je odnos cena prema performansama koje pruzaju?
Probaj pa javi, mada svi testovi na netu govore jednu stvar da radi jako dobro. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jpg
:: 6970 sam video sioc na delu, nisam nesto odusevljen iskreno :: CF 6970 treba da mi stigne ovih dana tako da cu i to da probam :: Kako god bilo ne ocekujem nista dok ne vidim :: Oko novih radeina digla se velika prasina i nisu ispunili ocekivanja. :: Ne govorimo o ceni nego o performansama ako je neko spreman da da 600 ivise eura za grafike onda to sta je jeftinije a sat ne nije ni vazno :: Meni je renutno favorit za sli GTX 570 :: 6870 u CF varijanti mi nije nesto posebno intersantan kao single kartica ni ona me nije odusevila. :: :: :: :: Nisi probao 6950 i 6970 u Crossfire, pogledaj testove i bice ti jasno koliko se radilo na tome. I 6870 Cf je bolja kombinacija od jedne GTX580 a jeftinija :: :: __________________________________ :: :: AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score :: :: http://ultraphoto.org/images/ek9yb0xx44mrp1mt7.jp :: :: :: :: :: Ni jedno ni drugo :: :: :: Ako ces multi GPU samo SLI :: :: :: Ako ces dual kartu GTX 295. Jedina dual GPU kartica koja vredi svaki euro :: :: :: 5970 zaobici po paprima jeste najbrza ali tolikoe pare za to da bi se nervirao zaboravi :: :: :: Imo sam dobra je kvalitetno uradjena ali ko ne zna za bolje njemu je vrhunska kao sto je i meni bila :: :: :: Multi gpu resenja samo nVIDIA :: :: :: KOju god SLI varijantu da uzmes bices zadovoljan :: :: :: Ja bih isao na GTX 570 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sta se vise isplati uzeti asus ar eah5970 ili dve eah6970 i zbog cega? :: :: :: :: Kakav je odnos cena prema performansama koje pruzaju?
Mnogi se slazu da je AMD tek na pocetku optimizacije drivera za 69xx seriju
22.12.2010. 13:17
status: user broj poruka: 7723
zbog nove arhikteture ,to ce se tek videti u narednim mesecima.
Cayman/6900 delivers on the promises AMD made in private over the summer, and sports a few new features on top of that. It is going to be VERY interesting to see what happens with better drivers in a few months.S|A
Ta cena 6950 je stara i takav ej samo u emmi.Znaci nema veze sa obaranjem cena by AMD. Sad po novom pdv-u bice opet daleko ne pristupacnije. GTX je sila.Eve 69xx ne vrede ni q-rcu! 6950 -250 eur 6970- 300 eur
Kad ovako bude tad ce mozda da se i pordaju. Sad ih ama bas niko ne kupuje dok se GTX570 rasprodao!
:: Ta cena 6950 je stara i takav ej samo u emmi.Znaci nema veze sa obaranjem cena by AMD :: :: Kad ovako bude tad ce mozda da se i pordaju :: Sad ih ama bas niko ne kupuje dok se GTX570 rasprodao ::
Ma mislio sam stara u odnosu na novi PDV!Sad su uvezene nove serije i vec se PDV uracunao!Shit!Srbija! Ko kaze da ih nema?
:: Koja bre sky stara cena za nedelju dana star proizvod :: Ako ih više nema po toliko to znači da su se i one rasprodale :: :: Inače i ja mislim da bi 250 i 300e bile odlične cene, išle bi samo tako :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: Ta cena 6950 je stara i takav ej samo u emmi.Znaci nema veze sa obaranjem cena by AMD :: :: :: :: Kad ovako bude tad ce mozda da se i pordaju :: :: Sad ih ama bas niko ne kupuje dok se GTX570 rasprodao :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.