Posto sam se dobro zagrejao da promenim kartu, GTX 275 ide na prodaju. Iako realno nemam potrebe da je menjam, jer apsolutno svaka igra radi na max., zelja da probam nesto novo je presudila da je teska srca dam na prodaju. Posto ide na prodaju, odmah sam krenuo u kupovinu po novu kartu.
Dilema je: GTX 460 1 GB ili HD 6850? Vecita dilema, ocigledno. HD 6850 bih uzeo zbog toga sto mi je i ostatak HW-a AMD, pa bih da bude sve komplet. A opet, sa druge strane, GTX 460 1 GB bih uzeo zbog toga sto malo bolje skalira u igrama, ima PhysX, ali i trosi malo vise. Mada, nista od ovoga mi nije presudno.
Sta predlazete? Dajte neki konstruktivan savet, u velikoj sam nedoumici.
Ja bih išao na gtx 460 hawk talon atack, ako je nađeš, karta tiha, ne greje se puno, stabilna itd...Ako ne, onda neki 6850...i nisam nešto pomogao, zar ne ? :D
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
Ne mogu da jurim polovnu na oglasima, jer ko zna kad ce da naidje. Moja karta je rezervisana, putuje verovatno u ponedeljak, pa jurim sada nesto. Hocu sve da zavrsim sada, da se ne bih gnjavio posle.
Pa, sam odluci...vidi sta je u ponudi kod nas do te cifre, pa pogledaj sta ti je bitno (npr. hladjenje, tisina itd)...posto volis da oc-ujes, GTX 460 1GB moze da se priblizi 6870 i da je prestigne, tako da...
Ma bio sam i ja u toj dilemi i rešio je solomonski, naletelo mi nešto treće. Al opet, ja sam imao šta da držim u kompu dok tražim novu pa sam meračio oglase natenane.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Preduhitrio si me sa temom, evo mene glava boli od razmišljanja šta da uzmem. Mogu da uzmem Gainward GTX 460 GS ili Asus 6850 DirectCU obe sa cenom od 17500 din. Asus mi je kvalitetniji, naročito ovaj model mada su i Gainward GS dobri modeli. Raspametih se skroz a do utorka moram odlučiti, samo mi fali da ove naše lopuže ne poskupe ranije nego što su najavili!
U tom slučaju bih išao na Asus, jer odličan za OC, jedan od najboljih što se tiče 6850, mada ni gtx 460 ne zaostaje, ali nekako bih u tvojoj situaciji pre ciljao na Asus.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS
:: Preduhitrio si me sa temom, evo mene glava boli od razmišljanja šta da uzmem. Mogu da uzmem Gainward GTX 460 GS ili Asus 6850 DirectCU obe sa cenom od 17500 din. Asus mi je kvalitetniji, naročito ovaj model mada su i Gainward GS dobri modeli. Raspametih se skroz a do utorka moram odlučiti, samo mi fali da ove naše lopuže ne poskupe ranije nego što su najavili :: ::
odlican je taj Gainward imam ga i nema zamerki, sjajna kartica! i lepo se OC.
Ako si vec u dilemi preskoci 6870 jer se slabo OC za razliku od 460 i 6850, a koju ces od ove dve stvarno ne znam sta da ti kazem.
Ja sam se odlucio za GTX460 1GB GS jer nisam dugo imao nVidiu a znao sam da je 460 predobra kartica, to je moj jedini ralzog i nisam pogresio...ima i 36m garanciju...
:: U tom slučaju bih išao na Asus, jer odličan za OC, jedan od najboljih što se tiče 6850, mada ni gtx 460 ne zaostaje, ali nekako bih u tvojoj situaciji pre ciljao na Asus :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: Preduhitrio si me sa temom, evo mene glava boli od razmišljanja šta da uzmem. Mogu da uzmem Gainward GTX 460 GS ili Asus 6850 DirectCU obe sa cenom od 17500 din. Asus mi je kvalitetniji, naročito ovaj model mada su i Gainward GS dobri modeli. Raspametih se skroz a do utorka moram odlučiti, samo mi fali da ove naše lopuže ne poskupe ranije nego što su najavili :: :: :: ::
nemoj da gledas graficku zbog phisyx, bolje nek ti bude sekundarna graficka samo za to posto gubi na preformansama sama ta 460........... inace ako ti je AMD ostali HW onda bi uzeo 6850, meni je komplet AMD :)
I ja imam skoro 2 god. ATI 4850 pa bih sad uzeo nVidiu, samo zbog promene ali mi ovaj Asus deluje skroz kvalitetno, kao što ga i na svim testovima predstavljaju. Hvala svima u svakom slučaju, do utorka ću već odlučiti a procesor je AMD Phenom II 955BE. Pozdrav svima!
:: odlican je taj Gainward imam ga i nema zamerki, sjajna kartica! i lepo se OC :: :: Ako si vec u dilemi preskoci 6870 jer se slabo OC za razliku od 460 i 6850, a koju ces od ove dve stvarno ne znam sta da ti kazem :: :: Ja sam se odlucio za GTX460 1GB GS jer nisam dugo imao nVidiu a znao sam da je 460 predobra kartica, to je moj jedini ralzog i nisam pogresio...ima i 36m garanciju.. :: :: :: :: U tom slučaju bih išao na Asus, jer odličan za OC, jedan od najboljih što se tiče 6850, mada ni gtx 460 ne zaostaje, ali nekako bih u tvojoj situaciji pre ciljao na Asus :: :: :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Corsair 600T+ CFT-600-14CS :: :: :: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270 :: :: :: :: :: Preduhitrio si me sa temom, evo mene glava boli od razmišljanja šta da uzmem. Mogu da uzmem Gainward GTX 460 GS ili Asus 6850 DirectCU obe sa cenom od 17500 din. Asus mi je kvalitetniji, naročito ovaj model mada su i Gainward GS dobri modeli. Raspametih se skroz a do utorka moram odlučiti, samo mi fali da ove naše lopuže ne poskupe ranije nego što su najavili :: :: :: :: :: ::
Drugari ovako..Odgovoricu svima koji imaju dilemu. Prvo zaista i ja zastupam stav ako je AMD setup da ide i ATI grafika.Mada to nema apsolutno nikakave veze ali nekako mi tako ide a i od kako znamo za kombinacije uvek se AMD slagao sa ATI. E sad predlog koji cu vam dati iskljucivo se oslanja na to da li ste gamer-i. U slucaju da volite da igrate igre moracu da preporucim GTX460 i bez obzira na malo vecu sirovu snagu dosta je agilniji i bolje se snalazi u igrama.. Imam kolegu sa drugog foruma koji je pravio uporedni test sa 6870 i GTX460 i ako vise naginje ATI kartama komentar je bio da mu igre bolje klize na GTX460.nVIDIA Smooth gaming. nVidia je jednostavno takva,ima taj specificno dobar render,dobro optimizovane drivere i visok oc potencijal. U ovom slucaju nebi se dvoumio ni sekunde jer je GTX460 bolja kupovina.PhysX nije ni najmanje presudan ali ako naleti igra kao sto su nadolazeci naslovi poput Barman 2 i trenutne Mafia 2 zasto i to nebi iskoristili.
Inace Skyter-u aka eseses-u sam rekao da bira izmedju 6870 i GTX460.Ako naginje nVidia GTX460 a ako hoce da sparuje i da ima bolji performans boost onda 6870 sto cenim da bi mu najbolje leglo mada i sa GTX460 OC sustize 6870 ali nebitno. 6850 mislim da u ovoj prici ne lezi iz vise aspekta gledista situacija je jednostavno takva.
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
Na nekom testu sam pročitao, ne znam na kom pošto sam ih pročitao mnogo, da su 6850/70 stabilnije što se tiče framerate-a od GTX460. Znam da to do sad nije bio slučaj, čak su mi i igre delovale lepše na GTS 250 u odnosu na moju 4850 ali je, navodno, sada kod 6 serije to sredjeno. Ne znam, `nisam pametan`?!
:: Drugari ovako..Odgovoricu svima koji imaju dilemu :: Prvo zaista i ja zastupam stav ako je AMD setup da ide i ATI grafika.Mada to nema apsolutno nikakave veze ali nekako mi tako ide a i od kako znamo za kombinacije uvek se AMD slagao sa ATI :: E sad predlog koji cu vam dati iskljucivo se oslanja na to da li ste gamer-i :: U slucaju da volite da igrate igre moracu da preporucim GTX460 i bez obzira na malo vecu sirovu snagu dosta je agilniji i bolje se snalazi u igrama. :: Imam kolegu sa drugog foruma koji je pravio uporedni test sa 6870 i GTX460 i ako vise naginje ATI kartama komentar je bio da mu igre bolje klize na GTX460.nVIDIA Smooth gaming :: nVidia je jednostavno takva,ima taj specificno dobar render,dobro optimizovane drivere i visok oc potencijal :: U ovom slucaju nebi se dvoumio ni sekunde jer je GTX460 bolja kupovina.PhysX nije ni najmanje presudan ali ako naleti igra kao sto su nadolazeci naslovi poput Barman 2 i trenutne Mafia 2 zasto i to nebi iskoristili :: :: Inace Skyter-u aka eseses-u sam rekao da bira izmedju 6870 i GTX460.Ako naginje nVidia GTX460 a ako hoce da sparuje i da ima bolji performans boost onda 6870 sto cenim da bi mu najbolje leglo mada i sa GTX460 OC sustize 6870 ali nebitno :: 6850 mislim da u ovoj prici ne lezi iz vise aspekta gledista situacija je jednostavno takva :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: Yours truly, Jensen. :: ATI Cayman Epic Fail :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: ::
zato pitam.Buraz moja je stara 6 meseci i kao sto rekoh gigabajt i oc ultradurable,ja bi je dao za 130 ako je mnogo kao sto kazes ja necu ni da je prodajem jer nemam potrebu.Nisam rekao da ti nisi upravu da je mnogo ali ja nemam nikakav racun da je dam ispod te cene.Ako je nova 170e,nek neko meni da par meseci staru gtx460 koja je 170e za 100 kako ti kazes odmah bi uzeo!!!Cena je visoka zbog proizvodnog procesa koji je skuplji nego kod gtx 460 ali tako je kako je...Ja sam sa ovom miran tri godine,nisam zaludjen za igre i da moram sve na max da picim i jos da to prosipam ovuda I7 i 6970 i odma mi je veci bar 5cm mislim stvarno! AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
opali ti lepo po oglasima cenu 120e fiksno. i sacekaj neku ponudu.... meni se smucilo da u oglasima stavim samo cenu bez fixno pa me ljudi smaraju koja je najniza cena. ako sam stavio tu cenu ta ce i biti, ne cenkam se oko suvenira na turskoj pijaci :)
nVidia ima bolji min fps i u odnosu na max nema veiliki skok te je sam render poprilicno uravnotezen dok kod ATI to malo skakuce.Takojde prilikom filtriranja sa AA i AF efektima mnogo bolje podnosi..
Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA. Yours truly, Jensen. ATI Cayman Epic Fail ``Tresla se gora,rodio se mis``
:: Na nekom testu sam pročitao, ne znam na kom pošto sam ih pročitao mnogo, da su 6850/70 stabilnije što se tiče framerate-a od GTX460. Znam da to do sad nije bio slučaj, čak su mi i igre delovale lepše na GTS 250 u odnosu na moju 4850 ali je, navodno, sada kod 6 serije to sredjeno. Ne znam, `nisam pametan`? :: :: :: Drugari ovako..Odgovoricu svima koji imaju dilemu :: :: Prvo zaista i ja zastupam stav ako je AMD setup da ide i ATI grafika.Mada to nema apsolutno nikakave veze ali nekako mi tako ide a i od kako znamo za kombinacije uvek se AMD slagao sa ATI :: :: E sad predlog koji cu vam dati iskljucivo se oslanja na to da li ste gamer-i :: :: U slucaju da volite da igrate igre moracu da preporucim GTX460 i bez obzira na malo vecu sirovu snagu dosta je agilniji i bolje se snalazi u igrama. :: :: Imam kolegu sa drugog foruma koji je pravio uporedni test sa 6870 i GTX460 i ako vise naginje ATI kartama komentar je bio da mu igre bolje klize na GTX460.nVIDIA Smooth gaming :: :: nVidia je jednostavno takva,ima taj specificno dobar render,dobro optimizovane drivere i visok oc potencijal :: :: U ovom slucaju nebi se dvoumio ni sekunde jer je GTX460 bolja kupovina.PhysX nije ni najmanje presudan ali ako naleti igra kao sto su nadolazeci naslovi poput Barman 2 i trenutne Mafia 2 zasto i to nebi iskoristili :: :: :: :: Inace Skyter-u aka eseses-u sam rekao da bira izmedju 6870 i GTX460.Ako naginje nVidia GTX460 a ako hoce da sparuje i da ima bolji performans boost onda 6870 sto cenim da bi mu najbolje leglo mada i sa GTX460 OC sustize 6870 ali nebitno :: :: 6850 mislim da u ovoj prici ne lezi iz vise aspekta gledista situacija je jednostavno takva :: :: :: :: Dear AMD, HAHAHAHAHAHAHAHA :: :: Yours truly, Jensen. :: :: ATI Cayman Epic Fail :: :: ``Tresla se gora,rodio se mis`` :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.