Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Samsung P2350
STRANA 1 OD 1
Jebivetar Samsung P2350 17.12.2010. 02:17 T31852

status: user
broj poruka: 2386
Ima li neko neshto da napishe o ovom monitoru ili da posavetuje?
Imao sam Viewsonic va 2231wma 21.5` i imao je ekstra sliku ali je `mali` pa sam doplatio za Asus VH242S koji mi se uopshte ne svidja zbog slike koju reprodukuje.
Sledeci potez je da menjam za Viewsonic VA24321wma koji ima samo vga ulaz, medjutim tu je ushao u obzir i Samsung P2350 koji pored vga ima i dvi.
Sada sam u velikoj dilemi,
Viewsonic- 23.6`, ekstra prikaz, godinu dana duzu granciju i 1000 dinara jeftiniji ali nema dvi
Samsung P2350 - 2ms, dvi, ne znam kakvu sliku i boje ima, a manji je od Viewsonica

Trazio sam po netu, chitao svashta. Gledacu ih uzivo ali ne u prirodnoj rezoluciji zbog ostalih manjih monitora koji su prikacheni u radnji, sa fabrichkim setovanjima i nekim reklamnim videom. Nema nishta dok ne sednem kod kuce i prochitam neki tekst, pogledam neki video i sedim 2 sata pa da vidim da li bole ochi kao od Asusa kojeg cu da vratim

e, drz` da ti ga nabijem!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ravenoss .. 17.12.2010. 02:59 #273397

broj poruka: 486
bolji ti je taj samsung u svakom slucaju...dvi mnogo znaci,a i ta va serija od viewsonic-a je low segment!

gile23 ... 17.12.2010. 06:54 #273407

broj poruka: 9121
Imam P2370 i prezadovoljan sam :), neces pogresiti ako ga kupis :). Ja mislim da taj P2350 moze da se kaci na zid :), dok P2370 ne moze :). Pre kupovine trazi da ti izvade monitor iz celofana i da ga prikljuce na nesto, da proveris da li ima mrtvih piksela :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 17.12.2010. 09:03 #273420

broj poruka: 3519
Neki dan sam gledao Samsung P2450 i ViewSonic va2431, bili su jedan pored drugog. Samsung ima daleko bolje boje, kontraste, dok ViewSonic ima, verovao ili ne, ostriju sliku. Na Samsungu je sve nekako mutno, necitko, zgrozio sam se, a ovo dobija na tezini tek kad se uzme razlika u ceni(8-8.5k u korist Samsunga). Ako jedna VA serija(value) ima bolju ostrinu slike od performance serije, onda vise ne znam sta da napisem. Mozda je dosao neki kilav Samsung, ali tesko...
Poenta je da kad kupujemo monitor, treba posto poto da ga vidimo pre kupovine, ovde nije bitan framerate ili mips ili neki bench, vec subjektivni osecaj koji je uokviren nekim sopstvenim potrebama.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270

Jebivetar Re: Re: 17.12.2010. 11:54 #273441

U kvalitet Viewsonica sam se uverio sa VA2231wa kog sa, koristio mesec dana pre nego shto cu uzeti ASUS 242s koga evo vec dva dana gledam i hocu da ga menjam.
Viewsonic 21.5` stvarno ima oshtru sliku i crna je crna, boje su za moj ukus taman, ne peku ochi, jedino sam zbog dimenzija preshao na 23.6`.
Pogledacu Samsung i Viewsonic, samo taj DVI shto nema kod Viewsonica me remeti. A Samsung opet manja dijagonala i garancija a ima taj DVI.

:: Neki dan sam gledao Samsung P2450 i ViewSonic va2431, bili su jedan pored drugog. Samsung ima daleko bolje boje, kontraste, dok ViewSonic ima, verovao ili ne, ostriju sliku. Na Samsungu je sve nekako mutno, necitko, zgrozio sam se, a ovo dobija na tezini tek kad se uzme razlika u ceni(8-8.5k u korist Samsunga). Ako jedna VA serija(value) ima bolju ostrinu slike od performance serije, onda vise ne znam sta da napisem. Mozda je dosao neki kilav Samsung, ali tesko..
:: Poenta je da kad kupujemo monitor, treba posto poto da ga vidimo pre kupovine, ovde nije bitan framerate ili mips ili neki bench, vec subjektivni osecaj koji je uokviren nekim sopstvenim potrebama
::
:: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270
TheBear Re: Re: 17.12.2010. 12:13 #273442

broj poruka: 6502
Zavisi kako je podesen monitor, meni je perfektna slika na P2450H, mislim stvarno ne moze ostrija da bude, ima za to podesavanje.

Jos kad se setim da sam ga paltio oko 21k, to ni je jedna od boljih kupovina :)

:: Neki dan sam gledao Samsung P2450 i ViewSonic va2431, bili su jedan pored drugog. Samsung ima daleko bolje boje, kontraste, dok ViewSonic ima, verovao ili ne, ostriju sliku. Na Samsungu je sve nekako mutno, necitko, zgrozio sam se, a ovo dobija na tezini tek kad se uzme razlika u ceni(8-8.5k u korist Samsunga). Ako jedna VA serija(value) ima bolju ostrinu slike od performance serije, onda vise ne znam sta da napisem. Mozda je dosao neki kilav Samsung, ali tesko..
:: Poenta je da kad kupujemo monitor, treba posto poto da ga vidimo pre kupovine, ovde nije bitan framerate ili mips ili neki bench, vec subjektivni osecaj koji je uokviren nekim sopstvenim potrebama
:: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/XFX GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1516270
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 @jebivetar 17.12.2010. 12:49 #273449

broj poruka: 1590
nemoj da si jebivetar, nego uzmi u radnji dobro pogledaj monitor (u radu) pre nego ga kupis. Vec X-ti put isti savet. Ako imas programcic za test monitora, probaj i to da odradis tamo (ako ti dozvole).

Nista ti ne vredi da ti neko kaze da je neki monitor super, kad je to njegov subjektivni osecaj. Ti treba da ga pogledas uzivo (pre kupovine) i ako ti se svidi (tvoj subjektivni osecaj), onda ga uzmes. A ne da uzimas redno i menjas, jer nisi pogledao. (specifikacija na papiru i ono sto vidis nema veze jedno sa drugim - zadovoljstvo jednim ne garantuje zadovoljstvo drugim - i obrnuto)

Ajd srecno - kazu treca sreca (za jebivetre, a i ostale).

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Jebivetar Za Strelu 17.12.2010. 17:16 #273555

Krenuo sam sa 13500din a sad sam doshao do 20k dinara. Zato moram da kupim najbolje za te pare shto imaju da vidim. Sad neshto gledam, ovaj Samsung bi trebalo da ima panel kao t220, a on je bio ok za tn panele. Nema kraja istrazivanju...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs