Sto se tice mog kompa on se sklapa i necu da vas samram vise za to.....E sad imam jos jedan problem i kad resimo to zavrseno je sve... Da li ce mi biti bolja slika za igre ako imam DVI i HDMi u odnosu na obican analogni......graficka podrzava se ulaze GTX 460..... Sta da radim?? Da li mi se isplati da dam 40 evra vise zbog DVI???? Hvala!!
pa pazi bilo je spike na ovom forumu da je bacao isti kvalitet slike dvi i vga.. medjutim moje iskustvo govori drugacije... ja bi dodao za dvi, mozda je malo puno 40e ali dodao bih..
dvi i vga se ne mogu porediti vga je analogni i samim tim predvidjen za stare monitore CRT dosta gubis sa vga kablom sto se kvaliteta tice, dok dvi i hdmi izlazi imaju digitalnu sliku jedina razlika izmedju ova dva je to sto preko hdmi ide i zvuk takodje.U sustini isti su i DVI I HDMI zato i postoji konvertor sa dvi na hdmi najprostije receno daj 40e vise neces se pokajati FULL HD U FULLU
RE: Da li ce mi DVI i HDMI mnogo uticati na sliku??
17.12.2010. 01:39
status: user broj poruka: 297
Igrom slucaja imam analogni , DVI i HDMI kabal. Kad povezem PC i moj LG TV od 45 inci HDMI kablom slika je ostra toliko da na nju mogu da se posecem a o bojama i kvalitetu slike da nepricam , u odnosu na DVI i analogni , tako da bih ti ja preporucio da uzmes HDMI kabal neces se pokajati. DjokoSRB moze da potvrdi moju pricu posto je dolazio da gledamo par filmova u FULL HD. POZZ
a hdmi i dvi bi trebalo da je isto. Jedino kvalitet kabla. @cojka032 , kolika je razlika kod tebe izmedju vga i dvi? Imam dilemu da li kupiti Samsung P2350 23` sa dvi ili Viewsonic VA2431wma 23.6` sa samo vga?
Sem u slucaju da si polu slep pa ti onda nije ni potreban DVI... Znaci analogni izbegni u svakom mogucem slucaju... DVI je manje vise isti kao i HDMI samo sto nema zvuk...
Ja sam bio razocaran mojim BenQ G2400HD kad sam video sliku sa analognom vezom onda sam ga probao sa DVI kabelom i razlika je BAS VISE NEGO PRIMETNA.
Ima tu i drugih (mogućih) problema sa analognim priključkom. Naime, sa Samsung 740N, koji je potpuno ispravan i proveren sa više drugih kartica, imao sam problema sa karticom Gigabyte GTX275 u vidu razmazivanja slike i gubitka oštrine ukoliko je ona automatski izoštrena dok je kartica hladna, zahtevala je ponovno izoštravanje kada se kartica zagreje na max i tako stalno. Rešenje je bilo u kupovini novog monitora sa DVI i ja sam povoljno došao do tada aktuelnog modela Samsung 2433LW koji ima oba priključka i normalno koristim DVI i nema problema sa oštrinom slike. Kod DVI je ona uvek automatski oštra i ne podešava se.
Naravno podrazumeva se da grafika i monitor imaju dvi a ne da koristis adaptere tipa dvi-rgb . Razlika dvi rgb je uocljiva u korist dvi dok hdmi u odnosu na dvi ima mogucnost prenosa zvuka i slike u 1 kablu.
EE momci stvari stoje ovako....Naso sam dobre BENQ monitore po vrlo pristupacnim cenama ali je problem sto se nedobija DVI kabl,a ima DVI ulaz.....tako da gde mogu da nabavim taj kabl i posto je to......??
Pa gledao sam neke malo jeftinije modele i izdvojio sam ovo:
17.12.2010. 22:43
status: user broj poruka: 197
Neki od modela koje sam izdovojio,recite koji je najbolji: -http://www.itsvet.com/proizvod/acer-p226hql/comp_comp_monitor/3/2426 -http://www.itsvet.com/proizvod/philips-221e2sb/comp_comp_monitor/12/2362 -http://www.itsvet.com/proizvod/benq-g2222hdl/comp_comp_monitor/21/2374 Sta kazete na ove modela??? Da li neko mozda ima neku bolju opciju do 150 evrica??
Imas u metrou philips led 22` 11800din. Ovo je poslednje da sam nesto odgovorio na temu koju postavis za kupovinu jer nas jebes samo tako. Kazes jednu konfiguraciju, pa onda izbacis da si uzeo drugu, postavljas sto istih tema, odlucio si se za 6870, a sad stoji 460. Ne znam ko koga podjebava ovde, ali ako ne uzmes komp za par dana, znam tacno ko koga prc prc
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Pazi ovako sto se mene tice ja bih stavio i7 i ATI 6850 sa 2GB......ali jebiga,neam oare....Mislio sam da cu imati za 6870,ali nemam.........jer su ovi likovi sto sklapaju pricali jednu pricu,i kad je trebalo to da se okonca oni podigli zescu cenu,tako da sam primoran da uzmem 460.....(ili neku do 180 evra)....druga stvar je to sto sam mislio da cu moci da priustim bolji monitor,ali i to prc prc.......tako da sada konacna varijanta sto se tice konfiguracije je zavrsena,tu nema nikakvih dilema........Sad je trenutno problem monitor.....gledam najbolji monitor do 150 evra.....da ima DVI.....Ako mozes da mi pomognes pomoui mi ako ne nista.. Al ja ti se u napred zahvaljujem...)))
Dobro..ajde..ja mislim da za 22`` dvi nije neophodan. Imao sam 22`` monitor standard asus i bio sam prezadovoljan slikom sa vga ulazom. Ja mislim da ovo u metrou sto je za 110e je bas povoljno za LED monitor.
Znaci u pitanju su SAMSUNG P2270, LG W224-PN i BENQ 2222HDL???? Sta uzeti u ovom slucaju...Ni jedan od ovih ne prelai 160 evra.. Hvala svima,hitno je.,,
Sa fullHD rezolucijom i 21,5° ispašće ti oči pri normalnom radu (koji nisu igre) s bilo kojim od ta tri.
Pozovi sutra radnje i videćeš da će ti otpasti bar jedan usled tankih zaliha, to će ti olakšati posao, a ako ih budeš pitao i da li može da se proba u radnji otpašće još koji.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Eci-peci-pec... ajd recimo šmugšmug - zbog 2ms odziva, i to valjda znači nešto s ove strane Rio Grandeta.
Ispašće ti oči pri čačkanju po windojsu zbog male dijagonale a velike rezolucije, zna da smori posle malo dužeg buljenja. Šteta što nemaš bar za 24``, al dobro, povećaš slova u windowsu i opet sve bude ok.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.