Uskoro kupujem novu grafičku kartu. Odabrao sam HD 6870, međutim ono što me interesuje je vaše mišljenje sa kojim vendorom treba ići. Zanima me ko od vendora koristi kvalitetnije komponente, hlađenje i sl.
Gigabyte kosta skoro isto a iam duzu garanciju od sapphire-a, u principu sve ti je isto, sve karte su referentne samo je nalepnica drugacija. ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
gigabyte je skuplji od sapphira za nekih 500 din. sto se isplati,zbog 1god. duze garancije.Mada koju god da uzmesh necesh se sjebati,sve je to manje vise isto,za sada,posto nema oc modela.
:: gigabyte je skuplji od sapphira za nekih 500 din. sto se isplati,zbog 1god. duze garancije.Mada koju god da uzmesh necesh se sjebati,sve je to manje vise isto,za sada,posto nema oc modela.
Mala digresija - vredi li čekati te OC modele?? Kol`ko ja vidim(ali nije da se razumem) i asus i GB su digli klok za nekih 15Mhz....
:: gigabyte je skuplji od sapphira za nekih 500 din. sto se isplati,zbog 1god. duze garancije.Mada koju god da uzmesh necesh se sjebati,sve je to manje vise isto,za sada,posto nema oc modela.
OC modeli se ne isplate jer su skuplji a overklokovni su pod 20Mhz, svaka 6870 ce ici na 1000Mhz uz malo dodavanje voltaze, uz vise napona idu i na 1050-1080Mhz samo za to treba bolje hladjenje od referentnog ! ___________________________________ AMD Radeon HD 6870 OC 3DMark 11 Score: http://3dmark.com/3dm11/18142
:: Ako hoćeš najkvalitetnije uzmi Asus ili ako nadješ XFX.. :: :: @bojsane, mislim da je samo tebi smešno, pošto mi deluje da ne znaš šta znači vendor (proizvodjač :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1 :: ::
To me vraca u ranu mladost kad je oko 2000god krenula era igraonica, i sad u nekoj strategiji kad se biraju rase pa klinci u to vreme kad kazu `uzmi RANDOM oni su najjaci` hahahahahhaha, dobra stara vremena.
:: :: Vendor je fabrički overklokovan :: :: VendorID = sqrt(sin(-ati03) :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ma najbolja je Vendorova 6870 bolja od svih drugih proizvođača a ima i dužu garanciju... xD
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :) wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: To me vraca u ranu mladost kad je oko 2000god krenula era igraonica, i sad u nekoj strategiji kad se biraju rase pa klinci u to vreme kad kazu `uzmi RANDOM oni su najjaci` hahahahahhaha, dobra stara vremena ::
ASUS,definitivno. Ima aluminijumsko kucite,bolje odovodi toplotu i garancija je 3g. Isto tako je OC malo,na 915MHz. Znaci Asus ili Gigabyte,nista drugo.
cekam prvo review ili par slika vise, ako ne hlade vrm-ove i memoriju, moguce da cu uzeti referentnu. jes da ova izgleda umobolno dobro ali ni referentni dizajn uopste nije za bacanje.:) i naravno cuvena dilema, turbina sa tunel sistemom izbacuje vruc vazduh napolje( tj vecinu njega), a ovo ga zadrzava, ali opet tri venta vs turbina...:) ah odluke, odluke... a onda dodje vreme za sledecu ratu za faks.:(
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :) wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: Najavili su pre nove godine 6850 OC i stigoše nedavno, ne znam kad će ovo. :: Možda da zovneš duocom, verovatno znaju oće li skoro :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: :: :: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3663#s :: :: SMOKIN` HOT! where do i get one of those?X :: :: ::
Polovnu, jasta. Nesto pre nego li je izasla 6xxx serija pasuljcic mi je predskazao da ce cena polovne 5850 vrlo brzo pasti na 150e, te da bi tad bio pravi trenutak da je kupim.
Pasulj nikad ne laze, doduse nisam bas toxic ocekivao al ne bunim se.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
onda su kod nje pored hlađenja poboboljšane i OC sposobnosti (ako već nije i fabrički overklokovana), kvalitetnije elektronske komponente... Ako sam negde pogrešio, nek me isprave kolege koje poseduju nekog od `Otrovnih` Radeona.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.