oce moj buraz da uzme uskoro GTX260, a mislim da mu je bolje da uzme neku noviju 400serije!! koja je skoro identicna kao bajata 260ica??? ATi ne dolazi u obzir zapeo covek za nevidiu i tacka..........
GTS 450 je trebala da popuni segment u kom su dominantne bile Radeon 5750/5770, koje su manje vise egal sa GTX 260. Ipak, smatram da je GTS 450 promasaj u ovoj situaciji, jer nema logike menjati kartu kao sto je GTX 260 za kartu istih(ili slabijih) performansi samo zato sto je novija. Upgrade na neku GTX 460 je potpuno opravdan i novcano i zdravorazumski.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/2x2GB Geil Ultra Plus/GTX 260/Barracuda 1TB 32MB/Chieftec Black Dragon+ CFT-600-14CS
Kanda ne razumeste lika, pita da li da uzme GTX260 ili ekvivalent iz 4xx serije, trenutno nema ništa.
Ovako ti nekako stoje stvari, GTX260 je između GTX460 768MB i GTS450, naravno više se isplati ići na novije karte makar zbog kasnije prodaje. Ako je baš bitan svaki dinar najbolje će da prođe s polovnom GTX260, ima ih ispod 100€, novu nema smisla kupovati.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
nego sta, utuvio sebi u glavu da je nvidia ono sto je bila sa serijama 8xxx. juce mi je rekao da oce covek za rodj sebi da uzme sad vec sigurno polovnu GTX260 ali posto nije u toj prici 2god(inace ima 9500GT) misli da je 260ica savremena. naravno nije slaba ali ta GTX460 768mb bi bila ok zbog dx11 a skuplja je samo ~20e !!!!! inace hvala na linku anandtech
gigabyte gtx 260 6 meseci stara OC VERZIJA,Ultra durable 650/1400/2000 mhz.130e cena.Ima jos 2,5g garancije fakticki nova plus gigabajt Oc. Nova je 178e. AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Pa ako izuzmes prvu generaciju Fermi-ja.nVidia i dalje ide istim korakom. Konkurencija je malo napredovala pa se razlika sad smanjila,to je jedino.. Inace ako se ikad desi kao sa 8800 opet ce biti revolucija..Ne znam da li Kepler moze to da isprati ali koliko gledam nije ni ATI naivan (dobri su) ,fino prate razvoj.. GTX260 nije lose ali bi ti ja preporucio novu grafu,uzmi taj GTX460 768 za buraza ,20 eur ne znaci ama bas nista kad imas chip novije generacije i kad znas da si kupio novo sa garancijom. Ne znam za koliko je nasao polovnu GTX260 ali ima nova GTX460 za 130 eur!
:: nego sta, utuvio sebi u glavu da je nvidia ono sto je bila sa serijama 8xxx. juce mi je rekao da oce covek za rodj sebi da uzme sad vec sigurno polovnu GTX260 ali posto nije u toj prici 2god(inace ima 9500GT) misli da je 260ica savremena. naravno nije slaba ali ta GTX460 768mb bi bila ok zbog dx11 a skuplja je samo ~20e !!!!! inace hvala na linku anandtec ::
ispravi me ako gresim za nv. serija 9000 je osavremenjena 8000 skoro pa ista(ne svaka). serija GTX 200 su mocni procesori ali su ih zakomplikovali do bola. postali su masivni skupi za proizvodnju(448,512bit memorija) skupo za izradu! za razliku od ati gpu koji su manji ali sa ddr5 su odradili posao i naravno upare dva procesora i dobiju alu!!!!
Jel ti radis za ATI ili nVidia-u pa te ekonomija zanima?Marketshare? Valjda je bitno kakve karakteristike ima chip,kako se ponasa u gaming-u,sta nudi takav produkt i koliko je jak!8800 GTX se grejao i trosio pa je opet bio revolucija! A G92 je jedan od boljih chipova iz nVidia kuhinje.Dosao je u pravo vreme kao refresh serija i napravio dobar dil.Pametan je to bio potez a opet su karte sa 256-bitnom magistralom davale skoro identicne rezultate kao G80(384) bit-a plus sto su chipovi manje trosili i manje se grejali,manje povrsine.. Fermi je recimo jako komplexan i komplikovan chip.Eto uz zakasnjenje su uspeli kroz 40nm da ga izguraju (GTX580) nV ima naprednu tehnologiju ma koliko ATI-jevci ne zele da priznaju ali treba postovati i konkurenciju,ja sam uvek za to!A da nema konkurencije bio bi monopol!
:: ispravi me ako gresim za nv. serija 9000 je osavremenjena 8000 skoro pa ista(ne svaka). serija GTX 200 su mocni procesori ali su ih zakomplikovali do bola. postali su masivni skupi za proizvodnju(448,512bit memorija) skupo za izradu! za razliku od ati gpu koji su manji ali sa ddr5 su odradili posao i naravno upare dva procesora i dobiju alu!!!! :: ::
Za 171 evro ima GA OC verzija 6850 (verovatno ima i GTX460 sa 1GB rama za slične pare). Ko bi normalan dao 7 evra više za tu tvoju praistoriju (koja istinu može da služi još neko vreme)? I još bi da je uvališ za 130. Yes, kako da no.
ne radim nego ali bih radio :) 9000 serija je fenomenalna za svoje vreme bila(imao 9600GT). ali fermija su usrali zbog previse komplikovanja(za 580 je morao da radi vapor). naravno da je konkurencija dobra stvar, mogu da zamislim sta bi radio amd da je sam na trzistu. verivatno se ne bi trudio previse a naplacivao bi papreno!!!! djuroue1 ja sam GTX 260 pre dve nedelje prodao za 100e visoka je ta cena ma koliko nova kostala!!
Koliko me secanje sluzi i Cayman ce imati vapor To nije nikakva mana vec prednost i samo doprinosi ukupnom kvalitetu samog proizvoda.Kompletniji proizvod. Jos kad bi se AMD potrudio malo oko dizajna,kvalitetnjih komponenti,materijala i zavrsne obrade gde bi im bio kraj!Predpostavljam da bi tad mozda bio i skuplji od nV.Sta znam.. Sve u svemu zacin C kao i uvek :)
:: ne radim nego ali bih radio :) 9000 serija je fenomenalna za svoje vreme bila(imao 9600GT). ali fermija su usrali zbog previse komplikovanja(za 580 je morao da radi vapor). naravno da je konkurencija dobra stvar, mogu da zamislim sta bi radio amd da je sam na trzistu. verivatno se ne bi trudio previse a naplacivao bi papreno!!!! djuroue1 ja sam GTX 260 pre dve nedelje prodao za 100e visoka je ta cena ma koliko nova kostala!! :: ::
pa izgleda da ljudi misle da posto se zajurili i kupili dok su graficke tukle veliku cenu, da sad po njihovom razmisljanju one i dalje vrede hm, recimo ako nova 5770 kosta 130e da prodaju polovnu, staru oko godinu dana za 110e(na ove cene sam naleteo za msi, saphire), ali dobro opet to su novije karte, ali kad vidim cene za one starije da traze kretenski svezanj :) novca, samo se pocesem i listam dalje oglase, ali nije problem uvek se nadju l(j)udi koji kupe to ne obracajuci paznju koliko zapravo oni traze za polovni hardver kad nov kosta 20-tak eura vishe.....
@vezano za temu> ja bih isao na minimum gtx460 768 ako vec ne moze da se uzme sa 1gb, posto nece ATI koji sad ima bas dobru cenu za novu 5770, a i 6850 6870 nije preterano skupa......ali dobro, ipak je Nvidia MNOGO bolja(cak nekad i 2 3 pa i 5fps-a) :P
dajte vi meni polovnu gtx 460 za 80e kad tako pricate...Da vidim ko ce da da gtx 260 za 100e i manje kao sto kazete a da je stara 6 meseci bata i to gigabajt i oc model-JUCE!!!Nek kupi gainword to je marka=najvise ih ima repariranih.Nije mi ni bila zelja da prodam al je nebi dao ispod te cene,svaka roba ima svog kupca... AMD Athlon II X4 630 3,2ghz
Imali smo najbolju nameru, po toj ceni osedece ti i brada i brci a prodati je neces. ... osim ako ne naidje bas neki poslednji papan, al opet nije to prodaja ako racunas na takvog.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: dajte vi meni polovnu gtx 460 za 80e kad tako pricate...Da vidim ko ce da da gtx 260 za 100e i manje kao sto kazete a da je stara 6 meseci bata i to gigabajt i oc model-JUCE!!!Nek kupi gainword to je marka=najvise ih ima repariranih.Nije mi ni bila zelja da prodam al je nebi dao ispod te cene,svaka roba ima svog kupca.. ::
Sve sto si rekao,to stoji. Ali cenis 130e a za 140e ima gtx460 768 koja je brza i nova. Onda ima u oglasima gtx280 u garanciji. Onda ima 120e nova 5770 koja je tu negde sa gtx260. Svako ceni svoje ali treba imati meru, tako bar ja mislim. Cene sam naveo sa pc berze.
oces da se kladimo da ce neko da je kupi ako ne za te pare onda za par eura manje(recimo 120:) svojevremeno sam hteo da kupim q6600 i nailazio sma cene od oko 120e, msm WTF!? i ja im kao posaljem ajde to za manje kao recimo 110e, ali oni meni kao, `vec imam kupca`, rekoh, dobro onda kad ima ko ce to da kupi :D
:: Imali smo najbolju nameru, po toj ceni osedece ti i brada i brci a prodati je neces :: ... osim ako ne naidje bas neki poslednji papan, al opet nije to prodaja ako racunas na takvog :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: :: :: dajte vi meni polovnu gtx 460 za 80e kad tako pricate...Da vidim ko ce da da gtx 260 za 100e i manje kao sto kazete a da je stara 6 meseci bata i to gigabajt i oc model-JUCE!!!Nek kupi gainword to je marka=najvise ih ima repariranih.Nije mi ni bila zelja da prodam al je nebi dao ispod te cene,svaka roba ima svog kupca.. :: ::
Ma dobra je to kartica i moze da prodje do 100-110-120 eur.I dalje se prodaje toliko.. 130 Eur je GTX280.Vreme prolazi,hardver zastareva,nove stvari izlaze.To vise nema fizikcu vrednost i ako ta karta daleko vise vredi ali sta da se radi tako je.Ko je sentimentalno vezan bolje da je ostavi pa makar samo fizikalisala.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.