jel ok da mi graficka u leru drzi temp. gpu1 50, gpu2 42 ? to sam ja u afterburneru namestio a u full loadu ne prelazi 70c. ocu da cujem misljanja ili neki savet !! kartica je referentna
Mislim da su OK temperature za tu kartu. Jedino me malo čudi razlika od 8 stepeni između gpu1 i 2. Meni se karta iz potpisa u idle kreće od 40-43 stepena, vent na 40%.
ventilator se vrti na 34% za temp. do 50c !! verovatno bi se priblizile temperature ova procesora da stavim 40% .. meni je u susutini bitno da se ne cuje na leru a kad pikam nesto neka vristi ko luda bitno mi je da radi sto duze!!!!!!
pa uzeo sam je skoro polovnu, ociscena je. a i imam kuciste chieftec dragon sa ventilatorim sa strane 22` i jos nekoliko od 12`. tako da je lepo vetrena okolina graficke. a mozda je nesto treca samo ja ne znam sta je :)
a mislio sam ja da ces da se javis :) ... nego jos nisi promenio tvoju konf. GTX260 ako nisi pazario nesto trece hahahah. inace sam zaboravio kako ide dijagram sto si mi pokazao u afterburneru pa da proverim jesam li sad lepo nastelovao
Evo me ... :-) Upravo promenjeno , zaboravio sam ... :-) Sto se tice temperature , ne moze manje ... Ler je 50c za jedan i 60c za drugi chip na 30% ventilator pri cemu je bukvalno necujna ... ATI je propisao da ler bude 50% sto meni licno nije odgovaralo jer ne zelim da slusam buku , a razlika u temperaturama je bukvalno 3c ... Ovako ide , 30% do 60c , i dalje dizes 35% na 65c , 40% na 70c , 45% na 75c , 50% na 80c ... TA kartica nije nikako prelazila 72c za jedan i 82c za drugi chip ... :-) Otkricu ti da je za to malo zasluzan Detaljno ociscen hladnjak i ARTIC SILVER 5 Pasta ... :-)))
a najvise je 50c za topliji cpu i nikad ne ide iznad. ne cuje se ni na 34% pa sam zato tako ostavio. i to sam u afterburneru pratio i u catalystu. a u igrama je retko kad dogurala do 80c za topliji cpu!! ta silver 5 je profi pasta, fala nemam sta da kazem vise..........
Mogu da kazem da sam i ja ponosni vlasnik jedne od karti `misefloyd-a` u pitanju je Sapphire HD 4890! :) Temperature nikad ne prelaze 62°C!Definitivno kupujte kod Floyda!!:))
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.