zanima me samsung 971p monitor,citao sam opise o njemu ,svuda ga hvale,odlicna reprodukcija boja,odlican ugao gledanja,bla,bla itd,ali mu zameraju da mu je slab odziv (6ms),pa me zanima da li ga neko koristi i ako mozete da mi kazete vase utiske `iz prve ruke`,i da li neko predlaze neki drugi monitorslicnih performansi.
975p je jednom recju VRHUNSKI monitor! 19` 4:3 1280x1024 6ms
225BW (u narodu poznatiji kao TELEVIZOR :)) je hmm... za nijansu do VRHUNSKOG 22` wide 1680x1050 5ms imas ga i u MM varijanti ( multimedija) gde dobijas i dodatnu konzolu sa zvucnicima koja se kaci ispod monitora, tako da uz externi stand alone TV tuner od 80ak evra, koji zakacis preko Analognog ulaza i dobijas vrhunski TFT TV od 56cm. U poredjenju sa 225BW-MM sve izgleda malo i smesno. Razlike u performansama nema, dok jedinu prednost 971P ima u tome sto je pivot, pa za njega Samsung ima i slogan: Zamislite polozaj koji definise dizajn...
:: nemaju isti panel 971p ima pva pane :: :: Devize devize bonda elem :: :: Naravno da nemaju. 971P je bolji monitor, ali ne toliko bolji koliko cena kaze. Ima onih koji ce iskorististi njegove prednosti u odnosu na 225BW, ali hmm... pitanje je ko i kako. Po meni je suludo davati 35 000 za 19`.
U realnom radu, koristim autocad i neke usko strucne programe, nema razlike, samo je 225 siri, visine su im skoro iste.
Ali u gledanju filmova.Moj licni, subjektivni test, apokalipsa danas, marlon brando aka pukovnik kurc, ona scena kada sedi u polumraku i prica, ima primetne razlike, da li su te razlike vredne razlike u ceni, jos uvek razmishljam. A ovih 6ms gray to gray odziv, mislim da je prosecnom morisniku vise nego dovoljno.
mene zanima da li neko ima tj koristi ovaj monitor (971p),pa da mi kaze iz `prve ruke` utiske o njemu,tj da li stvarno njegovih 6ms odziva nisu dovoljni za komforan rad, i da ima izrazene duhove u brzim scenama filmova i igara,za kvalitet boja i ugao gledanja nema problema jer su vrhunski,tj vrh onoga sto TFT tehnologija trenutno nudi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.