Opet ja i monitori, 21.6` 16:9 ViewSonic vs 19` 4:3 Dell
STRANA 1 OD 1
Jebivetar
Opet ja i monitori, 21.6` 16:9 ViewSonic vs 19` 4:3 Dell
07.12.2010. 20:39
T31584
status: user broj poruka: 2386
U prodavnici ce mi zameniti ViewSonic VA2231wa zbog mrtvog pixela. Na polici sam video Dell E190S i postoji mogucnost da mozda zamenim za njega. Sada se dvoumim izmedju formata, chinjenice da 4:3 ima vecu tachku, manje opterecuje grafiku shto se tiche igrica. Mada, i 16:9 ima svojih prednosti uz to da je ViewSonic model novije generacije, odnos osvetljenja kod oba, kontrasta... Pomozite oko izbora, koristio bih ga kao allround monitor.
:: Nije li taj Dell 5:4 :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB 2GHz Kingston - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Ako je 1280x1024 to ti je 5:4. Pa ono, i menja i ne menja, zavisi od tebe. 5:4 je onaj kockasti format, jako dobar za obradu teksta recimo i švrljanje po netu ali filmovi će uglavnom da ti budu tračice po sredini ekrana, nimalo zgodno. S druge strane 16:9 je format jako dobar za filmove i rad po fotošopovima, kedovima i tome sličnoj boraniji gde imaš gomilu toolbarova sa strane. Za većinu igara su oba dobra, za pucačine je recimo bolji wide jer imaš veće vidno polje i deluje prirodnije.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ma na kraju cu najverovatnije uzeti njega. Sad mi pade na pamet da probam da uzmem Asus Asus VH242S 23.6` uz doplatu od 3500dinara. i da ga uz tv kartu koristim kao tv. Kakav je Asus danas sa monitorima?
Trazi neka ti upale DELL monitor i pogledaj da li ti odgovara.
U firmi smo u ponedeljak uzeli Viewsonic VA2231wa. Za mene, koji kuci imam Viewsonic VX2240w, ovaj monitor je razocarenje. On po visini nije veci od 17` Samsunga 720N (recimo, na stolu pored). Sad zamislite 22` dijagonale pri cemu visina nije ni onog od 17` (4:3). Uzas. Moj ima 22` i odnos 16:10, pa tih ~3cm vise u visinu znaci mnogo, makar meni. (47.5x29.7cm u odnosu na 47.5x26.5cm)
Ako nisi navikao na monitor - bioskopsko platno, uzmi Dell. Ako ces uglavnom da gledas filmove, uzmi bioskopsko platno.
Srecan izbor.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Zar nemaju jos izbora za zamenu monitora? OK je taj Dell ali ako zelis na njemu da gledas filmove onda bolje uzmi 21.5`| 21.5` 16:9 ima uzasno siitna slova zbog rezolucije i sto duze gledas ga to ce vise da ti zamara vid Bolje uzmi dell bar ce ti oci biti odmorne a i lepo izgleda.
Ima lg, kakav je on? Ima samsung, njega necu zbog 2god. Garancije. Svi su 21.5 dok za 23.6 treba da se doplati 3500dinara. cash rules everything around me
:: http://goo.gl/pFZ5 :: :: :: vIRUS cOMPUTERS kad ja tamo a ono medjutim, premda iako ali mozda svakako ko je poznavao XP ni 7-ica mu nece tesko past :: ::
:: Sad mi pade na pamet da probam da uzmem Asus Asus VH242S 23.6` uz doplatu od 3500dinara. i da ga uz tv kartu koristim kao tv. :: Kakav je Asus danas sa monitorima :: :: cash rules everything around me :: :: ::
Sto kazu ljudi uzmi vecu dijagonalu, recimo tu od 23.5. Rezolucija od 1920x1080 na 21.5 inch je po meni jako zeznuta za gledanje jer sve sitno, pa moras da povecavas (ikone na destopu, u browsesru, itd). A marka monitora i nije toliko presudna jer svi ti proizvodjaci koriste tudje panele (ekrane), pa je najbolje da ti upale monitor pa uzmes onaj koji ti se dopadne, retardirano je da kupujes monitor na osnovu marke, modela i specifikacija... nego lepo gledaj ocima, pa biraj.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: i na 23.5 incha sitna su slova ta rezolucija 1920x1080 najbolja je za 27 incha definitivn :: mogao bi da uzmes bilo koji koji ima dvi neces omanut :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.