kao sto tekst kaze potreban mi je mali savet oko grafike .
Pre skoro dve godine sam sklopio komp i od tada se malo iskljucio iz IT sveta , tacnije negde kod nVIDIA serije 9 .
Imam karticu 9600 GT koja posteno odradjuje svoj posao al sam nesto razmisljao da je lagano zamenim . Nisam u toku , koja bi kartica bila najlogicniji izbor , recimo cenovni rang do 150 ili eventualno koji eur vise ? Ostatak konfe je e 7400 , 4 gb ddr2 i gigabyte 460 w .
Mali potrosac, odlicne performanse. Bezi od Gigabyte-a, uzimaj od proverenih ATI proizvodjaca. Ja se zaleteo na kvalitetne komponente i hladjenje(za male pare) i sad ima da cekam sledecu godinu da dobijem kartu :(
samo ,ako se odlucish za hd 6850 zaobidji gigabyte ,ostalo vozi.
ovde dve sto sam ti naveo su super,po meni bolje uzmi sapphire,samo 100 din je skuplja. posteno,ne fali nishta ni powercolor-u,al neko je ovde testirao hd 6850 sapphire i rekao da tisu i hladniju referentnu kartu nije video.
+ ako ti je hitno:
rok isporuke za power color je 10-15 dana rok isporuke za sapphire je 3-5 dana
govorim za doticnu prodavnicu naravno,jer ipak tu je najjeftnijie.
Sve zavisi od primerka do primerka, ne moze se reci da je neki brand los ako je neki pojedinac imao lose iskustvo s njim. Svakom proizvodjacu se desi da ima falicne serije karti, ploca, itd., samo je pitanje kome se to najmanje/najvise desava. Oduvek sam imao samo asusove ploce recimo i nijedan problem/crkavanje s njima, dok znam ljude sa suprotnim-negativnim iskustvom. Treba imati i malo srece... _________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.3 - Gainward 4850 512 (650/2200) - Kingston 2x1Gb ________________________________________________ DDR2 800 @ 915 (5-5-5-18) - LC Power 600H - Philips 22
dvojica na ovom forumu,za 10 minuta raspitivanja na netu (posto cu i ja mozda hd 6850 da uzmem,ako ne budem imao para za hd 6870)naso sam na 10 mesta ,23-je(izbrojo :) ) koji imaju odredjene probleme,e zato.
nznm,dal razumesh,uglavnom da ne bude nekog rizika,niko mi ne garantuje da su drugi MNOGO bolji i sto % sigurni za kupovinu,al ako toliko ljudi zali na odredjeni proizvod,tu neshto smrdi,BAR MENI.
Ovaj model karte je lose odradjen i pored toga sto su komponente kvalitetne. Problem se javlja u Crysis i C. Warhead. U trecem ili cetvrtom nivou karta se u sred igre iskljuci i monitor ode u stend by, ton radi jos 10 sek i onda blokira ceo komp. Crysis Warhead ambush bench test prolazi normalno dok frost i avalanche nema sanse da prodje. Ima jedan slucaj gde se javlja i u igri Red alert, mada ja licno nisam probao, dovoljan mi je Crysis, pa da saljem na reklamaciju.
@imarkovic ::sve radi lepo dok ne upalis Crysis.. i onda graficka krene da kij
Da je tako ja bih odmah znao , na zalost nije. Crysis radi odlicno na very high kec, i na Enthusiast u drugom delu. Problem se javlja tek kasnije u ove dve igre. U prvom delu u 3 ili 4tom nivou isto i warhead kad pocne bombardovanje. Da nisam procitao da postoji problem ne bih ni znao da mi je karta defektna. Pre toga sam premotao AVP, Dirt2 , MOH, bez problema.
@Djokosrb slobodno uzmi Sapphire ili Powercolor 6850, kod njih nema problema i karte su super, provereno rade i niko nema ove probleme.
Hvala na savetima , pregledacu jos neke teme ovde ali me zanima jos nesto :
da li je gore navedeno napajanje dovoljno ili ce i ono morati da se menja ,
pored nabrojanih ATI modela zanima me da li neko moze da mi kaze nesto vise o 460 GTX , ukoliko je neko poseduje , posto vidim da ima dosta informacija vezanih za atijevke ?
Uzmi ATI 5770 , ja je imam vec 6 mjeseci, i radi fantasticno.sve najnovije igre gura na max u srednjoj rezoluciji 1440x900 bez problema.Neces se pokajati. e da , trosi manje struje nego GTX 460
jede malu decu pa vidi sta radi gtx460.Kakav bre ati-jednom imao i nikad vise.Gtx 460 je po meni bestbuy.To je najkompletniji cip baziran na fermiju.Ekstra! AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
@gliga79: Zaključio si da ti je karta defekta po tome što se gasi u jednoj ili dve igre? Jel se to dešava samo tebi ili svima koji imaju ovaj model karte?
:: :: Ej drustvo :: :: kao sto tekst kaze potreban mi je mali savet oko grafike :: :: Pre skoro dve godine sam sklopio komp i od tada se malo iskljucio iz IT sveta , tacnije negde kod nVIDIA serije 9 :: :: Imam karticu 9600 GT koja posteno odradjuje svoj posao al sam nesto razmisljao da je lagano zamenim . Nisam u toku , koja bi kartica bila najlogicniji izbor , recimo cenovni rang do 150 ili eventualno koji eur vise ? Ostatak konfe je e 7400 , 4 gb ddr2 i gigabyte 460 w :: :: Sto se mene tice u obzir dolaze i ATI i nVIDIA :: :: Pozzzz..........
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.