Pozz ljudi... Ukratko, moja konfiguracija: Asus m2n mx se plus amd athlon64 x2 4400+ 2.3Ghz gigabyteGT220 2GB transcend 667mhz hdd 80GB ... Radio mi komp sve do pre par dana, dok sam igrao black ops...odjednom mi se pojavile zelene linije... :) i zapuco se komp! Kad sam ga restartovao nece da udje u windows... po ekranu se pojave plave tackice!!! ostavim ga malo...i radio je par dana...sve do juce!!! i ista prica ponovo!!!! da li da gledam drajvere? jel moguce da je do napajanja???!!! imam glupavo usrano od 280W!!!! nije kinez!!!! Narucio sam vec asusovo 450W...ali me zivo interesuje...da li cu resiti problem novim napajanjem???? Inace...sad sam u safe modu...jer nece normalono da udje u windows!!! ako neko moze da pomogne...hvala!
asus ce da resi svaki problem .. isto kao i nike ..reeabok..guchi... ako imas garanciju za grafulju nosi je na zamenu .. ako nemas .. odnesi je u nedelju u crkvu mozda joj pop moze pomoci ..
ta flinja netrosi 50w .. kako si je pregrejao nije mi jasno ..
cpu u loadu ide i do 180w ..ako nije oc-ovan
iscedio si taj psu do krajnih granica .. nesto je moralo da popusti
ajde probaj grafulju kod drugara .. i sacekaj asus-a
Koliko taj cpu ide u load-u !??!! (nisam cuo za neku reviziju,osim 65W i 95W) 180w -pa to je nemoguce,osim ako si mislio da ceo komp toliko trosi u loadu
Sasvim je moguće da loš napon tokom dužeg perioda pokvari grafičku, mada je HDD mnogo osetljiviji na te stvari. Promeni napajanje pa ako ostane problem znaćeš šta je. Nisi naveo koji tačno Asus uzimaš, verovatno je Delta OEM, znači sasvim solidno za tvoj comp. Uzged, ne znam da li se codeus šalio da CPU u loadu troši 180w. Troši otprilike trećinu od toga. P.S. obavezno istestiraj HDD na bad sectorse.
proizvodjaci nikada ne navode potrosnju u W ... ono napon * struja ..
to sto pise na kutijama 65W i 95W je TDP izrazen u watima .. ili termalan snaga koju cou ispusta (toplota) a ne potrosnja struje .. to sluzi za izbor hladnjaka ..
brate moze toliko da vuce cela konfiguracija, a sam CPU nema leba da povuce toliko, pa na osnovu cega onda kupujes napajanje? pa koliko onda trosi i7 980x
:: :: :: :: proizvodjaci nikada ne navode potrosnju u W ... ono napon * struja . :: :: to sto pise na kutijama 65W i 95W je TDP izrazen u watima .. ili termalan snaga koju cou ispusta (toplota) a ne potrosnja struje .. to sluzi za izbor hladnjaka . :: :: na testovima taj brisbane vuce oko 180w ..
Načelno si u pravu: TDP nije potrošnja, već emisija toplote. Ne znam koje si testove gledao ali u praksi potrošnja je jako blizu TDP broja. Evo ti testa gde su ljudi direktno merili struju na CPU votažnom regulatoru:
AMD Athlon II X4 630 3,2ghz Asus M4A785TD-V-EVO Mushkin 2x2 gb 2000mhz Gigabyte GTX 260OC Hitachi 250gb Sky Star 2 Xigmatek 700w
Uzmi to napajanje,tvoje je bas slabo,pre ili kasnije ce crci..Na ivici je verovatno a problem moze da bude i driver a i felericna graficka.odnesi grafu kod druga ako radi,zameni napajanje a ako i dalje budes imao problem onda je do drivera graficke koji puca.Meni deluje na feler graficke najvise...
:: :: :: :: gde si to procitao ... :: :: merenja su izvrsena posle naponske sekcije cpu-a .. i time je izbegnuto merenje potrosnje maticne ploce i ostalih potrosaca.. :: :: dosta vise o watima .. moram neke rizle da spalim
e ljudi evo da javim...uzo sam danas lc6650gp3 v2.3 ...sutra mi stize grafulja pa ce da vidim kako radi...planiram malo da kloknem procesor, samo dok neskupim jos malo kesa pa menjam komp...pozz
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.