Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
tv 42` vs. 3 monitora
STRANA 1 OD 2  
repsi tv 42` vs. 3 monitora 01.12.2010. 22:00 T31416

status: user
broj poruka: 1276
da li ima neko mozda bilo kakvo iskustvo sa iRacingom? potreban mi je monitor/tv za ovu igru.. tv treba da bude najmanje 42` do eventualnih 47` da je 1080p i da ima sto bolji refresh rate (ne sme biti primetan apsolutano nikakav lag/ghostovanje i sl.). Ili koje mi monitore savetujete za gore pomenutu igru (voznje uopsteno ne bi se samo ta voznja igrala naravno) treba da ima sto tanji rub i ostalo sve kao i kod tv-a... prednost 3 monitora mi je ta sto imam veci ugao vidljivosti - mogu pogledati pored sebe i videti gde se nalazi vozac sa kojim se tucem dok nisam siguran da bi to mogao videti na obicnom tv-u..pitanje je FOV-a ako se ne varam, ne znam da li je to podesivo da se ipak na tom tv-u moze setovati tako da imam neki wider angle... malo naginjem na tv zbog toga sto mi u tom slucaju ne treba crossfire/sli i veca je iskoristivost (filmovi, tv, ostali gaming tipa mw i slicno)..ali kad pogledam kako je bolesno igrati sa 3 monitora odma zaboravim na sve prednosti TVa :D koje modele mi preporucujete za tv i monitore? ja sam bacio oko na LG 42ld550.. vidim da su u austriji 100-150e jeftiniji neko god nas (ako izbegnem carinu - bus). Trenutno koristim VX2433MW VS ali mi se nekako cini da ima dosta debeo taj ram - odokativno 2 cma + 2 cm od onog sledeceg = stvara se velika rupa .. ne znam kako bi to izgledalo?!
Razmisljao sam i o projektoru optoma HD66 samo me odvraca bulb life.. optrilike bi svake godine trebao novu lampu montirat sto nije jeftino i drkanje je.. sta ja znam...
eto svaki savet dobrodosao! para ne znam kolko imam..mozda bi skrpio nekih 600-700 eura max..ehh bar da stvarno ne znam kolko imam..

da dodam da sam malo skeptican oko jeftinijih LG modela tipa 42ld420/450 sa 50hz refresh rate.. mislim da vise steti i ocima i ne znam da li bi bio potpuno smooth gaming na njemu..?! snupija sam vec davio oko toga.. ali opet ne znam nista :(
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: tv 42` vs. 3 monitora 01.12.2010. 22:08 #267989

broj poruka: 6083

60Hz mi radi tv i igranje je stvarno dozivljaj, dodji isprobaj kod mene pa odluci. Jesam u kgu, al sta te bole brige. I ovaj moj kosta tih 600-700 evra, ovaj 550 ti oko 800

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ

:: da li ima neko mozda bilo kakvo iskustvo sa iRacingom? potreban mi je monitor/tv za ovu igru.. tv treba da bude najmanje 42` do eventualnih 47` da je 1080p i da ima sto bolji refresh rate (ne sme biti primetan apsolutano nikakav lag/ghostovanje i sl.). Ili koje mi monitore savetujete za gore pomenutu igru (voznje uopsteno ne bi se samo ta voznja igrala naravno) treba da ima sto tanji rub i ostalo sve kao i kod tv-a... prednost 3 monitora mi je ta sto imam veci ugao vidljivosti - mogu pogledati pored sebe i videti gde se nalazi vozac sa kojim se tucem dok nisam siguran da bi to mogao videti na obicnom tv-u..pitanje je FOV-a ako se ne varam, ne znam da li je to podesivo da se ipak na tom tv-u moze setovati tako da imam neki wider angle... malo naginjem na tv zbog toga sto mi u tom slucaju ne treba crossfire/sli i veca je iskoristivost (filmovi, tv, ostali gaming tipa mw i slicno)..ali kad pogledam kako je bolesno igrati sa 3 monitora odma zaboravim na sve prednosti TVa :D koje modele mi preporucujete za tv i monitore? ja sam bacio oko na LG 42ld550.. vidim da su u austriji 100-150e jeftiniji neko god nas (ako izbegnem carinu - bus). Trenutno koristim VX2433MW VS ali mi se nekako cini da ima dosta debeo taj ram - odokativno 2 cma + 2 cm od onog sledeceg = stvara se velika rupa .. ne znam kako bi to izgledalo?!
:: Razmisljao sam i o projektoru optoma HD66 samo me odvraca bulb life.. optrilike bi svake godine trebao novu lampu montirat sto nije jeftino i drkanje je.. sta ja znam..
:: eto svaki savet dobrodosao! para ne znam kolko imam..mozda bi skrpio nekih 600-700 eura max..ehh bar da stvarno ne znam kolko imam.
::
:: da dodam da sam malo skeptican oko jeftinijih LG modela tipa 42ld420/450 sa 50hz refresh rate.. mislim da vise steti i ocima i ne znam da li bi bio potpuno smooth gaming na njemu..?! snupija sam vec davio oko toga.. ali opet ne znam nista :(
Daum ... 01.12.2010. 22:24 #267997

broj poruka: 12798
Odmah da ti kažem ako gledaš da ti display nema ghosting, zaboravi na HDTV odmah, jer imaju naizraženiji ghosting..

A drugo, što gledaš da nemaš ghosting ako kupuješ to zbog vožnje???

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

repsi re 01.12.2010. 22:30 #267998

nasao sam 42ld420 i ld450 na austrijskom amazonu za 490 eura sto mislim da je stvarno smesna cena.. ld550 je 100 eura skuplji pa ne znam da li vredi mozda pruziti se tih 100 eura ako je ovo `savrsenstvo` ?! jesi probao mozda neki tv sa 100-120hz i dal se vidi oku vidljiva razlika? da li ovaj amazon postoji kao store negde da bi mogao otici tamo i dici monitor pa se ubacit u neki bus pa kuci? ili jedino da narucim na neku austrijsku adresu? kako bi to moglo ici?
sto se tice tog FOV-a evo primer koja je razlika:

http://tiny.cc/1v1kx
vs
http://tiny.cc/272el

@Daum
jasno mi je da bi se u toj igri gotovo nemoguce primetio ghosting ali ono kad uzimam nesto da valja.. jer bi pustio mozda neki fps nekad krizu, metro, bad company 2 i slicno.. a na tv-u isto sumnjam da bi se mogao primetiti neki ghosting jer samo gledam f1 i fudbal.. opet sa druge strane ne bi da puknem previse para jer dolazi taj 3d i slicno pa bi ovo za neke 2-3 godine ako budem bio u mogucnosti ostavio mojima a ja iso dalje svojim putem..

Snoopy- Re: re 01.12.2010. 22:39 #268004

Nemas radnju amazon, to ti dodje ko ebay. Pa pazi, ako imas sto evra, ti se pruzi, to mogu da ti kazem. A sto se tice duhova, srecom, nisam primetio da ih ima. Ako sad pocnem da umisljam, obraticu se daumu! xD

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZ

:: nasao sam 42ld420 i ld450 na austrijskom amazonu za 490 eura sto mislim da je stvarno smesna cena.. ld550 je 100 eura skuplji pa ne znam da li vredi mozda pruziti se tih 100 eura ako je ovo `savrsenstvo` ?! jesi probao mozda neki tv sa 100-120hz i dal se vidi oku vidljiva razlika? da li ovaj amazon postoji kao store negde da bi mogao otici tamo i dici monitor pa se ubacit u neki bus pa kuci? ili jedino da narucim na neku austrijsku adresu? kako bi to moglo ici
:: sto se tice tog FOV-a evo primer koja je razlika
:: http://tiny.cc/1v1kx
:: v
:: http://tiny.cc/272e
:: @Dau
:: jasno mi je da bi se u toj igri gotovo nemoguce primetio ghosting ali ono kad uzimam nesto da valja.. jer bi pustio mozda neki fps nekad krizu, metro, bad company 2 i slicno.. a na tv-u isto sumnjam da bi se mogao primetiti neki ghosting jer samo gledam f1 i fudbal.. opet sa druge strane ne bi da puknem previse para jer dolazi taj 3d i slicno pa bi ovo za neke 2-3 godine ako budem bio u mogucnosti ostavio mojima a ja iso dalje svojim putem.
gile23 Re: re 01.12.2010. 22:44 #268006

broj poruka: 9121
500 evra + 28 % carina + shipment koji ce mnogo da kosta jer je gabaritni TV u pitanju platices taj TV 800 evra kada ti stigne ovde :). A inace ako sve ovo kupujes zbog igre bacas pare, osim ako ne zaradjujes pare na toj igri :).

Pozdrav!

:: nasao sam 42ld420 i ld450 na austrijskom amazonu za 490 eura sto mislim da je stvarno smesna cena.. ld550 je 100 eura skuplji pa ne znam da li vredi mozda pruziti se tih 100 eura ako je ovo `savrsenstvo` ?! jesi probao mozda neki tv sa 100-120hz i dal se vidi oku vidljiva razlika? da li ovaj amazon postoji kao store negde da bi mogao otici tamo i dici monitor pa se ubacit u neki bus pa kuci? ili jedino da narucim na neku austrijsku adresu? kako bi to moglo ici
:: sto se tice tog FOV-a evo primer koja je razlika
:: http://tiny.cc/1v1kx
:: v
:: http://tiny.cc/272e
:: @Dau
:: jasno mi je da bi se u toj igri gotovo nemoguce primetio ghosting ali ono kad uzimam nesto da valja.. jer bi pustio mozda neki fps nekad krizu, metro, bad company 2 i slicno.. a na tv-u isto sumnjam da bi se mogao primetiti neki ghosting jer samo gledam f1 i fudbal.. opet sa druge strane ne bi da puknem previse para jer dolazi taj 3d i slicno pa bi ovo za neke 2-3 godine ako budem bio u mogucnosti ostavio mojima a ja iso dalje svojim putem.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- - - 01.12.2010. 22:45 #268008

Je li bre gile, jel ti hoces da kazes da sam ja bacio pare?!

gile23 Re: - - 01.12.2010. 22:49 #268009

Ja koliko se secam ti nisi imao neki monitor :), pa si onda kupio neki Philips 24` i pukao na njega ~25k dinara, pa si ga vratio jer ti se smucio pored TV-a i sad si opet na TV-u :) ? On vec ima 24` monitor ???

Pozdrav!

:: Je li bre gile, jel ti hoces da kazes da sam ja bacio pare?
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N
Snoopy- - - 01.12.2010. 22:50 #268011

To jeste :)

Sad si mi opet drug xD

gile23 Re: - - 01.12.2010. 22:53 #268014

Hahh xd :), i ja bih slicnu stvar odraido kao ti da nisam sada kupio 23` monitor (jos mi je i stara 17`-ica nakacena), ali sta ce mi vece :).

Pozdrav!

:: To jeste :
:: Sad si mi opet drug x
:: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, N
repsi re 01.12.2010. 23:18 #268021

bas gledam kaze amazon da je free shipping.. to bi onda bilo izvodljivo izbeci carinu i pdv jer mi keva cesto na toj ruti busom ide.. u tom slucaju cu prodati ovaj svoj samo mislim da ce mi biti 42` previshe za desktop :D eto valjda je onda odluka donesena... al opet kad vidim ova 3 monitora suzu mi mame na obraz! :x
snupi ti koristis tvoj 42` za sve na pc-u? ja kontam da ga odsecem da napravim recimo na 30` ostalo da mi je crno... jedino za gaming da ga razvucem u punom sjaju :D

edit: kako izgledaju FPSovi na tvom tv-u? cudno mi je kako nema duhova sa takvim odzivom i refresh rateom iskreno ali ajde verujem ti .)
gile23 Re: re 01.12.2010. 23:41 #268029

Ja mislim da se placa, da je samo u okviru te drzave besplatno (tipa Amazon.de free shipping u okviru Nemacke) inace nisam za ovo 100% siguran, proveri na elitesecurity.org mislim da tamo ima tema bas o Amazon-u :), inace gledaj Amazon za evropske drzave :). Ako ti nude neke smesne pare za taj monitor bolje ga ostavi. Inace ta ideja moze da prodje, ali opet meni licno bacanje para za LCD TV samo zbog igre :). Uostalom tvoje su pare pa radi sa njima sta hoces :).

Pozdrav!

:: bas gledam kaze amazon da je free shipping.. to bi onda bilo izvodljivo izbeci carinu i pdv jer mi keva cesto na toj ruti busom ide.. u tom slucaju cu prodati ovaj svoj samo mislim da ce mi biti 42` previshe za desktop :D eto valjda je onda odluka donesena... al opet kad vidim ova 3 monitora suzu mi mame na obraz! :
:: snupi ti koristis tvoj 42` za sve na pc-u? ja kontam da ga odsecem da napravim recimo na 30` ostalo da mi je crno... jedino za gaming da ga razvucem u punom sjaju :
:: edit: kako izgledaju FPSovi na tvom tv-u? cudno mi je kako nema duhova sa takvim odzivom i refresh rateom iskreno ali ajde verujem ti .)
repsi re 01.12.2010. 23:59 #268035

da da tako sam i mislio iz nemacke u nemacku da dostave, tamo imam gde bi mogao pa keva samo pokupi kad je u prolazu.. inace ako bi ovde narucio da mi posalju ovi nasi bi me kulturno odrali na grani..

gile23 Re: re 02.12.2010. 00:00 #268036

To je vec ok :).

Pozdrav!

:: da da tako sam i mislio iz nemacke u nemacku da dostave, tamo imam gde bi mogao pa keva samo pokupi kad je u prolazu.. inace ako bi ovde narucio da mi posalju ovi nasi bi me kulturno odrali na grani.
Snoopy- Re: re 02.12.2010. 01:11 #268059

Pazi, nista skoro nisam igrao, ali sam oko sat vremena igrao mafiu 2, i black ops, u max podesavanjima, i mogu da ti kazem da sam se usr`o :)
I onda je drug dosao, i on isto odlepio kad video kako izgleda. NE znam kako vam izgledaju ti duhovi..mozda sam video na tv prijemu kad leti lopta ili tako nesto. Ovde, vise sam nego zadovoljan. Meni je ovo kraj, bolje u principu i ne zamisljam.

Da, koristim ga kao monitor, za sve, komplet. Idealna razdaljina je do 2 metra.

:: bas gledam kaze amazon da je free shipping.. to bi onda bilo izvodljivo izbeci carinu i pdv jer mi keva cesto na toj ruti busom ide.. u tom slucaju cu prodati ovaj svoj samo mislim da ce mi biti 42` previshe za desktop :D eto valjda je onda odluka donesena... al opet kad vidim ova 3 monitora suzu mi mame na obraz! :
:: snupi ti koristis tvoj 42` za sve na pc-u? ja kontam da ga odsecem da napravim recimo na 30` ostalo da mi je crno... jedino za gaming da ga razvucem u punom sjaju :
:: edit: kako izgledaju FPSovi na tvom tv-u? cudno mi je kako nema duhova sa takvim odzivom i refresh rateom iskreno ali ajde verujem ti .)
srdoch @repsi 02.12.2010. 09:24 #268102

broj poruka: 1260
Evo iz ličnog iskustva mogu da potvrdim priču koju je izneo Snoopy-. Pored mene, Snoopy i još par ljudi ovde koriste LCDTV kao monitor tako da ti možemo preneti utiske najpreciznije. Ja LCDTV kao monitor koristim već 4 godine, s tim što sam ih izmenjao nekoliko. Baš nedavno sam se ponovio sa LG 42LD565, koji je veoma sličan modelu LD550 koji si pomenuo. I ja sam kao Snoopy ciljao LD420 zato što je ubedljivo najpristupačniji 42inčni LCD ali pošto ga u trenutku kupovine nigde nije bilo odlučio sam da se iskeširam malo više i uzmem neki iz serije LD5xx. Jeste malo skuplji od LD4xx ali je prelomila činjenica zvana 2ms i 100Hz, tako da je razlika u ceni potpuno opravdana. Inače koštao je ravno 700€ tako da nije nešto preterano skuplji od LD4xx serije.

Što se tiče utiska pri korišćenju stvari stoje ovako: kome treba isključivo za rad a ne za zabavu ipak bih preporučio kvalitetan monitor zbog udobnosti jer ovoliki LCDTV teško staje na sto (32inča i manji lagano su upotrebljivi na stolu kao i monitori), dok za one koji više vremena za računarom provode igrajući se, gledajući filmove i tome slično preporučujem bez dvoumljenja LCDTV velike dijagonale. Prednosti sam iznosio ovde mnogo puta tako da ću ovaj put preskočiti.

Što se tiče `duhova` koji se tako često pominju odma da ti kažem da ih na LD565 nema jer sa ovim odzivom i refresh rate-om prosto ne može da ih ima. Čak i kad ih ljudi primete to je iz razloga jer mnogi zaboravlju da u opcijama LCDTV-a isključe NoiseReduction i slične efekte koji dodaju blur slici pa ljudi steknu utisak da matrica ima loš odziv i ko zna šta još. Prvi LCDTV koji mi je služio kao monitor pre 4 godine je bio Samsung od 32inča, 60Hz i odzivom 8ms. Ni kod njega nisam primetio neke `duhove` i bio je fantastičan i za rad i za zabavu, tako da kod novih modela možeš biti siguran da toga nema.

Pošto vidim da se lomiš između tri monitora i LCDTV-a to bi ipak prepustio tebi da odlučiš šta ti je interesantnije. Po meni bi ipak LCDTV bio bolje rešenje zbog velike dijagonale, manje hardverske zahtevnosti, i sveukupnog cimanja koje bi ti izazvalo druženje sa tri monitora, ali opet kažem to je moj lični stav tako da ako ti nije problem da praviš SLI/Crossfire ti presudi. Mislim da bi te varijanta sa tri monitora čak izašla i malo skuplje zbog svega što je prati, ali opet ima i svojih prednosti (trostruko veća horizontalna rezolucija, FOV...).

Evo baš za vikend sam pravio SLI sa tri monitora i uslikao par fotki, a u pozadini možeš videti i dotični LG 42LD565 u akciji. Možda ti ove slike stvore bolji uvid u to što te interesuje. Pošto i ja volim F1 i ne skidam se sa igre od kad je izašla, možeš da vidiš sliku gde moj ortak vozi istu na LD565 sa volanom. Iskreno osećaj je neopisiv. A nedostatak šireg vidnog polja i potencijalna dva ekrana sa strane, nadomeštam odlično pozicioniranim 5.1 zvukom tako da čujem svakog ko mi nailazi i odakle. Po meni je ova kombinacija savršena a ako imaš mogućnosti za veću dijagonalu još bolje.

http://img821.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img152.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img819.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img607.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img263.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img72.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/
http://img51.imageshack.us/f/slina3monitorailg42ld56.jpg/

Nadam se da sam ti bar malo pomogao u pokušaju da stekneš utisak kako izgleda igranje na velikoj dijagonali, a to može i Snoopy da potvrdi. Često LCDTV osporavaju oni koji nikaad nisu ozbiljno radili na njemu i misle da je monitor vrh samo zato što ga oni koriste, dok monitore osporavaju oni koji vise na LCDTV-u pa i ne znaju za prednosti i mane drugog. Ja imam debeo staž i sa jednim i sa drugim pa ti to iskustvo i prenosim. U svakom slučaju moj glas ide za LCDTV shodno tvojim potrebama. A ti ako imaš nekih dodatnih nedoumica slobodno pitaj i pokušaću da ti pomognem. Živ bio!

Pozdrav svima!
Daum ... 02.12.2010. 09:30 #268106

broj poruka: 12798
I ja već 5 godina skoro koristim uporedo Samsung LE37A656, i ne može da mi zameni monitor nikako... Za pikanje nekih vožnja ili arkada je ok, ali kad se u igri ispiše neki sitniji text, oči mi ispadnu...

CPU-Z Validator : http://goo.gl/6l1A

TheBear Tri monitora 02.12.2010. 10:34 #268117

broj poruka: 6502
za gaming, ekstra izgleda, baci pogled na temu (vidi sve strane ima slika:
http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=244586

srdoch Re: Tri monitora 02.12.2010. 19:47 #268238

Nema sumnje, tri monitora su extra stvar ko može da si priušti to. Svakako znači šire vidno polje a o radnoj površini i da ne pričamo.
Ajd da dodam da čak i nije obavezno da se pravi SLI/CrossFire. Kod ATi-ja može i sa jednom kartom u slučaju da poseduje DisplayPort i kompatibilan monitor, dok kod nVidia-e može sa bilo koje dve karte bez SLI-ja i softverskim rešenjem Soft TH koji to sve odradi. Čak druga karta ne mora da bude ni jaka jer glavna renderuje sliku za treći monitor dok je slabija samo prikazuje. Vrlo interesantno rešenje.

:: za gaming, ekstra izgleda, baci pogled na temu (vidi sve strane ima slika
:: http://forum.benchmark.rs//showthread.php?t=24458
:: _____________________________________________
:: AMD Radeon HD 6870 @ 1050/1200Mhz OC Vantage Score:
:: http://ultraphoto.org/images/0av4z19nsv62hmsaz02.jp
repsi bear thx za thread na benchmarku 06.12.2010. 03:23 #269430

@srdoch samo da se nadovezem da nije neophodan displayport kompatibilan monitor, tj da je moguce 3 monitora nakaciti na jednu 5xxx/6xxx seriju (ne cf).

ubarpayser u vezi amazona 06.12.2010. 15:02 #269523

broj poruka: 63
Sto se tice Amazona, zaboravi na to.

Kao prvo, koliko znam Amazon ne salje tehniku u listu zemalja na kojoj je, naravno, Srbija. Dalje ne moras ni da citas...

A i kad bi slali, free shipping vazi samo za drzavu u kojoj je sajt (.de za nemacku i sl), za Srbiju bi bome platio podebelo, plus sto bi te odrali na carini koliko god mogu. Mislim da im je TV i slicno omiljena roba, ima da te docekaju na penal.

Ne znam kolike su sanse da (ako kupis u prodavnici) to lepo prosvercujes u busu, jer je ogromna kutija i upadljiva, opet - carinici jedva cekaju takvu stvar - il bi platio mito ili carinu, sto bi ti se svelo na isto otprilike.

Jedino da ga uvalis u voz i nadas se da ce carinike mrzeti da pale svetlo (ako ides nocnim).
repsi refresh 17.12.2010. 01:10 #273382

lep pozdrav za sve forumase, ajmo malo oziveti temu..
racunaljku planiram uzeti iza nove godine jos ne znam nista tacno.. ceka se sandy bridge i5-2500k
interesuje me sta vi predlazete koju grafiku/e i monitore uzeti za 3ple head gaming?
posto vec vidim da ce biti wall of text, podelicu sve po brojevima kako biste mogli davati predloge/savete pojedinacno..

dakle:
1. imam vec viewsonic vx2433mw i bratov viewsonic va2213w, sad sam ih spojio malo da vidim kako ce to izgledati (iako nemam kablove) cini mi se da ce pored ovog mog 24` dva sporedna biti idealna od 22` - jako sam ogranicen prostorom. Razmisljam o kupovini jos 2 va2213w komada..super mi odgovaraju ove tanke ivice lateralnih monitora! To bi znacilo da cu imati rezoluciju 5k x 1k sto automatski znaci da cu morati ici na sli/cf varijante.

2. gpu - nekako sam se taman zagrejao za gtx 570 jer je best buy trenutno ali jaaaako jako jako veliko razocaranje mi je sto nevidija ne podrzava triple head a nemam para da pljunem 600 jevrejina za sli. Tako da sad razmisljam mozda o nekom 6870 (nisam siguran da bi bila dovoljno jaka jedna karta), ili 2x6850/2x6870. Igrace se najvise simulacije voznji - iRacing i f1 2010 (nije bas simulacija al ajd). Mislio sam da moze 570tka i jedna 8800npr da radi fiziku i treci monitor da se kaci na nju ali kaze kolega sa berze da to nije moguce.. /cry
sta vi predlazete? naravno igrao bi i ostale igre - crysis probao, ostale FPS-eve i nadolazece crysis 2 itd itd.. metro bi probao isto :P

3. treca opcija je da uzmem tv. Za 1080p bi bila dovoljna jedna jaca karta tipa 6870 ili 570 recimo (zavisi kolko bi para puko na tv). Bas se juce setam bzvz i upadnem u sony centar da vidim sta imaju kad ono ima nekih akcija: Sony 40` nx710 + blu ray bdv-e370 + 2 para 3d ocala i prijemnik taj i neke dzidza bidze bzvz za tacno 1500 eura i jos jedan model na akciji a to je: kdl-40ex600 za 800e (dok vidim da je na itsvetu 1100e). E sad u svemu tome sam se malo pogubio pa nisam debil pitao prodavce tacno za taj 3D, posto vidim sada na netu da to nije 3D teve, a daju 3d ocale.. ne kontam o cemu se tu radi?

4. ako bi uzeo taj 3d tv, da li bi mogao sve igre i sve filmove da ganjam u 3D ili samo one filmove koji su specijalno snimani za 3D i takve igre? da li bi recimo iRacing mogao igrati u 3D?

5. najveci je problem u meni sto ni ja sam ne znam sta cu od sebe ..dal tv, dal monitore pa da cekam mozda da taj 3d postane standard za neke 2 godine pa onda dati matorom jedan lcd jedan prodati a ovaj 24` ostaviti sebi za sporedni.. ko ce to znati .. :x

6. da li ima neko iskustva koliko je jak force feedback na g27ici? ta mi je informacija korisna iz razloga sto mi je dosta klimav sto pa su isto tako lelujavi i monitori na stolu kad ga malo prodrmam rukama..

par slika sto sam sad odradio..
http://i15.photobucket.com/albums/a383/repica/DSC08069.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a383/repica/DSC08064.jpg
http://i15.photobucket.com/albums/a383/repica/DSC08066.jpg

naravno ne iskljucujem ni lg modele televizora ali pored sony-a stvarno izgledaju inferiorno uz duzno postovanje! a smatram da je bolje onda dodati jos 100 eura pa imati sonija.. ajmo malo jos chatovanja i razmenjivanja iskustava :D, hvala vam, pozdrav!
BassivitY mleko na sve strane .,, 17.12.2010. 02:41 #273393

broj poruka: 911
moze gtx 570 da renderuje za sve monitore a 8800 da sluzi kao video output ,ako si na to mislio

http://cut.gd/Z5dI

sto se monitori vs tv tice ,ja licno bi ubacio monitor taman ispod police :) i uzivancija ...big screen & 1080p ...samo nadjes neki dobar tv.
Meni se ne svidja bas ta zajebancija sa 3 monitora a i ako bi nekad kupovao to ,monitore bi obavezno postavio u portrait mod.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
CARPE DIEM

srdoch Re: refresh 17.12.2010. 10:17 #273427

1. Već sam u ovoj temi postavljao slike kako izgleda sa 3 monitora i srednji je bio 23`` dok su sa strana bila dva od 22`` tako da si mogao da vidiš. Mislim da bi moglo i to kako si zamislio sa 24`` u sredini ali se bojim da bi ipak bila velika razlika u odnosu na 22-ice. Ipak je idealno sa tri ista monitora.

2. Ne bih baš rekao da F1 2010 nije simulacija. Kada se stavi na expert i kada se igra volanom utisak je neverovatan tako da ko nije probao prijatno bi se iznenadio. A što se tiče druge karte koja će samo davati sliku i o tome sam već pisao u ovoj temi pa se opet vrati nazad.

3. To si već trebao da proveriš sa prodavcima kad si već bio tamo.

4. Što se tiče filmova mogao bi da gledaš samo one koji su snimani u toj tehnologiji dok je kod igara situacija znatno bolja i mogao bi da igraš većinu igara bez većih problema. Mislim da bi iRacing radio korektno u 3D modu.

5. E ovo si dobro rekao. Ni sam ne znaš šta ćeš od sebe. Odluči se već jednom. Detaljno smo ti opisali prednosti i jedne i druge varijante pa oceni sam šta je tebi lično najupotrebljivije.

6. Mislim da ti ForceFedback koliko god da je jak neće praviti problem sa stolom. Najbolje da uzmeš od nekog i probaš ako imaš mogućnost.

Ti si izgleda zaljubljen u Sony kao jedan moj ortak. Mislim da je Sony neopravdano skuplji a u to se i on uverio kada je video da Samsung i pogotovo LG daju više za isto ili manje novaca.
repsi Re: mleko na sve strane .,, 18.12.2010. 16:39 #273946

da upravo sam to mislio... dakle ta 8800 npr ne bi apsolutno nista radila (ne bi fizikalisala) nego bi samo bacala sliku i nista vise jel tako? Mada mi ova opcija sa dve nevidije deluje skljasteno nekako, tj mislim da nije `nevidija approved` da oni to podrzavaju vec je neko napravio program koji izmedju ostalog i ne podrzava iRacing za sta bi najvise i koristio to.. sumnjivo mi je i krajnje nesigurno kad vec ulazem tolko para.. mozda ipak bolja varijanta je da se ide na amd pa da imam eyefinity bez previse natezanja.. jedna 6870 i onda ako bude trebala kasnije down the road uzmem jos jednu i cica mica gotova prica.. a ako se u medjuvremenu predomislim za tv onda mi i ta jedna radi posao na 1080p..
mislim da si se malo upleo u reci.. ali kontam sta si hteo da kazes .. ti bi isao na tv varijantu..
meni su u portrait modu potpuno beskorisni jer mi je cilj postici sto vecu sirinu zbog simulacija voznji.

@srdoch hvala na opseznim odgovorima!
1. razumem te apsolutno ali ono dosta bi se ustedilo ako bi isao na 22` ostalo, mada bi bolje bilo neke jeftinije 23` da nadjem.. e sad kako si ti to sve povezao? ovaj moj ima samo vga analogni sto znaci da bi imao dva vga monitora i 1 sa full podrskom = 1. DP to VGA, DVI to VGA i treci DVI to DVI zar ne? kolko sam skontao jedan svakako mora ici preko DP to VGA..

2. znam da je vrhunski odradjena f1 ali je ipak ne bi stavio rame uz rame pored jednog iRacinga koji ima laserski skenirane sve staze i strasnu fiziku.. no videcemo (nadam se)

nisam zaljubljen u sony nego stvarno se vidi vrhunski kvalitet zavrsne obrade i slike koja je fenomenalna na sony-u.. iz svih uglova gledanja slika se uopste ne menja, nekako mi je ostrija slika od samsunga i lg-a a skuplji je 100 eura.. mislim da se isplati toliko dodati, a jos je i LED mada neki govore da ima dosta problema sa LED tehnologijom jos uvek..

:: moze gtx 570 da renderuje za sve monitore a 8800 da sluzi kao video output ,ako si na to misli
:: http://cut.gd/Z5d
:: sto se monitori vs tv tice ,ja licno bi ubacio monitor taman ispod police :) i uzivancija ...big screen & 1080p ...samo nadjes neki dobar tv.
:: Meni se ne svidja bas ta zajebancija sa 3 monitora a i ako bi nekad kupovao to ,monitore bi obavezno postavio u portrait mod.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: CARPE DIEM
srdoch Re: Re: mleko na sve strane .,, 20.12.2010. 23:01 #274831

Tačno, grafička ne bi radila nikakav 3D posao već bi samo prosleđivala sliku iz baffera. To što nije kako si rekao `nevidija approved` nema nikakve veze jer za ovu foru druga kartica čak ne mora da bude nvidia. Može bilo koja, čak i najslabija moguća, Ati ili Nvidia nije bitno, samo da je dx9 jer je to neophodno da bi mogla da prosledi sliku monitoru. Ovo je ubedljivo najjeftinija opcija za višemonitorsko okruženje pa kome je kinta problem potrudiće se da namesti ovo, mada ko ima za tri monitora kapiram da ima i za SLI/CrossFire.

1. Nema na čemu. Ja sam tri monitora vezao u SLI varijanti tako da mi nisu trebali nikakvi adapteri. Pošto su bile dve GTX260 imao sam 4 DVI izlaza i mogao sam da biram kako da povežem. Ako baš hoćeš najelegantnije rešenje onda je svakako preporučljivo da uzmeš SLI ili CrossFire opciju. Tim pre što će ti za toliku rezoluciju (5760x1080) biti potrbno dosta GPU snage kako bi sve išlo tečno.

2. Pa ja ne bi ni poredio te dve igre jer nisu isti žanr. Ipak je ovo open wheel vožnja. A što se tiče staza mogu samo da kažem da su u F1 2010 urađene do savršenstva. Ni fizika ništa ne zaostaje jer dok vozim apsolutno imam osećaj i težine bolida i potrošenosti guma i prianjanja na podlogu, a to je najbolji pokazatelj realnosti. Kod ove igre je izgleda najveći problem da li generalno neko voli F1 ili ne. Ako je voli osetiće je u punom sjaju a ako ne voli F1 neće je ni probati na pravi način.

Ja i dalje mislim da ni završna obrada nije presudna da bi se uzeo Sony ali ok, svako ima svoj poglede. Generalno matrice kod LCDTV-a imaju odlične karakteristike što se tiče uglova tako da nisam imao nikakvih problema kod promene ugla ni kod Samsung-a pa ni sada kod LG-a. Što se tiče takozvanih `LED` televizora oni su ustvari po matrici potpuno isti kao LCD samo što imaju drugi tip pozadinskog osvetlenja pa ih narodski zovu LED. Pravilno je LCD with LED backlight, ali ajde nije ni bitno. A problemi sa LED tehnologijom za koje si čuo se odnose na sledeće: da bi postigli pravu crnu boju na tamnim scenama LED televizori koriste LocalDimming tj delimično gašenje LED osvetlenja da delovima ekrana gde je pretežno crna boja kako bi je učinili prirodnom. Problem se ogleda u tome da kada je scena pretežno mračna sa malim brojem svetlih detalja (recimo zvezdano nebo noću) LocalDimming će smanjiti svetlo i neće se dobro videti malobrojni svetli detalji. Postoji nekoliko vrsta LED pozadinskog osvetlenja i nije kod svakog ovaj problem izražen.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647197.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs