jel ova graficka ima integrisano 64mb a ostatak pozajmljuje od rama? maksimalno 192 do 256? ako imam 512mbram memorije hoce li to biti veliko opterecenje ako igram neke zahtevnije igre i sl? i kolko je preporucljiv ovaj cip 6200? molim za detaljnija objasnjenja ako nisam u pravu.
6200 je prevazidjena kartica, ako jos od rama uzmes tih 192 mb, usporices sistem. A zahtevnije igre vrlo tesko ces pokrenuti sa tim cipom. Uzmi neku 7300gt (90e), skuplja je ali i mnogo bolja i nema potrebe da pozajmljujes radnu memoriju.
Dotičnoj kartici ni sopstvenih 256MB memorije ne bi pomoglo zbog sporosti samog čipa, kome je pride i magistrala skresana na 64bita. Ako imaš AGP slot najbolje bi bilo da potražiš neku polovnu 6600GT karticu na oglasima (do 60 eura max) a u slučaju da imaš PCIE slot najbolje pazari Gainward 7300GT GLH (256MB, DDR3) koja je brža od 7600GS rešenja zahvaljujući bržoj DDR3 memoriji, a jeftinija za nekih 20 eura. Konkretno - cena ove kartice se kreće od 86 do 102 eura. U slučaju da nema Gainwarda, 7300 modela sa DDr3 memorijom ima Leadtek, Inno i Galaxy. Doduše sa samo 128MB što pri igranju u višim rezolucijama može predstavljati usko grlo.
ja je imam na jednom kompu i potera Company of Heroes na Medium sa 26 fps. Nece ti ona bas mnogo opteretiti komp, ja imam 1 GB i u `leru` je opterecenje oko 280MB. Nije losa, ali uzmi ako imas kesa 7300 Gt, koja je malo skuplja, ali bolja.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.