Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
27` +
STRANA 1 OD 1
ubarpayser 27` + 29.11.2010. 17:16 T31336

status: user
broj poruka: 63
Imam oko godinu i kusur dana Viewsonica VX2835.
Vec sam otvarao temu o tome, naime negde letos primetih da mu se, kako se cini, deformisala refleksivna povrsina panela. To se manifestuje pojavom tamnih `fleka`, prvo po obodu, a potom su pocele i vertikalne `linije` po sredini ekrana... Otprilike kao da je ekran blatnjav. Ne toliko upadljivo kad se igra igra, ali je sad vec vrlo uocljivo pri normalnom radu i surfovanju - kad je pozadina bela ili svetla.
I stvar je izgleda progresivna, natrag nema, a primecujem nove fleke, tj postojece se sire.

Normalno, monitor ce da ide na garanciju, ali posto vidim da na trzistu (tj na lagerima) vise nema ovakvih monitora, cisto sumnjam da cu dobiti zamenu za isti. Dakle, verovatno ce mi biti ponudjene pare ili zamena.

I eto pitanja, sta uzeti u tom cenovnom rangu, a da je 27` (ili vece, kad bi postojalo)?

Koliko vidim, izbor nije mnogo veliki, svodi se na po jedan model Samsunga, LG-a, i Viewsonica...

Da li mozda postoji neki, recimo, malcice skuplji - znaci recimo do 600E, a bolji monitor istih dimenzija.
Koliko vidim, ako ima neki koji je preko 400-ak evra, to je odma i preko `iljadu, a toliko bas nemam da dajem za monitor. Nije mi jasno kako to da nije bilo moguce napraviti neki malo kvalitetniji proizvod, za neku normalnu razliku u ceni, jer sam za ova 3 pomenuta monitora od svih reviewa video samo zesce pljuvacine.

A ne pada mi na pamet da se `spustam` na 24`, navika je navika, a nisam graficki dizajner da mi je 100% precizna reprodukcija boja bas TOLIKO bitna (inace ne bi imao ni ovaj monitor koji sam imao do sad). I ovaj jedan inc mi vec tesko pada :)

Uzgred, TV (tuner) mi nije bitan, tj ne da opravdava razliku u ceni. Ako bas ide kao bonus, ajde, ali ne znaci mi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
srdoch Re: 27` + 29.11.2010. 17:25 #267182

broj poruka: 1260
Mislim da bi ti u tom slučaju najbolje bilo da pucaš na neki FullHDTV od recimo 32 inča. Ako ti je 27-ica stala na sto staće ti i 32. Ja sam do nedavno takav držao kao monitor na stolu i nije mi bio prevelik a prednosti u odnosu na monitor su višestruke. Uzimajući u obzir kolike pare bi dao mislim da je to dobro rešenje. Ako ništa drugo bar sam ti dao temu za razmišljanje. Pozdrav!
ubarpayser TV 32 29.11.2010. 17:32 #267184

Pazi i to mi je dolazilo u obzir, e sad ako moze da se nadje neko obrazovan da mi kaze dal` to ima smisla, dal` za 600E ima neki krsten TV od 32` koji moze da glumi monitor, i da li je to sad potpuno svejedno sto se tice reprodukcije boja - to jest, da nisu boje npr na tv-ovima nafircane da deluju lepse kad se gleda TV program, a kad uzmem da citam text, dobijem govno? Ima li uopste podesavanja TV kao sto ima prosecan monitor?

Imam gajbi neki TV 32` al taj je em `hd ready` (sto bi rekli, 1366x768), em Beko, em mator model, tako da to i nije neka referenca spram neceg modernijeg.

Znaci eto moze i edukovan savet o TV 32`, ako to ima smisla.

U svakom slucaju backup ideje o monitoru su dobrodosle, za slucaj da mi ipak ponude samo zamenu za slicno. Konkretno u istoj firmi imaju i Samsung, i Viewsonic, i LG u tim dimenzijama, i svi kostaju oko cetres` iljada plus minus.

SkyFire ... 29.11.2010. 17:39 #267186

broj poruka: 18472
Nikad LCD TV nece moci da zameni monitor.To su dve razlicite stvari za razlicite potrebe,namene..
TV ima takav interfejs prilagodjen za gledanje tv kanala,filmova (zato i ima toliko profila )
Drugo sto je veca dijagonala i velicina pixela slika je losija za rad iz blizine..TV se zna za sta sluzi..Monotor je prica za sebe..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

ubarpayser samo da dodam... 29.11.2010. 17:40 #267187

... da je trenutni monitor, inace, idealan za igranje Fallouta, totalno dodaje post-apokalisticnom, rusticnom smeku, a eto pre nekih mesec-2 dana je izasao FO:New Vegas, pa ako je neko zainteresovan, moze da se trampi za savrsen post-apokalipticni monitor!
srdoch Re: TV 32 29.11.2010. 17:46 #267189

broj poruka: 1260
Pa evo da ti odgovorim na sva pitanja u vezi TV-a. Naravno da ima smisla jer i za manje od 600€ možeš naći dobar od 32 inča dok monitori tih dijagonala koštaju četvorocifreno. Što se tiče specifikacije i podešavanja u najgorem slučaju može da bude na istom nivou kao monitor a često i daleko više. Evo nekih stavki kojima monitori ne mogu da prismrde: ravnomerna crna boja preko celog ekrana i dublja nego kod TN monitora, ručno podešavanje nivoa pozadinskog osvetlenja (ne znam da li i jedan monitor ovo ima), neprimetne razlike pri promeni vertikalnog ugla gledanja što kod monitora nije slučaj (od ovog pate i najskuplji monitori), brdo ulaza (HDMI,VGA,Scart,Component,S,Composite), TV Tuner, štelovanje boja i svega ostalog do najsitnijih detalja. Ako ti treba još neka informacija samo kaži i podeliću je s tobom, iz ličnog iskustva što je jako bitno!

Živ bio!
SkyFire Dodatak.. 29.11.2010. 17:49 #267190

broj poruka: 18472
Rasprava na temu LCD TV vs Monitor :
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=242854
Samo 4 strane..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Pisko Sećam se teme.... 29.11.2010. 19:57 #267224

broj poruka: 6651
Nešto sam lupetao da nije od sunca ili tako nešto ako se sećam... dakle, nisi to razrešio. (Nisu deca isprskala nesquick).

Gledaj, pre nego što skupljaš ponudu onoga što ti još i nije ponuđeno, pročešljaj malo par tema o reklamacijama, žalbi kupaca i njihovim pravima, i kako pozvati i gde naći tržišnu inspekciju. Čisto onako, za zlu ne trebalo..... već zamišljam face prodavca kad mu neko reklamira twentiziben monitor....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

ubarpayser Re: Sećam se teme.... 29.11.2010. 22:37 #267305

Zapravo, vec sam kod iste firme zamenjivao 26-icu, koja je bila neispravna jos kad sam je uzeo (isto viewsonic, samo VA serija). PA sam ja bio lenjo dupe i trebalo mi mesecipo da je vratim.
Pa posto nisu imali na lageru, nakon par nedelja cekanja, ponudise mi zamenu uz doplatu umanjene razlike u ceni, za ovo. Tad sam bio super srecan izborom do pojave navedenih fleka... U svakom slusaju, na garanciji stoji da je zamenjen i ser.br. tako da sto se tog tice pokriven sam, sem ako ne krenu da zavlace.

E sad, kako to da se meni zapatilo u istoj firmi bas 2 falicna viewsonica... To vec ne znam. Imam jos 1 viewsonic (VA 2216 valjda) koji eto nakon 2 godine sljaka i dalje bez problema - doduse kupljen na drugom mestu.

:: Nešto sam lupetao da nije od sunca ili tako nešto ako se sećam... dakle, nisi to razrešio. (Nisu deca isprskala nesquick)
::
:: Gledaj, pre nego što skupljaš ponudu onoga što ti još i nije ponuđeno, pročešljaj malo par tema o reklamacijama, žalbi kupaca i njihovim pravima, i kako pozvati i gde naći tržišnu inspekciju. Čisto onako, za zlu ne trebalo..... već zamišljam face prodavca kad mu neko reklamira twentiziben monitor...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647198.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs